Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Ásotthalom jelentkezik – rádión

Ásotthalom - Rádiója is van már a nagyközségnek; február 25-én köszöntötte először a hallgatókat Ásotthalom jelentkezik című egyórás műsorával.
– Példaértékű kezdeményezés Toroczkai László polgármester határon túli tárgyalásai nyomán. A vajdasági hajdújárási Rádió 90 frekvenciáján szólalunk meg a 93,6-es megahertzen, de az interneten is elérhetők vagyunk. Szerda délelőttönként 10 órakor kezdünk, délután 5-kor megismételjük a műsort – avat be a kezdetekbe a főszerkesztő, Papp Renáta, aki emellett kismama, önkormányzati képviselő és a helyi ifjúsági egyesületet vezeti. Az ásotthalmi órát a helyi művelődési ház parányi stúdiójában állítják össze az önkormányzat számítógépén és keverőpultján, és interneten továbbítják a rádiónak. A technikáért Soós Csaba felel, ő az egyetlen, akinek tapasztalata van a rádiózásban. A többiek tízen önkéntesek. A rádió hangja, Németh Éva például képzettségére nézve védőnő, foglalkozása őstermelő, Peresné Tóth Ildikó álláskereső, de van köztük diák és egy rendőr is.

Peresné Tóth Ildikó, Németh Éva, Soós Csaba és Papp Renáta a stúdióban. Fotó: Kuklis István
Peresné Tóth Ildikó, Németh Éva, Soós Csaba és Papp Renáta a stúdióban. Fotó: Kuklis István

A mai adásban szó lesz a baba- és gyermekelsősegély-tanfolyamról, az ebösszeírásról, az új szociális rendeletről, a helyi ifjúsági közösségi térről és a gondozási központról. Az ivóvízminőség-javító programról Németh Attila, a kivitelező Móraép Kft. ügyvezetője beszél, dr. Schemmel Ágnes helyi gyermekorvost a megfelelő táplálkozásról kérdezik. Bemutatják Sáringer Zoltán mezőőrt, aki az illegális migráció elleni helytállásáért magas rendőrségi kitüntetést vett át. Lesz még programajánló is sok zenével. Az újdonsült riporterek mesélik, hogy könnyű dolguk van az ismerős helybeliekkel, amíg meséltetik őket, de amikor előveszik a mikrofont, a legbeszédesebbnek is eláll a szava. Sok sóhajtozást és újrakezdett mondatot felvesznek, de akkor jön Csaba szaktudása, hogy igazi rádiós interjút, riportot faragjon az anyagokból. Elvégzi a vágást, a szerkesztést, és a műsorblokkjukhoz hozzápakolja a szükséges technikai elemeket.
A főszerkesztő elmondta, Szabadkáig és Szegedig elhallatszik a hangjuk. Az is jó benne, hogy a helyieknek, illetve a határon túliaknak „határtalan" piacnyitási lehetőséget adhatnak, segítik gazdasági és kulturális együttműködésüket. Pár hónapig a jelenlegi felállásban dolgoznak, és ha már rutint szereztek, bővítik a témáikat és műsorblokkjaikat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

50 éve nem javul a nők helyzete

A nő, aki dolgozik, valahogy mindig gyanús. Tovább olvasom