Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 5°C Még több cikk.

Ásotthalomnál építenének új határátkelőt

Ásotthalom - Ha sikeres lesz az 1,5 millió eurós, a Magyarország - Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programhoz (IPA - Instrument for Pre-Accession Assistance) benyújtott pályázat, még az idén ősszel elkezdődhet az Ásotthalom és Királyhalom közötti 3,1 kilométeres út kivitelezése.
A térség önkormányzataival közös pályázatot nyújtott be az Ásotthalom és Királyhalom közötti új magyar-szerb határátkelőhelyhez kapcsolódó infrastruktúra létrehozására a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) - közölte Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere, fideszes országgyűlési képviselő és Egeresi Sándor, a Vajdasági Parlament elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón Szegeden.

Az új ásotthalomi átkelő fontos szerepet játszhat a határ két oldalán élők gazdasági és kulturális kapcsolatainak erősítésében - mondta Nógrádi Zoltán.

A képviselő kiemelte: az átkelő a környéken élők számára 30 kilométerrel lerövidíti a határátlépéshez szükséges utat, és elkerülhetővé válik a röszkei átkelőnél kialakuló, gyakran több órás várakozás is.

Ha sikeres lesz az 1,5 millió eurós, a Magyarország - Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programhoz (IPA - Instrument for Pre-Accession Assistance) benyújtott pályázat, még az idén ősszel elkezdődhet az Ásotthalom és Királyhalom közötti 3,1 kilométeres út kivitelezése - tudatta a politikus.

Nógrádi Zoltán elmondta, hogy az átkelő létrehozásáról szóló kétoldalú egyezmény szövegezése megtörtént, s a szerb kormány már jóvá is hagyta a dokumentumot. A vám- és pénzügyőrség pedig ígéretet tett arra, hogy sikeres pályázat esetén az út építésével párhuzamosan hozzálátnak az átkelő kivitelezéséhez.

A közös pályázatban partnerként részt vesz Szabadka önkormányzata, a Homokháti Önkormányzatok Kistérségi Területfejlesztési Egyesülete, valamint támogatóként az ásotthalomi önkormányzat, s annak eleme egy Szeged és Palics közötti kerékpárút építése is.

Olvasóink írták

 • 4. CID 2010. január 22. 13:43
  „dobi : "

  Szerintetek a Homokháti Kistérséget ki irányítja????? és miért szinte az ország legsikeresebb térsége???"

  szinte legsikeresebb térsége ? ezt tényekkel is alá tudnád támasztani, vagy csak olvastad valami szórólapon, neadj isten kaptál ingyen belépőt a mórahalmi lubickolóba ? Nem ismerem a mórahalmi viszonyokat, kisegítenél ?”
 • 3. dobi 2010. január 22. 00:17
  „Szerintetek a Homokháti Kistérséget ki irányítja????? és miért szinte az ország legsikeresebb térsége???

  és persze h indul szegedi körzetben is indul szerencsétlenek, hiszen a választó körzetek így vannak kialakítva, tehát a kistérségben indul abba belenyúlik szeged egy része is, mint ahogyan 1990-óta minden választáson...”
 • 2. rozator 2010. január 21. 22:05
  „Ha nem ő irányitana, már rég megnyitották volna!”
 • 1. CID 2010. január 21. 20:39
  „Nem is tudtam, hogy Ásotthalmot is Nógrádi irányítja :) Felhívnám mindenki figyelmét, hogy szegedi körzetben is indul. Csak a csalódások elkerülése végett.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A színpad két oldalán

Szeged - Szervét Tibor színész, rendező több mint tíz éve szerződött el Szegedről. Nem néz vissza.… Tovább olvasom