Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Átváltoztattuk az apátfalvi Veréb Anettet: 14 kilót adott le

Szeged - Életmódváltásra készült a 25 éves Veréb Anett, így kapóra jött a Délmagyarország és a szegedi Squash Club Mozduljunk! fogyókúra- és életmódklubja. Az elhatározás meghozta az eredményét: a leendő történelem-latin szakos tanárnő 14 kilót fogyott.
Meglepetéssel fogadott minket Veréb Anett, lapunk és a szegedi Squash Club Mozduljunk! fogyókúra- és életmódklubjának egyik rekordere a Cosmécanique Szépségházban. Tizennégy kiló mínuszról tudtunk, ám a program befejezése óta még hat kilótól megszabadult.

Mustra a tükörben

A huszonöt éves apátfalvi lányt fodrász, sminkes változtatta át, és gyönyörű ruhák várták: az alkalmi és az utcai öltözéket Sántha László stylisttal, a Szegedi Nemzeti Színház férfiszabászával együtt választották ki a fotózáshoz. Hajfestés közben próbáltuk kideríteni: mi volt a legfőbb oka annak, hogy jelentkezett az életmódprogramra?

– Egy számomra fontos személy is szerepet játszott a döntésben – hangzik a titokzatos válasz, de közelebbi nem derül ki a rejtélyes illetőről. Elsősorban ugyanis saját maga miatt döntött úgy a leendő történelem- és latintanárnő: leadja a pluszkilókat.

Veréb Anett az életmódklub előtt és utána, megújulva. Fotó: Miskolczi Róbert
Veréb Anett az életmódklub előtt és utána, megújulva. Fotó: Miskolczi Róbert

– Nem mások véleménye számít, egy boldog párkapcsolatban pedig magát is boldoggá teszi az ember – hangzott Anett magyarázata, miközben világosabbra festett haját mustrálta a tükörben: sötétvörös helyett szőkés árnyalatot kevert ki rézzel és egy cseppnyi violettával Ádám Beatrix mesterfodrász. Kissé bizonytalannak tűnt, de miután lekerült a hajáról a festék, és Beatrix beszárította a lépcsőzetesre vágott tincseket, igen elégedett volt a végeredménnyel.

– Voltam már kövér is, vékonyabb is, így tudom, mi a különbség – beszélt az életvidám fiatal lány a fodrász és a sminkes közötti néhány perces „pihenő" alatt arról a pluszról, amit az életmódklubtól – és természetesen saját akaraterejétől – kapott. – A végletek embere vagyok. Ha fogyókúrázom, akkor diétázom és sportolok, ha nem, akkor nem mozgok, és nem érdekel az sem, mit eszem. Így hamar visszajöttek a kilók – írta le a többéves „jojózást". A Mozduljunk! program indulása előtt azonban ismét megérett benne az elhatározás: változtat az életmódján. Így kapóra jött az életmódklub – és ennyit még soha nem adott le egyszerre.

Ádám Beatrix új frizurát készített
Ádám Beatrix új frizurát készített

– A heti háromszori futópados edzés és a torna mellett rengeteget tollaslabdáztam és lépcsőztem – sorolta, mivel helyettesítette a tévénézést, számítógépezést. Az eredmény nem maradt el, tollaspartnereitől, barátaitól számtalan bókot kapott. Már annyira lételemévé vált a mozgás, hogy előre tudja: képtelen lesz egy hétig a tengerparton heverészni. Görögországba készül ugyanis, barátokkal.

Pörgős és talpraesett

– Nem a súlyom határozza meg, milyen ember vagyok, nem mondanám, hogy más lettem – mondta elgondolkodva, amikor arról faggattuk: miben változtatta meg az életét a 20 kiló mínusz. A Károlyi-kollégium szintfelelőseként eddig is rengeteget mozgott emberek között, és saját bevallása szerint mindig is pörgős, talpraesett lány volt – négy öcs és egy hugica mellett ez nem csoda. – De ha valaki tudja, hogy jól néz ki, az a viselkedésén is meglátszik – fogalmazza meg a változást. Másképp áll ki az emberek elé: önbizalommal, a szokásosnál is magabiztosabban. Amire szüksége is lesz. A tanári szakma sem szégyellős embereknek való, de Anett szeptembertől idegenvezetőnek tanul majd, utazni szeretne, világot látni, és ebben a munkakörben a jó fellépés mellett a csinos külső is nagy előny.

Tóth Ildikó volt a sminkfelelős
Tóth Ildikó volt a sminkfelelős

Közben egy időre elhallgattunk, Tóth Ildikó Európa-bajnok sminkmester és kozmetikus ugyanis nekilátott, hogy az alkalmi és az utcai ruhához egyaránt illő sminket varázsoljon Anett arcára. Kék szemét hasonló árnyalatú festékkel emelte ki, a szempillákra spirál került, az arccsontra némi pirosító – alapozó nem kellett a hibátlan arcbőrre.

