Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 1°C | 8°C Még több cikk.

Átadták a Sófi-ösztöndíjakat

Szeged - Közel másfél millió forintot adományozott a Szegedi Tudományegyetem kiváló hallgatóinak a 11 éve létrehozott Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány.
A Sófi-ösztöndíjakat a József Attila Tanulmányi és Információs Központban, a Természettudományi és Informatikai Kar tegnapi diplomaosztó ünnepségén adták át.

– Az agykutatók tudják, hogy a jobb és a bal agyfélteke mással van elfoglalva, és a jobb félteke működése a fejlett civilizációkban általában háttérbe szorul – mondta az ünnepség díszvendége, Jankovics Marcell Kossuth- és Prima Primissima-díjas rajzfilmrendező, grafikus, író. – Intencióra, invencióra és fantáziára van szükség minden téren, az orvostudományban ugyanúgy, mint a vegyészetben. Kívánom, hogy a tehetségek őrizzék meg az egyéniségüket, és használják mindkét agyféltekéjüket!

Díjazók és díjazottak. Tóth Andrea, Sófi József (az alapítvány létrehozója), Czifra Dorina, Jankovics Marcell (az ünnep díszvendége), Kálmán János, Czeglédi Eszter, Kohut Attila, Szakács Nóra és Berki Péter. Fotó: Frank Yvette


Tizenkét hallgatónak ítélték oda a jutalmakat – egy részük külföldi távollét miatt nem jelent meg. Átvette fődíját Kálmán János végzős medikus, különdíjat kapott Berki Péter mesterszakos vegyészhallgató és Kohut Attila fizikus mesterszakos hallgató. Czeglédi Eszter vegyész mesterszakos hallgató és Szakács Nóra matematikus mesterszakos hallgató is az ösztöndíjasok között van. A biológus mesterképzéses kategória győztese Czifra Dorina, aki az alapítvány vándorserlegét kapta. A doktorandusz kategória első helyezettje Tóth Andrea biológus. Az év szponzora 2012 díj kitüntetettje Tóth János, a Minimál Csemege ügyvezető igazgatója, aki több éve támogatja az alapítványt. Minden páros évben sajtódíjat kap egy, a Sófi-alapítvány céljait népszerűsítő újságíró: az idén Sári Zsuzsanna, a Magyar Rádió és a Magyar Televízió szerkesztő-riportere részesült az elismerésben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horgászok segítettek a bántalmazott kislánynak

Lapunkban megírtuk, hogy június 23-án este egy 33 éves szegedi férfi a szentmihályi Holt-Tiszán horgászott a fiával, valamint az élettársával és annak 7 éves kislányával. Tovább olvasom