Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Ástak, ástak, aztán kert kerekedett ki belőle

Ástak, ástak, aztán kert kerekedett ki  belőle Mindig más nyílik a Pentelei sori kertben. Fotó: Frank Yvette
Szeged - Évről évre szemet gyönyörködtető virágok díszítik a Pentelei sor 3. előtti ágyásokat három ott lakó asszony jóvoltából.
– Egy korábbi lakó örvendeztetett meg bennünket a rózsáival. Tíz éve az ő csodálatos munkáját folytatva fogtunk neki előbb egy kis ágyásnak, majd egyre nagyobbnak – emlékezik vissza Balázsné Marika. Az asszonyok ástak, ástak – és egyszer csak kert kerekedett ki belőle.

Jelenleg hárman gondozzák a tízemeletes paneltömb elejét. Földre és kerítésre valót az önkormányzati képviselőjüktől kaptak. A palántákat maguk szerzik be, vagy azokat is ajándékba kapják. Úgy rendezik el a virágokat, hogy mindig bontogassa valamelyik a szirmait.
 
Fotó: Frank Yvette

Monoszi Józsefné Marika  különleges korai tulipánt mutatott, de várják már a muskátlit, kökörcsint, sőt fűszernövényekkel is szívesen kiegészítik az illat- és színpompát. Nem csak a növényeikre igényesek a Pentelei sori kertészek. Ötletes kerítésekkel szegélyezik az ágyásokat. A két Marika vesszőfonatokkal keretezte kertjét, Gajdács Ferencné Ági pedig kiürült vizesflakonokat hasznosított újra. Egy bánatuk azért mégis van: a ballagásra készülő iskolások nemegyszer az ő kedvenceiket tépik le dekorációnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fókalakomát is tartottak a víz világnapján

Fókalakomát is tartottak a víz világnapján
Több iskolás és óvodás csoport is részt vett a vadaspark víz világnapi rendezvényén, ahol… Tovább olvasom