Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Árvízkárosultakat segít az árverés

Szeged - Az idő rövidsége miatt nem a Hair premierjére, hanem az augusztus 22-i utolsó előadására juthatnak jegyhez azok, akik részt vesznek a szabadtéri igazgatósági páholyának hat székére indított árverésen. Székenként 20 ezer forintról indul a licit.
Mint hírül adtuk, a Szegedi Szabadtéri Játékok árverésre bocsátja a Hair pénteki premierjére a hatfős igazgatósági páholyt. A licit 125 ezer forintról indult volna, de mint Kodácz Csengele, a fesztivál sajtószóvivője tegnap elmondta: sokan kérték, hogy ne a teljes páholyra, hanem külön-külön székekre lehessen ajánlatot tenni. Az idő rövidsége miatt az előadási napon is változtattak, így nem a pénteki bemutatóra, hanem a Hair utolsó, augusztus 22-i, vasárnap esti előadására lehet megszerezni az igazgatósági páholyba szóló belépőket. Licitálni a fesztivál honlapján, a www.szegediszabadteri.hu portálon lehet 21-én délig. A fesztivált működtető nonprofit kft. az árvízkárosultakat szeretné segíteni ezzel a gesztussal: a teljes befolyt összeget a szerencsétlenül járt, otthonukat elvesztő embereknek ajánlják fel. – Minden olyan szervezetnek, amely a közösségért tevékenykedik, kötelessége a társadalmi szerepvállalás – vallja Bátyai Edina, a szabadtéri igazgatója. – Ennek szellemében igyekszem olyan akciókat is szervezni, amelyeknek célja, hogy anyagi akadályok miatt senki se maradjon le a kultúráról. Ennek a törekvésnek az eredménye volt minden nyáron a belépő nélkül élvezhető ajándékkoncert, a Bánk bán nemzeti opera ingyenesen követhető kivetítése, vagy a Rómeó és Júlia idején a szegedi gyermekklinika számára felajánlott adomány. Most az árvíz miatt kialakult drámai helyzeten szeretnénk a magunk módján segíteni.

A Dóm téren péntektől hatszor látható Hairre szinte az összes jegy elfogyott már. Fotó: Karnok Csaba
A Dóm téren péntektől hatszor látható Hairre szinte az összes jegy elfogyott már. Fotó: Karnok Csaba

2005-ben 440 ezer jött össze a licitekből

A Rómeó és Júlia Dóm téri előadásaira 2005 augusztusában már hónapokkal a játékok kezdete előtt elfogyott minden jegy. A legjobb helyekre szóló 9500 forintos belépőket 20 ezerért is kínálták nepperek. A szabadtéri vezetése három előadásra árverésre bocsátotta a hatszemélyes igazgatói páholy helyeit a gyermekklinika „Szegedi gyermekszívek gyógyulásáért" Alapítványa javára. A jegypárokra 30 ezer forintról indult a licit. Sikerrel zárult a jótékonysági aukció: a kilenc pár jegy összesen 440 ezer forintért kelt el.

Bukowskiék a REÖK-ben

A premier utáni napon, szombaton 16 órától újra a Hair sztárjaival találkozhat a közönség a REÖK-ben. A hippimusicalben Bukowskit alakító Szemenyei János, az Easy to Be Hardot éneklő Baranyai Annamária, valamint a Berger anyját alakító Náray Erika és az apját játszó Faragó András mesél a próbákon szerzett élményeiről és arról, hogyan sikerült a péntek esti bemutató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak késik a lencse, nem múlik

A tiszai árhullámok miatt késik, de hamarosan megérkezik a kajakosok, túrázók, fürdőzők, horgászok életét megkeserítő békalencse- és rucaöröm-áradat. Tovább olvasom