Délmagyar logó

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -8°C | 4°C Még több cikk.

Ásotthalom: régi-új emberek az apparátusban

Ásotthalom - Toroczkai László polgármester hivatalba lépése után az első teendői közé sorolta, hogy embereket keressen három betöltetlen állásra.
A jegyző és a gazdasági vezető posztját nem töltötték be, a harmadik pályázatot azért kellett hirdetni, mert a korábbi polgármesterrel együtt december közepén távozott a titkárnője is.

Az állásokat megpályáztatták. Jegyzőnek 5-en, titkársági-testületi ügyintézőnek 11-en, gazdasági osztályvezetőnek pedig 4-en jelentkeztek. Jegyzőnek a polgármester az eddigi helyettesítő jegyzőt választotta. A jegyző a településvezető egyetértésével döntött a gazdasági vezető és a titkársági ügyintéző kinevezéséről. Mivel ők nem közszereplők, kérésükre a nevüket nem írjuk le. Mindketten dolgoztak korábban az ásotthalmi apparátusban, működésük nagy viták után zárult. Megkérdeztük a polgármestert, tudott-e a korábbi ügyekről. És ha tudott, ennek ellenére ők voltak-e a legmegfelelőbb jelöltek.

Új kollégákra vár Toroczkai László polgármester. Fotó: Frank Yvette
Új kollégákra vár Toroczkai László polgármester. Fotó: Frank Yvette


– Az új gazdasági vezető a pusztamérgesi önkormányzattól érkezik, ahol hasonló munkakörben dolgozik, és ott maximálisan meg vannak elégedve a munkájával. A titkársági-testületi ügyintéző esetében a bíróság azt állapította meg, hogy a korábbi jegyző jogellenesen szüntette meg a munkaviszonyát. Egyébként a hivatalban megtalálható korábbi köztisztviselői minősítései mind kiválóak voltak. Az összes jelentkező közül kizárólag ő rendelkezik szakmai tapasztalattal ezen a téren – tájékoztatott Toroczkai László. – Az ásotthalmi hivatalban a korábbi polgármesternek komoly személyes konfliktusa volt több dolgozóval. Én ezekkel a vitákkal és az ezekből fakadó ügyekkel nem kívánok foglalkozni.

A három régi-új ember szerződése februártól, 4 havi próbaidővel, határozatlan időre szól.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemcsak rendőrt, határrendészt is elsodort autójával az ámokfutó

Mindössze 30 kilométer per órás sebességgel vánszorgott a sztrádán hétfőn az a görög férfi, akit igazoltatni akartak a rendőrök. Tovább olvasom