Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

ÁRKÁD: ˝táncba hív a muzsikahang˝

Februárban jő a farsang, táncba hív a muzsikahang.
Jól mulatnak fiúk, lányok, vígan járják most a táncot!
Honnan ered vajon a szokás? A farsang a böjtelő havában a közelgő tavasz egyik örömünnepe. Legjellemzőbb eseménye az álarcos-jelmezes alakoskodás szokása volt. Volt idő, amikor az ördög ünnepének tartották a bőséges evés-ivás, a zenés-táncos, vidám és féktelen mulatozás miatt. Ám a régi jó szokások ennek ellenére máig fennmaradtak. Gondoljanak csak a méltán híres mohácsi busójárás hagyományára.


Amikor farsangról van szó, mégis sokunknak elsősorban óvodás-iskolás éveink jutnak eszünkbe. Ahogy szüleink lázasan gyűjtögették a kincseket, különleges ruhákat, anyagokat. Királylánygyöngyöt, tündérleplet vagy hercegi palástot, álarcokat, szemüvegeket, a beöltözéshez felhasználható kellékeket, hogy elkészíthessék nekünk a hőn áhított jelmezt a maszkabálra.

A készülődést meg kell kezdeni, ebben szeretnénk a szülőknek, nagyszülőknek segíteni. A Sparban jópofa farsangi kiegészítőket lehet kifogni. A Pirexben tökéletes papírokra és rajzeszközökre tehetünk szert, ám a jó jelmez titka mindig a részletekben rejlik. Nem árt tehát utánanézni, milyen arcfestési technikával, álarccal lehet teljessé tenni gyermekünk jelmezét.

Az Alexandra Kiadó jóvoltából számos kiadványt találunk a Könyváruház polcain, amelyek kreatív ötletekkel segítik a tökéletes mű megalkotását. A Rajzolj, színezz és bulizz! Arcfestés és álarcok című sorozata, valamint a Vicces arcok – Készíts álarcot! című kötet nem csupán a farsangi időszakban jelent segítséget. Hasznosítani tudjuk gyermeknapon, halloweenkor, gyerekszereplések alkalmával és a puszta hétköznapokon is. Szórakoztató közös családi program lehet ugyanis az álarcok elkészítése, a festés, rajzolás. Tegyék színesebbé gyermekeik számára az otthon együtt töltött időt!

Olvasóink írták

  • 1. badó 2012. február 20. 09:53
    „Az Árkád fizetett hirdető ? . mert minden 5. cikk erről szól.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készülj együtt az ÁRKÁD-dal a farsangra!

Farsangi programunk során, február 25-én hírességek bőrébe bújt jelmezesek tűnnek majd fel… Tovább olvasom