Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Áruház lesz – buszjárat nem biztos

Szeged - Óriási kereskedelmi központ épül fel nyár végére a Móravárosi körúton – amit tömegközlekedéssel most nem lehet elérni. Az alpolgármester módosított buszjáratot ígér őszre, ha a város lakói ezt szeretnék, és belefér a költségvetésbe.
Mint a múlt héten beszámoltunk róla, nyár végére ötmilliárdos beruházásban új kereskedelmi központ nő ki a földből a Móravárosi körút vadaspark felőli részén. A tizenegy hektáros telken a tervek szerint egy tizenkétezer négyzetméteres Tesco, egy kilencezer négyzetméteres OBI és egy kétezer-hatszáz négyzetméteres, kisebb üzleteket, irodákat magában foglaló épület várja majd a vásárlókat. A Móravárosi körút másik oldalára egy német élelmiszerdiszkont, az Aldi építkezik.

Szeged új kereskedelmi központja viszont jelenleg nem érhető el tömegközlekedéssel, a Kálvária sugárút és a Szabadkai út közti szakaszon ugyanis semmilyen busz, troli vagy villamos nem közlekedik. Gyalog nagyjából húsz percet vesz igénybe végigmenni a Móravárosi körúton.

– Tavasszal forgalomszámlálást tartunk a szegedi tömegközlekedési járműveken, az utazási szokásokat felmérő közvélemény-kutatással együtt. Ha az anyagi kereteken belül lehetséges, és szükség van rá, kapacitást csoportosítunk át a Móravárosi körútra – mondta el Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester. Ez annyit tesz: egy vagy több helyi buszjárat útvonalát módosítanák, hogy megállhasson az új kereskedelmi központ előtt. A tervekben ugyanis a buszmegálló már szerepel – csak buszvonal nem. Ugyanakkor az alpolgármester is helyesnek véli az ottani tömegközlekedés kiépítését, hogy ne csupán kocsival lehessen megközelíteni a „város élő szövetébe" tartozó területet. Elmondta: őszre elvileg létrejöhet egy arra vezető buszjárat. Az Aldi oldalán viszont nem lesz gyalogjárda – az nem szerepel a tervekben.

Olvasóink írták

 • 7. madártej 2008. április 07. 08:49
  „Jól fog mutatni ezen nagy bádogdobozok mellett a Cserepes sori piac kis bádogvilla tömege.:)”
 • 6. FossiL 2008. április 04. 14:06
  „Létesíteni kellen Szegeden egy instant óriás-bevásárlóközpont-összeszerelő gyárat, futószalagon gördülnének le ezek a mamutok. Így munkahely is lenne, meg a borzasztóan szükséges bevásárló központok is megépülnének, akár Új-szegeden is, mit bánom én...”
 • 5. MAX 2008. április 04. 10:48
  „Szegedre már csak egy IKEA kéne. Üzletek helyett pedig produktív, termelő üzemek!”
 • 4. Balogh Gábor 2008. április 03. 17:26
  „Szerintem nemhogy buszjárat , meg járda nem kell oda, de még út sem , sőt több MULTI S E M kell !!!
  bégé”
 • 3. cyt 2008. április 03. 13:42
  „Én tényleg nem értem ám, miért kell egyszerre, egyhelyen két élelmiszer mammut boltot nyitni (TESCO, ALDI). Jó, jó, a TESCO mást is árul, az ALDI meg egy gyengébb kivitelezésű LIDL, de akkor is: MINEK ??? ... és KIKNEK ??? Arról meg már nem is szólva, hogy láthatóan annyira azért nincs megtervezve és megszervezve a dolog, hogy BÁRKI meg tudja közeliteni a terepet. Vajon milyen közvélemény-kutatási adat alapján kerül éppen oda és éppen két élelmiszer mammutbolt? Vajon mikor lesz már Új-Szeged is "szupermarket-tulajdonos"? Vagy a városvezetésnek az a legtermészetesebb, hogy minden újszegedi autós ÁTPÖFÖG a belvárosn? Miért nem lehet egy szikrányi észt és értelmet sem felfedezni abban, ami manapság a városban történik? Mert azt már régóta tudni, hogy NEM a kereslet határozza meg a kinálatot, hanem abból kell válogatnom és azt kell elfogadni, amit a kinálat rám akar tukmálni. Igy van ez most is ezzel a "bevásárló központtal".”
 • 2. csanyiv 2008. április 03. 13:10
  „Marhaság. A Katona utca meghosszabított vonalában az egyik (pont az Aldi felé eső) oldalon lesz gyalogjárda, a Móravárosi körút mindkét (így az Aldi) oldalán is autóbuszöböl épül, ami gondolom nem a parajos szélén magában fog állni, hanem össze lesz kötve legalább az üzlet parkolójával. Nyilván az autóbuszöböl sem blöffből kerül oda; ha nem lesz Tisza Volán járat, majd rendel a bevásárlóközpont, mint ahogy a Cora is megoldotta. Bár egy időben már járt erre a 90-es valamelyik mutációja, a Plus diszkontnál még ott Viacolorral kirakott megálló helye...”
 • 1. joy 2008. április 03. 07:37
  „Az Aldi oldalán viszont nem lesz gyalogjárda - az nem szerepel a tervekben.
  Akkor az Aldi sem szerepel az én terveimben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világbéke helyett: lecsó és testékszer

Szeged - Nem került szóba a világbéke az Egyetem Arca szépségversenyen kedd éjjel, a SZOTE-klubban. Ott volt viszont a lelkes Nagy Feró – és egy jó csaj a mérnöki karról. Tovább olvasom