Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Átadták a Délmagyarország 2008-as Presztízs díjait

Szeged - Ünnepélyes külsőségek közepette csütörtök este ötödszörre adhattuk át kiadónk, a Lapcom Kft. által 2003-ban útjára indított Presztízs díjakat a gazdasági élet legjobbjainak. Hat kategória díjazottjának és egy különdíjasnak szólt a taps és a közös ünneplés.
Az év kisvállalkozása kategóriában a MORA 2000 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyert, Az év középvállalkozása a Dorozsmai Nagybani Piac Kft., Az év vállalkozása a Total Szerviz és Javító Kft. lett. A környezetvédelmi díjat a Roncs Autó és Alkatrész Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., az innovációs díjat a QualiCont Kft., Az év üzletembere díjat id. Török Tibor, a Texpack International Kft. igazgatója kapta. A legszínvonalasabb üzleti weboldalért pedig a Reál Érték Ingatlanközvetítő és Forgalmazó Kft.-nek járt a különdíj. A díjakat az esten megjelent alapítók – az Allianz Hungária Biztosító Zrt., a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a KÉSZ Holding Zrt., a Lapcom Lapkiadó és Nyomdaipari Kft. –, valamint a házigazda Szegedi Tudományegyetem képviselői adták át.

A régió gazdasági és társadalmi életének képviselői azért jöttek össze csütörtök este – immáron ötödik alkalommal – Szegeden, a TIK-ben, az egyetem hatalmas tanulmányi és információs központjában, hogy együtt örülhessenek a gazdaság sikereinek. Az együtt ünneplés kifejezte, hogy gazdasági válság ide vagy oda, a térség vállalkozói állják a sarat, olyan kimagasló eredményeket érnek el, amelyekre környezetük is felfigyel.

Az ötödik év, meglepetésekkel

Jubileumi év a 2008-as a Presztízs díjak átadásának sorozatában. Ebből az alkalomból néhány újdonságot is tartogatott a 2003 óta hagyományosan minden év novemberében megrendezett ceremónia: a már hangsúlyozott összefogás fontosságát szimbolizálja például az az együttműködés, amelynek keretében a díj a Délmagyarország mellett felvette a megye legnagyobb szellemi műhelye, a Szegedi Tudományegyetem nevét. Akik tehát csütörtök este elismerést vettek át, azok A Délmagyarország és a Szegedi Tudományegyetem Gazdasági Presztízs Díja 2008 nevet viselő kitüntetésben részesültek.

Fotó: Frank Yvette
Az idei díjazottak és az alapítók: Kasza Mária, Mohácsy Katalin, Szép Levente, Szetey András főszerkesztő, id. Dobó József, Kóti Zoltán kiadóigazgató, id. Török Tibor, Szabó Gábor, Vargáné Muráti Lili, Sárkány Erika, Szalai György, Törökné Szántó Katalin, Berei Béla, Kothencz Edina, az Értünk – Szegedi Csecsemőotthoni Alapítvány vezetője, Orcsik Sándor.
Fotó: Frank Yvette

Újdonság volt, hogy idén Az év üzletembere díjra nem adtak be pályázatot azok, akiket sikeresnek tart a környezete, hanem az alapítók a többi kategória pályázói közül választották ki az elismerésre legméltóbbat. Kevés üzletember vállalta ugyanis, hogy külön megméresse magát, hiszen eredményességüket csapatmunkának köszönhetik.

És újdonság volt maga a helyszín, a TIK ezen alkalomra bordó, fehér és narancssárga színbe felöltöztetett hatalmas átriuma is.

Csecsemőotthont támogattunk

Ilyen ünnepélyes, a helyi Oscarok átadásához méltó környezetbe érkeztek a megyei elit képviselői, ismert személyiségek, politikusok, cégvezetők, köztisztviselők. Jegyet váltottak azért, hogy egyrészt megjelenhessenek a díjátadáson, másrészt a belépők árával nemes célokhoz járulhassanak hozzá.

Méltó környezetben, az egyetem tanulmányi és információs központjában ünnepeltük a Presztízs díjasokat. Fotó: Frank Yvette
Méltó környezetben, az egyetem tanulmányi és információs központjában
ünnepeltük a Presztízs díjasokat. Fotó: Frank Yvette

Az est bevételéből ugyanis – idén már másodszorra – alapítványt támogattunk, ezúttal az Értünk – Szegedi Csecsemőotthoni Alapítványt választották ki a díj létrehozói. Az 1 millió forintról szóló adománylevelet Kothencz Edina főorvos, az alapítvány vezetője vette át Kóti Zoltán kiadóigazgatótól.

Az esten adakozni lehetett a Dóm téri térfigyelő rendszer kiépítésére is.

60 perc szórakozás, 60 perc izgalom

De lássuk magukat az eseményeket is, sorjában! Miután mindenki elfoglalta a helyét a hostessek segítségével, elkezdődött a műsor, amelynek során az első óra a könnyed szórakozásé volt: jazz- és operettshow-t adott elő a Hot Jazz Band, az Adagio, valamint Balogh Kálmán és zenekara.

