Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Aszfaltos focipálya, új erőgépek a szegedi Puskás utcánál

Szeged - A Puskás utcai játszótér és az Arany János Általános Iskola környéke 12 millió forintból újult meg. Kalmár Ferenc beszélt a fejlesztésekről.
A szegedi költségvetésben tavaly a Fidesz-KDNP frakció kezdeményezésére megszavaztak egy 60 millió forintos keretet közterületek rekonstrukciójára. Ebből Rókus és Franciahögy kapott 12 millió forintot, megnevezve, hogy az Arany János-iskola környékére költsék – emlékeztetett keddi sajtótájékoztatóján Kalmár Ferenc, a KDNP önkormányzati és országgyűlési képviselője. – A focipálya egy grund volt, amikor esett az eső, sáros volt. Leaszfaltozták, már nem áll meg rajta a víz. A néhány éve lerakott kapuk lopás- és rongálásbiztosak. Négy erőgépet is kihelyeztek. Az Arany János-iskola környékén aszfaltburkolatokat javítottak, az udvarán újabb aszfaltfelületet állítottak elő – számolt be a nemrégiben lezajlott fejlesztésekről Kalmár.

Kalmár Ferenc beszélt a fejlesztésekről.
Kalmár Ferenc beszélt a fejlesztésekről.

Bartha László polgármestersége idején kezdték meg a Puskás utcai, úgynevezett többgenerációs játszótér építését. A játszótérnek és a mellette lévő kutyafuttatónak a kerítését is megjavíttatták – mutatta a képviselő. Úgy gondolja, most már a kicsi gyerekek és a fiatal felnőttek is megtalálják a szórakozási lehetőséget. Szintén tavalyi költségvetésből, a 150 millió forintos útalapból Rókuson két utca útburkolata újul meg, a Bodzafa és a Francia utca egyik szakasza.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lazábbra fognák a gyeplőt az iskolákon

Egy évvel az iskolák államosítása és központi irányítás alá vonása után a kormány most a decentralizációt fontolgatja: egyes hatásköröket tankerületi vagy intézményvezetői szintre helyeznének vissza. Tovább olvasom