Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Átrajzolták a virág-ágyásokat

Szeged – Hangsúlyozzák a sétányokat és köztéri szobrokat, gyorsan és sok virágot hoznak, legfőképpen pedig dekoratívak – foglalta össze a Széchenyi tér új kertjeinek lényegét az új városi főkertész, Sirkó Zoltán.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársa büszke a főtér újrarajzolt ágyásaira. Az eddigiek szerinte túl kicsik voltak, és nem szerencsés elrendezésűek. Elek Attila tájkertész segítségével a szakember új koncepciót talált ki, amelyben a pázsit élénk zöldje kiemeli a virágok szépséges tengerét. A látványhoz hazai nemesítésű növényeket válogatott össze; a kakastaréj bikavér vörösét és narancsos bársonyvirágot, lilás mozaikvirágot és sárgálló kúpvirágot illesztett egymás mellé.

Kakastaréj, bársony- és mozaikvirág a Széchenyi téren. Hazai nemesítésű, szárazságtűrő növényeket ültettek ki. Fotó: Frank Yvette
Kakastaréj, bársony- és mozaikvirág a Széchenyi téren. Hazai nemesítésű, szárazságtűrő növényeket ültettek ki. Fotó: Frank Yvette

Az igazi okosság szemmel nem is látható, csak az eredménye. Saját gyártású komposzttal javították a virágok földjét. Csepegtetőcsövekkel automata öntöz, így a levelek nem lesznek vizesek, nem égeti meg őket a nap, és gomba is kevésbé támadja meg őket. Felcsavarták a gyepszőnyeget is, de nem dobták ki, feljavítva szinte minden részét újrahasznosították, hogy még jobban kiemelje az ékszernövényeket. A város legfontosabb virágos tereire – Széchenyi, Dugonics, Szent István, Víztorony – külön gyors reagálású szakember felügyel, hogy a gyönyörű látvány minél tartósabb lehessen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akadálymentesítésről egyeztettek

Szeged - A megyei rehabilitációs szakigazgatási szerv szegedi, Sólyom utcába tervezett épületének… Tovább olvasom