Aztán az est háziasszonya, Ördög Nóra köszöntötte a vendégeket, majd a színpadra szólította Kóti Zoltánt, a Lapcom Kft. Délmagyarország Kiadó igazgatóját. A vezető elmondta, ez a „minijubileum" is azt bizonyítja, hogy a Presztízs díjak átadása hagyománnyá vált. Azzal pedig, hogy az egyetemet is sikerült bevonni a szervezésbe, el lehet mondani, hogy a tudomány, az üzlet és a gazdaság végre egymásra talált.

Őt követően a házigazda Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora köszöntötte a résztvevőket. Lapunknak külön is elmondta: az egyetemnek megtiszteltetés, hogy a nevét adhatja ehhez az elismeréshez. Ugyanakkor emeli is a Presztízs díj értékét, hiszen az SZTE márkanévnek számít a globalizálódó világban.

A Presztízs díjátadók rendszeres vendégeként és Szeged polgármestereként Botka László azt mondta el, hogy minden település olyan, amilyenné a benne élők teszik. Büszke arra, hogy Szegeden 211 vállalkozás szerepelt sikeresen uniós pályázaton, együtt 5,4 milliárd forintot nyertek. A Presztízs díj pedig méltó elismerése ezeknek a vállalkozásoknak.

Berei Béla, a Total Szerviz és Javító Kft. ügyvezető igazgatója mond köszönetet Az év vállalkozása díjért. Fotó: Frank Yvette
Berei Béla, a Total Szerviz és Javító Kft. ügyvezető igazgatója mond köszönetet Az év vállalkozása díjért. Fotó: Frank Yvette

Majd izgalmas 60 perc vette kezdetét. Először a különdíjat adták át, utána kategóriánként – a díjra jelöltek bemutatkozó filmjeit követően – kibontották az ismert fehér borítékot, kimondták a győztes nevét, és a színpadra szólították a díjazottat. Tudni kell, kiadónk a program szellemiségével sosem az anyagi értéket, hanem az erkölcsi elismerést kívánta a figyelem középpontjába állítani: a díj ugyanis nem jár pénzjutalommal. A Lapcom egy kommunikációs csomagot ajánl fel minden évben, amelynek felhasználásával a kiadó gondozásában megjelenő lapok hasábjain élhetnek a győztesek. Mára már minden értelemben a minőség védjegyévé vált a Délmagyarország Presztízs Díj logója.

A díjazottak

Sárkány Erika ügyvezető igazgató, QualiCont Kft.:

– Köszönet az alapítóknak és a családomnak. A gyerekeim elmúlt 12 éve teljesen összeforrt a QualiConttal. Átélték, mit jelent telefonon nevelni. Támogattak, a siker tehát közös. Örülök, hogy a céggel sok család megélhetését segítjük főállású és szakértő munkatársainkon keresztül. Nem beszélve arról a hatásról, amire a tevékenységünk irányul, hiszen valamennyi hazai laboratóriummal kapcsolatban állunk. Velük együtt az egész társadalmat segítjük jobb egészséghez. Büszke vagyok, hogy a legnagyobb európai minőség-ellenőrzési cég a mi példánkra fejlesztette ki internetes adatközlő rendszerét.

Berei Béla ügyvezető igazgató, Total Szerviz és Javító Kft.:

– Uram isten! Rendkívül hálás vagyok az alapítóknak, hogy ebbe az illusztris társaságba választottak. Nagyvállalkozó létükre követték a kisebbek fejlődését, eredményeit. Nekem ők mindig is húzóerőt, azt is mondhatnám, zászlóshajót jelentettek, akiket mi, a kisebbek figyelünk. Nagyon büszke vagyok arra, hogy olyan munkatársakkal dolgozhatom, akikkel folyamatosan minőséget tudunk biztosítani a megrendelőinknek. Köszönöm a családomnak, hogy a nehéz órákban is mellettem maradtak, és erőt adtak a folytatáshoz.

id. Török Tibor tulajdonos, Texpack International Kft.:

– Köszönöm az alapítóknak, a döntőknek. Ez nekem egy negyvenhat éves álomból való felébredés, hiszen annyi ideje vagyok elfoglalva a textilipar és a csomagolás területén. Köszönet illeti érte a családomat, akikkel együtt dolgoztam, együtt vállalkoztam, és együtt vittük sikerre ezt a vállalkozást. Az imént megosztottam a sikert holland cégtársainkkal, elújságoltam a hírt telefonon. Hiszen velük vállvetve lettünk hazai piacvezetők polipropilén gyártásban, és Közép-Európa meghatározó vállalkozása mezőgazdasági csomagolóanyag forgalmazásában.

Törökné dr. Szántó Katalin ügyvezető, Dorozsmai Nagybani Piac:

– Már maga a tény, hogy egyáltalán jelöltek lehettünk ebben az elég erős mezőnyben, kitüntetés a számunkra. Ezért szeretnék gratulálni a többi pályázónak is. Nagyon örülök a díjnak, ami nemcsak nekem, az egész csapatnak szól a piacon dolgozó embereken át a hozzánk kilátogatókig. A díj ismertséget, presztízst hoz majd a jelenlegi helyszínen a 90-es évek közepétől létező Dorozsmai Nagybani Piacnak, ahol már Jász-Nagykun-Szolnok és dunántúli kereskedők is kínálják portékájukat. Ez nem is csoda, hiszen régóta tudjuk: a piac évezredek óta a közélet és a gazdaság színtere.

