Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 20°C Még több cikk.

Aszfaltozás miatt dugul be a szegedi nagykörút

Szeged - Meglepte hétfőn a szegedi nagykörúton közlekedőket, hogy a Londoni körút a Kálvária sugárúti kereszteződésnél félpályára szűkült javítás miatt, és a kanyarodó sávot is megszállták a Magyar Közút Zrt. építőmunkásai.
Ettől a nagykörút bedugult egészen a Csongrádi sugárútig.
Az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. cseréltetett ki a Londoni körúton egy régi kisnyomású acélvezetéket műanyagra. Az aszfaltozást – mivel országos főútvonalról van szó – csak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. végezheti, tőlük rendelték meg a munkát, amely tájékoztatásuk szerint a hónap végéig tart.

Az útjavítás a Kálvária sugárúton folytatódik, ha a nagykörúton elkészült a Magyar Közút. A Kálvárián is vezetéket újított fel a gázelosztó társaság, a Veresács és Korda utca között dolgoztak. Az aszfaltmarás és szőnyegezés ott is útszűkülettel jár majd, jelzőőrök segítik a közlekedőket.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. anatole 2010. október 20. 13:32
  „Lassan nem lehet közlekedni Szegeden. Járdán a bajai úton sem tudnak menni. A belvárosban szintén a járda iszonyú katonai terep lett. Mindig meglepnek, egyik nap korlátlanul megyek egy járdán de a másik nap még az úton sem tudok elmenni mert azt már feldúrták. Ajánlatomat nem fogadta el a polgármester Botka. Minden szegedi polgárnak jogánál fogva térkép jár mert eltéved a hatalmas felfordulásban. A minap a levegőben logó sineken láttam közlekedni gyalogosokat mert több száz méterre le vannak kátyúzva az utak a belvárosban. Lassan drotkötél pályát épittet a botka a mentösöknek, hogy legalább a betegeket elérjék. A tüzoltókat rudugrásra képezik, mig a rendöröknek nem kötelezö a bünüldözés mert még a rabló sem tud meglógni a hatalmas gödrök végett. A rossz hírek szerint lassan befejezik a nagy munkákat 2020 ra, a jó hír, legközelebb nem lesz sport foglalkozása az időseknek az árkok felett.
  Anatole Hongrois a Botkaizmus ellenállója.”
 • 22. vuk 2010. október 20. 10:34
  „21. hozzászólás papsajt 2010.10.20. 06:55
  Ezt oszinten sajnalom, ez is a feleslegesen autozoknak koszonheto.
  Sajnos szegeden nem fektettek tul sok hangsulyt a buszsavoknak.”
 • 21. papsajt 2010. október 20. 06:55
  „"16. hozzászólás vuk 2010.10.19. 14:53

  Mar megint azok jartak jol, akik nem autoztak feleslegesen. Szokasos. :)"

  Jaaa. Csak az a baj, hogy 40percet ácsorogtam a dugóba a 11-es buszon!”
 • 20. George58 2010. október 19. 20:18
  „Óvakodj a városi díszszocitól ha utat újjit fel: abból csak sz..r minőség jön ki dupla van tripla áron!”
 • 19. szilléri 2010. október 19. 19:24
  „Hát ez a szükséges rossz !
  Építeni lábujjhegyen csendben ! Hallottam ilyenről, de az a számlagyár kategória.
  Aszfaltozni a téli időszak előtt szüksége, ez némi kellemetlenséggel jár.”
 • 18. ValakiaSOKKözül 2010. október 19. 17:52
  „Szó szerint úgy van, hogy szar minőségben, gyenge anyagból készítik az útjainkat eu-s áron...
  Meg kell nézni a most kifoltozott, újraaszfaltozott József A sgt és a Csillag tér közötti szakaszt. Már most kerülgetni kell igen jelentős kormánymozdulatokkal a fedlapokat és vízgyűjtő rácsokat.....egy rakás szerencsétlenség ahogy ezt a munkát IS elvégezték.

  A legnagyobb szégyen az, hogy egy utat (pl Kálvária) azért nem merik leaszfaltozni, mert félnek hogy a műszaki átadásra tönkreteszik a munkagépek....!!! kérdem én, hogy milyen minőségben készül az út, ha pár munkagép tönkre tudná tenni (azt hiszem jóval nagyobb járművek is közlekednek majd, mint pl egy munkagép)”
 • 17. amurvadász 2010. október 19. 15:49
  „A meteorológiai elörejelzések szerint az elkövetkező napokban már havasesö.és gyenge havazás is várható.
  Tartok töle, hogy a munkálatok elfognak húzódni.”
 • 16. vuk 2010. október 19. 14:53
  „Mar megint azok jartak jol, akik nem autoztak feleslegesen. Szokasos. :)”
 • 15. papsajt 2010. október 19. 14:25
  „"a másik irányba pedig az agyatla lámpatömegtől dugul be a nagykörút..."

