Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Átadták a zsombói kerékpárutat

Zsombó - Egy évvel az alapkőletétel után szeptember 6-án átadták a zsombói kerékpárutat.
A 100 millió forintos beruházás kapcsán Gyuris Zsolt polgármester kiemelte: a belterületen futó 3 kilométeres szakasz kialakítása során az Andrássy úton az elavult vízhálózat kiváltása is megtörtént, amely jelentős anyagi áldozatot jelentett volna a lakosságnak és az önkormányzatnak, ha a kerékpárút-építés során nem valósult volna meg.
Bohács Zsolt országgyűlési képviselő és Gyuris Zsolt polgármester vezette fel a kerékpárutat kipróbáló gyereksereget. Fotó: DM/DV
Bohács Zsolt országgyűlési képviselő és Gyuris Zsolt polgármester vezette fel a kerékpárutat kipróbáló gyereksereget.
Fotó: DM/DV

Cél egyébként a kerékpárút-hálózat tovább bővítése: a szomszédos községgel, Forráskúttal való összekötése, illetve Szeged irányába történő meghosszabbítása. Ennek érdekében az önkormányzat már beadta a pályázatot, amely jelenleg elbírálás alatt áll.

Olvasóink írták

 • 8. tol 2011. szeptember 13. 23:30
  „Zsombó egy igyekvő település; gratulálok a kerékpárút megépítéséhez, ez igen civilizált dolog. Nem tudom, hogy ki szervezte meg és valósította meg a vízvezeték hálózat felújításával együtt, de inkább veregessétek meg a vállát elismerően! Szerintem.”
 • 7. atomboy 2011. szeptember 12. 22:34
  „Hol tartjak a politikusoknak a bullshit-generator kurzust? Ennyire ne akarjanak hulyenek nezni a polgarokat...”
 • 6. CsImre 2011. szeptember 12. 22:11
  „Szóval akkor ez EU-s pénzt arra költjük, amire akarjuk, csak legyen egy jó mese. Kár, hogy a zsombói általános iskola üzemeltetésére nem tudtak biciklis pályázati pénzt szerezni, különben lehet, nem kellett volna a szintén adófizetői pénzből fenntartott egyháznak adni az üzemeltetést. Mindenesetre a gyerek az gyerek, jól mutat a kampányfotón.”
 • 5. ifj. Nagy Gábor 2011. szeptember 12. 21:20
  „"Ennek érdekében az önkormányzat már beadta a pályázatot, amely jelenleg elbírálás alatt áll. "

  Remélhetőleg ott a bírálók majd arra is figyelnek, hogy egy kerékpárútberuházás ne csak vízhálózati szempontból legyen jó, hanem kerékpáros szakmai elvek szerint is...”
 • 4. K.T. 2011. szeptember 12. 12:42
  „3. J.G. 2011.09.12. 10:28
  Ott a pont!
  Ide várják a lakossági bejelentéseket: http://ec.europa.eu/anti_fraud/contact_us/index_hu.html

  Ehhez még az is társul, hogy iskolás gyerekeket használnak fel saját kampány céljaikra. :(

  Bár nem teljesen ismerem a helyszínt, de ha jól sejtem, nincs normális járda az új infrával párhuzamosan a főutcán. Ez szokott lenni a másik ok kisebb településeknél, amiért felcímkézett kerékpárutakat gyártanak, mert önkormányzati forrás végképp nincs a járdák felújítására/karbantartására.”
 • 3. J.G. 2011. szeptember 12. 10:28
  „Te jó ég. Remélem valami nagyonnagyon forgalmas 2x8 sávos út mellett fut ez. Zsombón ilyenből sok van.
  Kiemelném a lényeget:
  "az elavult vízhálózat kiváltása is megtörtént, amely jelentős anyagi áldozatot jelentett volna a lakosságnak és az önkormányzatnak, ha a kerékpárút-építés során nem valósult volna meg"
  Tehát: pályázzunk kerékpárútra, mert arra az EU ad pénzt. közben pont véletlenül felújítjuk a vízhálózatot is ebből a pénzből, aztán építünk egy használhatatlan, felesleges vackot (elnevezzük kerékpárútnak, amit persze kötelező használni miközben az úttest üres), és klikk-klikk, mehet a fotó a DM-be és a mosoly az EU-nak.

  Gyomorforgató.”
 • 2. saturnus 2011. szeptember 12. 10:22
  „1.Beroesz/ Hol a szenyvíz csatorna beruházás? Nagyszerű csak így tovább!! Mi van ? Hol a szenyvíz csatorna beruházás kezdete? Tavaly Forráskúton tavasszal megrendezett fórumon amit a " Fő " kolomposok szerveztek azt mondták és hírdették idén tavasszal elkezdődnek a kivitelezési munkálatok. Semmi sem kezdődött el. Nagyszerű csak így tovább! Ma az a szóbeszéd,hogy nagy a baj és eltünt a pénz amit a csatornázásra szántak vagy is különítettek el!! Két dolog lehetséges vagy a bennfentesek lenyúlták a pénzt vagy eltőzsdézték ! Igen mélyen hallgatnak és síri csönd honol. Tehát ők nem nyilatkoznak de pózolnak . Erre választ kéne adni. De senki sem higye ,hogy itt nagy dolgok mtőrténnek,itt ezzel a kerékpár úttal csak a szemfényvesztés tőrténik azaz paraszt vakítás. Ez kerákpár út EU-s pénzekből amit az európai unió adott nekünk erre a célra.”
 • 1. Beroesz 2011. szeptember 12. 08:52
  „Nagyszerű, így tovább!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3000 a belépő a sztárvilágba

A Mátyás király tér legújabb lakói ugyan biztosan nem Szegedről kerülnek a népszerű szappanoperába, reklámfilmszereplők még lehetek azok, akik szombaton részt vettek egy ügynökség válogatásán. Tovább olvasom