Dobó József tulajdonos, Roncs Autó és Alkatrész Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.:

– Ez a győzelem a jövőnket jelenti. Ilyen jellegű vállalkozás még soha nem nyert díjat. Rendkívül boldog vagyok! Úgy érzem, ez az elismerés a bizalmat jelenti felénk, amit szeretnénk megköszönni a zsűrinek. A jövőben a Presztízs díj szellemében próbálunk majd tevékenykedni. A szakmabeliek tudják: a világ hulladéktermelésének 10 százalékát a gépjárműroncsok teszik ki. Ezek megfelelő tárolása, kezelése és újrahasznosítása véleményem szerint az egyik legfontosabb szempont a világon.

Kasza Mária és Mohácsi Katalin tulajdonos, MORA 2000 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.:

– Nagyon boldogok vagyunk, hogy megkaptuk ezt a díjat. Legfontosabb feladatunknak tartjuk, hogy integráljuk a hagyományos orvoslásba a több ezer éves kínai akupunktúrán alapuló alternatív medicinát. Úgy érezzük, hogy az elmúlt másfél évtized sikeres munkájának eredménye a most elnyert Presztízs díj. Büszkék vagyunk arra, hogy hiteles szakorvosok, professzorok dolgoznak az intézeteinkben. Bízunk benne, hogy az embereket, akik eddig is bizalommal fordultak hozzánk, a díj még jobban megerősíti elhatározásuk helyességében.

Olvasóink írták

 • 9. VeronCortese 2008. december 01. 11:51
  „Ezúton szeretnék gratulálni Dr. Sárkány Erikának a 12 éve elkötelezett munkájáért, amellyel elsősorban a hazai laboratóriumok munkáját segíti.

  A legtöbb negatív hozzászólás az irigységből fakad, komoly szakmai zsűri bírálta el a pályázatokat. Csodálkozom, hogy egyes embereknek arra van energiájuk és idejük, hogy mások szakmai elismertségét a magánéletével vessék össze. Ugyanis ehhez senkinek semmi köze, mindenkinek van gondja-baja, nem erről szól a Presztízs díj 2008-ban.Lehet, hogy 2009-ben felveszik a díjazási listára, bár kétlem...
  Arra kérném a kedves Hozzászólókat, hogy intelligens ember módjára fűzzék mondanivalójukat a cikkhez. Ne degradálják saját magukat.”
 • 8. Laky 2008. november 30. 08:10
  „Ottvoltam az díjátadó gálán. Maga a díjak "jóhelyre kerülését" nem tudom,és nem is akarom firtatni,viszont a jótékonysági felajánlás az Értünk - Szegedi Csecsemőotthoni Alapítvány javára NEMES ÉS HELYES cselekedet volt!!!!”
 • 7. Trabi 2008. november 30. 05:14
  „Sárkány (Gyurkó) Erika nyilatkozatából kimaradt (?) egy szó, mégpedig: "Köszönet ... a VOLT családomnak."”
 • 6. Trabi 2008. november 30. 04:41
  „Sárkány (Gyurkó) Erika nyilatkozatából kimaradt egy szó, mégpedig: "Köszönet ... a VOLT családomnak." - ugyanis vagy tíz év alatt sikerült (!) a családját szétvernie.”
 • 5. zolcsi44 2008. november 29. 15:04
  „Tisztelt uraim, GRATULÁLOK, bizom benne, hogy jo helyre kerültek a dijjak és sok ember boldogulását fogja szolgálni.
  CONGUER-nek gyáva semmire kelő alak vagy, miért nem teszed meg, miért nem tájékoztatod a szerveket???valoszinü, hogy csak irigy vagy és jellemtelen.”
 • 4. achilleus 2008. november 29. 10:13
  „Na tessék, erről beszéltem a szerkesztőséginél:
  achilleus 2008.11.28. 16:35
  A kezdeményezés követésre méltó, csak remélni merem, hogy belátható időn belül egyik "elszánt", "innovatív készségekben" nem szűkölködő, "rugalmas" kitüntetett sem kerül bíróság elé, vagy egyenesen börtönbe. Csak mert ez egy ilyen ország.”
 • 3. Conquer 2008. november 28. 18:07
  „nah a Dobó Józsi is díjat vehetett át a Roncs Autóval... szép egy brigád... de sokat tudnék róla a rendőrségnek meg az APEH-nek mesélni...”
 • 2. LukSzusz 2008. november 28. 17:32
  „Kezet fogtunk saját magunkkal a koldusoperában.”
 • 1. Mil 2008. november 28. 16:59
  „Na ide kellett volna még egy bombariadó :P”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műnyúlhúzó agárfuttatásnak ad otthont Tiszasziget

Tiszasziget - Műnyulat kergethetnek a kutyák november 30-án Tiszaszigeten. Az ügyességi agárversenyt… Tovább olvasom