  ez így van. a sok hozzáértő városfejlesztő amihez hozzányúl, az bedugul, vagy veszélyes lesz.”
 • 14. Kaccat 2010. október 19. 14:19
  „a másik irányba pedig az agyatla lámpatömegtől dugul be a nagykörút...
  erről is lehetne cikkezni kérem szépen...
  Mert egy kis útlezárás egyszer csak majd elmúlik, de az öt méterenkénti lámpák ott maradnak, és az elmúlt napok bizonyították, hogy bizony alkalmatlanok a forgalom irányítására...”
 • 13. Birodalmi 2010. október 19. 14:16
  „12, csanyív: elmagyarázom neked miről beszélek: 1, mért minden egyszerre van feltúrva? aztán csúszik, mert nincs kapacitás! elég lenne egyszerre csak pár darab ami halad is.
  2, éjszaka mért nem dolgoznak, mint külföldön? nem lennének akkora közlekedési káoszok.
  3, minőség ár érték arány nagyon rossz! mert a mellék utakon ahol nem nyomják a kamionok, fél év után kátyús! 4, persze, hogy szétnyomnak mindent a kamionok! mért? mért nincs elkerülő út? autópályát már 5 éve átadták, heló! arra számítottak, hogy utána repülni fog a tranzitforgalom?
  azt érzem, mintha kapkodás, nagy káosz lenne, semmi tervezés.”
 • 12. csanyiv 2010. október 19. 13:58
  „Birodalmi, nyugodtan látogasd az útépítős fórumokat az Indexen, sok témához közel álló írogat oda. Most aszfaltozzák újra például a Boldogasszony sugárutat. Ott van gépi kapacitás (ami egyáltalán elfér) - haladnak is 2-300 méteres etapokkal. A Kálvária meg azért nincs újraaszfaltozva, mert a villamospálya-építés még nem fejeződött be és nem akarja senki a munkagépekkel tönkretenni mielőtt egyáltalán a műszaki átadás elkezdődhetne úgy egy hónap múlva.”
 • 11. Birodalmi 2010. október 19. 13:21
  „9, mittudomain: nézz utána légyszíves, hogy nálunk az útépítés annyiba kerül mint Svájcba! azzal a különbséggel, hogy itt nem kell alagutakat, meg akkora alapozást készíteni és a minősége is szarabb! Nem istenítek senkit éppen ellenkezőleg, nem vagyok olyan politikailag elvakult mint te! megjegyeztem, h. nincs egy normális, használható út! persze, h. szétnyomják a kamionok! mi a fenéért nem készült még elkerülő út? az összes városnak van már, kivéve a kisebbeket! de még Orosházának is van, Szegednek nem...ez tény...:(”
 • 10. Gazficko 2010. október 19. 12:08
  „Költői kérdés: Ha már tegnap lezárták és akkor csinálták a kérdéses kereszteződésben az utat,akkor mért nem tegnap írtak erről???? És esetleg képe(ke)t is mellékelhettek volna!

  Tévednék vagy az újságírónak nem az volna a dolga hogy hiteles, pontos tájékoztatást ad az olvasóknak????”
 • 9. mitudomain 2010. október 19. 12:02
  „Birodalmi: hatalmas fail amit mondtál.. Abba gondolj bele, hogy külföldön sokkal nagyobb pénzek vannak, sokkal több ember dolgozik. Ettől függetlenül ott sincs meg 1-2 nap alatt. Tudom, ezt mondta a királyod, de ez nem így van.
  Egyébként sok út elkészült, az egy másik dolog hogy a nagy átmenő forgalom miatt ezek le is amortizálódtak és mivel az elkerülő útra csak most volt pénz/kapacitás ezért eddig bármit megcsináltak az tönkre ment (logikus mondjuk.. bár neked ezek szerint nem), ha kész lesz akkor lesz értelme az útfelújításnak és a te lelked is megfog nyugodni. Egyébként amikor szegeden fityesz volt akkor is ugyan ez volt, annyi különbséggel, hogy egyetlen utat se újított fel az alkoholista jóember. Arra volt esze, hogy éjt nappallá téve bulizzon, meg a sündörséget arra használja, hogy egy durván átmulatott éjszaka után találják meg és vigyék haza az autóját, mert neki fogalma se volt, merre lehet.
  Lehet szapulni az elmúlt 8 évet, de az előtte lévő fityeszes ciklus se volt jobb (sőőt), bár azt már mindenki elfelejtette..”
 • 8. geza 2010. október 19. 10:24
  „A kálvárián miért nem javítják az utat akkor ha kész a villamosvágány?
  Ahogy írták lehetne 1-2 éjszaka alatt lezárni 1-2 napra és teljes kapacitással csinálni.
  A frankfurti reptér kifutóját 1 hét alatt cserélték le úgy hogy szakaszonként este 11 kor szállt le az utolsó repülő és hajnal 5 kor érkezett a következő. Ja és az aszfaltnak meg kellett szilárdulni hogy elbírjon egy 747-est...”
 • 7. Birodalmi 2010. október 19. 10:06
  „4 varadipal: mondj egy olyan utat ami elkészült a 8 év alatt és használható, szép, új! ha már annyit fejlődött :)”
 • 6. Birodalmi 2010. október 19. 10:05
  „külföldön sokkal nagyobb útszakaszokat aszfaltoznak le egy éjszka alatt, hogy ne legyen torlódás. Itt ez mért nem megy? mért kell 5 méteres szakaszt hetekig turkálni? vagy közben folyik a pénz a zsebekbe?”
 • 5. sved 2010. október 19. 09:58
  „Nem tudom hogy egy gazvezetek cserejetöl mi lesz szebb....
  Mindenesetre a haboru utan a romma lött Budapest ujjaepitese nem tartott annyi ideig, mint botkavaros "megszepulese".”
 • 4. varadipal 2010. október 19. 09:13
  „Az agyad nincs felTúrva. Semmi nem jó neked ami szépül és újjáépül? Menj az agyagos putridba és érezd jól magad.”
23 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Születésnapját ünnepli a totó

1947 október 19-én indult el hazánkban a totó. Az olimpiai játékokon való részvétel költségeinek fedezésére szervezték a sportfogadást. Tovább olvasom