Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Átadták az első csarnokot a piacon

Szerkezetkész állapotban már a kereskedőké az első Mars téri csarnok. Még legalább másfél hónap kell arra, hogy a bérlők a profiljukhoz igazodva alakíthassák ki benne üzleteiket. Bérleti díjat csak ezt követően fizetnek majd az önkormányzati cégnek, a Szegedi Vásár és Piac Kft.-nek.
Király László lángossütő először húzta fel a redőnyt. Fotó: Karnok Csaba
Egyszerű, esztétikus, tágas, világos. Ezeket a jelzőket ismételték a leggyakrabban a Mars téri rekonstrukció keretében tegnap átadott első csarnok avatásán a kereskedők. Szemlátomást alig várták már, hogy megkaphassák a kulcsokat – ezeket egyenként adta át nekik Botka László polgármester –, hogy aztán a ma még csak szerkezetkész állapotban lévő 37 bérleményt rendeltetésüknek megfelelően kialakíthassák.

Az elsők között jelentkezett bérlőnek az élelmiszert árusító Mihók Jánosné: az őt képviselő férfi elmondta, nagyon tetszik az üzlet, de aggódik, jó befektetés volt-e. Mint mondta, minden üzletnyitás kockázatot jelent. Szabó Klára zöldség- és gyümölcskereskedő sokáig gondolkodott, mire döntött, ezért érthetően ma is izgul egy kicsit, beteljesíti-e az üzlet a hozzá fűzött reményeket. Már tíz éve árult a kofasoron.

A Mars téri építkezés 2005 szeptemberében kezdődött el, akkor az úgynevezett első ütemre 2006. február végi átadást ígért a kivitelező kiskunhalasi Merkbau Kft., konzorciumi társával, a szegedi Goboker Kft.-vel együtt. Tegnapra, március 1-jére el is készült az első, úgynevezett K1-es csarnok, a K2-est pedig előreláthatóan két hét múlva adják át. A polgármester azt mondta, a K1-nek és K2-nek majd valami szép nevet kellene adni az elkövetkezőkben – ebben a szegediek segítségét kéri. Április közepére a több mint 300 autót befogadó parkoló is elkészül, ahová a vásárlók ingyen állhatnak be autóikkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mától bontják a piacot a Szent István téren

Tegnap végleg el kellett költözniük a szegedi Szent István téri árusoknak. Ma elkerítik a területet,… Tovább olvasom