Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Ártatlanul ültek 79 napot börtönben

Szeged - Bogos Attilának és feleségének, Mehmet Karcsi édesanyjának nem volt köze ahhoz a kábítószerhez, amit tavaly a horgosi határon a gépkocsijukban találtak a szerb rendőrök – állapította meg a Szerb Legfelsőbb Bíróság.
– A Szerb Legfelsőbb Bíróság helybenhagyta a Szabadkai Kerületi Bíróság Bogosné Papp Edina és Bogos Attila ügyében januárban hozott ítéletét, a szegedi házaspár a jogerős ítélet szerint is ártatlan – tájékoztatta lapunkat tegnap Vladislav Ban, Mehmet Karcsi édesanyjának és a nő férjének szabadkai védője.

A neves szerb ügyvéd azt is elmondta, hogy a szabadkai bíróság a jövő héten visszaadja a magyar házaspárnak a lefoglalt személygépkocsijukat, mobiltelefonjaikat és egyéb értékeiket, többek között azokat a ruhaneműket, amiket őrizetbe vételük napján Szabadkán vásároltak. Mint azt korábban megírtuk, a Szabadkai Kerületi Bíróság január végén felmentette a kábítószer-csempészettel vádolt Bogosné Papp Edinát és férjét. A szegedi házaspárt több mint egy éve, tavaly november 13-án a horgosi határátkelőhelyen vették őrizetbe, 5,2 gramm amfetamint és a 81 darab extasy tablettát találtak a személykocsijukban. Bogos Attilát és feleségét letartóztatták, az elsőfokú felmentő ítéletig a szabadkai börtönben tartották őket fogva. 79 napot töltöttek előzetes letartóztatásban, a karácsonyt is és az év utolsó napját is.

Papp Edina: Éljük tovább az életünket.
Papp Edina: Éljük tovább az életünket.
Fotó: Segesvári Csaba 

Az első fokon felmentett és a börtönből kiengedett Bogosné Papp Edina kiszabadulása után nem sokkal később hivatalosan is hozzájárult ahhoz, hogy a hosszú évek után megtalált és hazahozott fiát, Mehmet Karcsit az apjánál, a török Mehmet Tüysüznél helyezze el a bíróság. A Legfelsőbb Bíróság egyetértett a szabadkai bírósággal abban, hogy a szegedi házaspár nem tudta, hogy kábítószer van a kocsijukban. Szakértők és tanúvallomások szerint a drogot az asszony nagyobbik fia tette az autóba, amire a fiút az apja, Mehmet Tüysüz bujtotta föl.

Az akkori ítélet ellen a Szabadkai Kerületi Ügyészség fellebbezett, az ügy így került a Legfelsőbb Bíróságra. – Mivel a jogerős bírói ítélet szerint is ártatlanul ültek börtönben Bogosék, kártérítési igénnyel lépünk fel a szerb állammal szemben – nyilatkozta lapunknak Vladislav Ban.

A szegedi házaspár kábítószerügye Szerbiában lezárult, de Magyarországon folytatódhat, ugyanis a szerb bíróság az ítéletet a szakértői véleményekkel együtt megküldi a magyar hatóságoknak.

„Éljük tovább az életünket!"

– Tudom, azt várta, hogy örömünkben ugrálni fogunk, és most, mivel nem ezt látja, egy kicsit csalódott. Őrizetbe vételünk óta és kiszabadulásunkkor is azt mondtuk, ártatlanok vagyunk, a kábítószerhez semmi közünk. Persze örülünk, mert bármi megtörténhetett volna, de abban mindig reménykedtünk, hogy kiderül az igazság. Kiderült! Éljük tovább az életünket! – reagált a Legfelsőbb Bíróság ítéletére Bogosné Papp Edina. Bogos Attila szinte szó szerint megismételte, amit a felesége mondott.

Olvasóink írták

 • 15. Iza3 2008. december 14. 12:34
  „Jobb, hogy az apjánál van ez a kölyök. Fura kis fickó volt. Az utcán is 20 méterrel az anyjáék előtt sétált, mint akinek semmi köze hozzá.......”
 • 14. katcsi 2008. december 13. 18:42
  „ez igy van”
 • 13. terezanyu 2008. december 13. 17:37
  „Nem,de megnézem feltétlenül.Olvastam könyveket a témáról.”
 • 12. dinnye 2008. december 13. 16:34
  „terezanyu, ismered a Lányom nélkül soha c. filmet? Megtörtént eset... Sajnos. :(
  Soha ne szülj töröknek gyereket. Gyereket kettőtöknek szülj. Töröknek ne...”
 • 11. terezanyu 2008. december 13. 14:53
  „A legfonotsabb dolog az , hogy egy töröknek a fiú gyermek a minden!
  Több olyan eset is van,amikor török apa "ellopja" a fiú gyermeket!
  Ott azért vannak hagyományok és Edina ebben nem tud mit csinálni.
  Tanulság: soha ne kezdjen magyar nő török hapsival, vagy csak lány gyermeket szüljön neki :s
  sajnálatos ami történt,de nem egyedi...”
 • 10. delvers 2008. december 13. 14:48
  „Jah, és igaza van achilleus-nak! A szerbek indíthatnának eljárást az apa ellen, és az ellen - ha nem ő adta oda -, aki a gyereknek a kezébe adta ezeket a szereket. Hisz kábítószerrel való visszaélést követett el!!!”
 • 9. delvers 2008. december 13. 14:45
  „Igen, a gyerek is áldozat! De, azért van határ, amikor egy anya is azt mondja: nem vállal fel több tortúrát! A gyerek - ha lesz lelkivilága- később fog rádöbbenni, hogy mit tett a saját anyjával! Most az anyát sajnálom, de akkor majd a gyereket! Sajnos, későn...”
 • 8. achilleus 2008. december 13. 11:19
  „Kedves Mivan!
  A bíróság a gyermeket az anyánál helyezte el.
  Majd az apa hamis útiokmányokkal kivitte Törökorszégba,
  onnan az Egymásért alapítvány közreműködésével került vissza az anyához.
  A fiúnak viszont az apához alakult ki érzelmi kötődése, ezért is tudta rávenni az apa a kábítószernek a kocsiba való elhelyezésére.
  Más: Szerintem, az anya nem sok eséllyel indulhat a kártérítésért, mert ahhoz azt kellene bebizonyítani, hogy a rendőrség(ek) szakmai hibát követtek el. (Az hogy később a gyanúsítottakártatlannak bizonyultak, önmagában nem elegendő.) Az autóban ott volt a kábítószer. Ilyen esetben a gyanúsítottakat vizsgálati fogságba KELL helyezni, ha mindig így járnak el, akkor most miért tettek volna kivételt?
  Ahogy írja, igenis az apa szerepét kell ebben az ügyben megvizsgálnai, ha valakinek kártérítést (egyéb büntetések mellett) kell fizetnie, az az apa (ha ez bizonyítható), mert ő volt az, aki a rendőrséget megtévesztette.”
 • 7. Mivan 2008. december 13. 10:52
  „Egy anya soha ne adja fel! Akármit is követett el a kisegyerek mégiscsak gyerek és áldozat. MÉg a legelvetemültebb börtönben ülő bünözökkel is foglalkoznak nevelők, hogy jó útra tereljék őket. Miért kellene lemondani egy gyerekről. Soha nincs késő.
  Az viszon elgondolkoztató, hogy a Bíroság hogy ítélhette oda a gyereket egy bizonyitottan több büncselekményt elkövető apának. Nem hiszem, hogy a törvényben ne lenne olyan kitétel, hogy ha valaki tudatosan árt a gyerekének testileg vagy lelkileg ,akkor annak a szülöi jogai korlátozhatók.
  A gyerek még kiskoru, nem tud ezügyben megfelelően dönteni, befolyásolható, ezért most a pillanatnyi véleménye nem mérvadó.
  Ha egy család örökbe szeretne fogadni, akkor az ükanyjáig viszsamenőleg lenyomozzák, vizsgálgatják, hogy alkalmas-e vagy nem szülönek. A legkisebb bibinél alkalmatlannak nyilvánitják.
  Azért mert ez az apa vérszerinti apja a gyereknek joga van bármi aljasségot elkövetni és egy életre tönkretenni a saját gyerekét?
  Magyarorszgágon nem érvényesül a jog, ez már más területen is bebizonyosodott.
  Edina ne add fel!!!!”
 • 6. joy 2008. december 13. 07:46
  „Szegény kiskölök.
  Mi lesz belőle?
  Így nevelődik a terrorista, aki saját anyját is eladja egy tál lencséért?”
 • 5. dev66 2008. december 13. 06:39
  „Viszont arról nem lehet hallani, és a cikkben sem volt arról szó, hogy Mehmet Tüysüz milyen büntetésre számíthat? Vagy ezzel nem foglalkoznak? Érdekes...”
 • 4. kislevi 2008. december 13. 06:00
  „Persze! Karcsika rejtette az autóba a drogot. Miután beszúrta magát?”
 • 3. hehe 2008. december 12. 22:51
  „DROGOSOK”
 • 2. maci52 2008. december 12. 21:26
  „(moderálva - a szerk.)”
 • 1. katcsi 2008. december 12. 19:48
  „kedves edina!
  ne haragudj és bocsáss meg amit irok: ne harcolj a kisfiúért
  nem éri meg.........”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

213-mal mérték be a Mercedest Bicskén

Szeged - Egy radaros sebességmérő szerint 213-mal hajtott október 13-án Szeged felé tartva Mercedes Sprinterével Magosi Norbert az M1-es autópálya bicskei szakaszán. Tovább olvasom