Visszatértek a színek

Miután Ildikó elvégezte az utolsó simításokat, egy igazi mosolygós díva nézett vissza a tükörből, aki elárulta: jó tanácsokat kapott az edzőktől, az étkezési előírásokat pedig saját trükkökkel kötötte össze. A kikísérletezett diétát szigorúan tartja, még édesanyja finom főztjének is ellenáll – bár a nyaralás alatt azért lazít majd egy kicsit. – A fogyókúra alatt száműzöm az étrendemből a teljes kiőrlésű péksüteményt, a kenyeret, a húshoz saláta jár köretként. És este hat után egy falatot sem eszem! – tette hozzá. Na és az édességről is lemondott, aminek mi is tanúi voltunk: egyetlen apró csokit sem fogadott el, miközben Beatrix a haján dolgozott.
A ruhák kiválasztásánál nem volt nehéz dolga, hiszen a végletek embereként sportosan és elegánsan egyaránt szívesen öltözik. – Szeretek csinosan, nőiesen megjelenni, a rózsás alkalmi felsőbe beleszerettem – dicsérte a különleges ruhadarabot. Az utcai ruhák láttán pedig fény derült az egyik legnagyobb változásra: visszatértek a ruhatárába a színek, piros nadrágot néhány hónappal ezelőtt biztosan nem láttunk volna rajta.

A rózsás felsőbe beleszeretett
A rózsás felsőbe beleszeretett

– Szeretem a színes holmikat, de úgy éreztem, nem előnyösek – jegyezte meg. A régi ruhái között viszont biztosan talál élénkebb darabot, hiszen huszonkét centit csökkent a ruhamérete – szerencse, hogy gondosan elrakta a szűknek bizonyult nadrágokat, szoknyákat, felsőket.

Hamarosan újra feltúrhatja a ruhásszekrényt, mert további tíz kilótól akar megszabadulni. – Folytatom a diétát, és bár nyáron nem vagyok Szegeden, így nem tudok edzésre járni, a tollaslabdát nem hanyagolom – osztotta meg velünk a terveit: a népes családban biztosan talál partnert. Szeptembertől pedig talán visszatér a futópadra, és ha engedi az időbeosztása, tornázni is eljár majd egykori csoportjával.

Olvasóink írták

 • 11. veréb anett 2008. augusztus 11. 12:46
  „Valaki írta,h.a kövérek mindig hátrányosabb helyzetben vannak.igen,ez szerintem is így van,de sokan vannak szerncsére,aki ezt nem így gondolják,és ezésrt,vagy ennek ellenére jól érzik magukat kövéren is a bőrükben.Vagy mert nem érdekli őket a társadalom többségére jellemző ezen beállítódottság(lenézem a kövéreket..),vagy mert pont azért,mert ők jól érzik magukat így,nem is érzékelik ezt.aki viszont nem érzi jól magát,mert kövér,annak csak azt tudom tanácsolni,h.döntsön:1.vagy fogadja el olyannak magát,amilyen,de akkor ne siránkozzon a társadalom ezen nézete miatt,illetve ne önsajnálkozzon,vagy határozza el magát,és fogyjon le.tapasztalatból tudom,hogy egyik lehetőség sem könnyű,de bmelyiket is választja,megéri.nekem legalábbis megérte!
  Mégegyszer köszönöm a gratulációkat és a biztatást,és másoknak is ugyanezt kívánim.”
 • 10. veréb anett 2008. augusztus 11. 12:40
  „Még annyit szeretnék tisztázni a mozduljunjk programmal kapcsolatban,h.tény,h.részt vettem benne elvileg,de a fogyásomat nem neki köszönhetem.Köszönettel,és elismeréssel tartozom a programban szervezőkként,illetve tadácsadókként,edzőkként résztvevő embereknek,mert tény,hogy ha valaki segítségkéréssel fordult hozzájuk,úgy tudom,feltétel nélkül mindig rendelkezésükre álltak.ez a lehetőség számomra is adott volt,de én nem éltem vele.a 3hónap alatt kb.4-5edzésen vettem részt(kivéve a futópadot,amire magamtól mentem),az általuk tanácsolt étrendet sem tartottam be.nem azért,mert nem volt korrekt,hanem csak azért,mert én a "saját fejem után mentem",ami az egész személyiségemre jellemző.Ismétlem,a program tényleg maximálisan segítségünkre oltm,és én voltam az,aki nem feltétlen élt vele.Én már akkor is fogyókúráztam,mikor a program el sem indult,és utána is folytattam,mikor befejeződött.persze nem egyhuzamban,mert mindig voltak benne kimaradások.mikor a programról olvastam azújságban,akkor egyik ismerősöm hatására jelentkeztem,de nem ennek hatására jutottam el arra a szintre,hogy nekem fogynom kell.”
 • 9. veréb anett 2008. augusztus 11. 12:29
  „Ha már az újságnál tartunk,be kell vallanom,h.mikor megláttam magam benne,teljesen ledöbbentem a képek alapján hatalmasat csalódtam,szinte magamra sem ismertem.tény,h.én vagyok rajtuk,de erre mondják,h."a látszat csal",mert nagyon rosszul sikerültek.A lényeg,már a fotózáson is nagy volt némely ruha,a sminkem szörnyen mutat rajtam,a frizurám is borzalmas(a színe viszont tetszik,azóta is olyan),összefoglalván szörnyen nézek rajtuk,piros nadrágosban mintha terhes lennék,a másikban pedig mintha szumó bajnok lennék.Ha most,egy "itthoni pólóban,rövidnadrágban,smink,frizura nélkül fotóznának,százszor különbet mutatnék,ráadásul aaz újágos képek alapján nem is látszik az a 20kg minusz.Tudom,hozott anyagból dolgoztak,de tiszta lelkiismerettel állíthatom,h.ha most így vki meglátna,talán fel sem ismerne az újság aéapján.Ezt már csak azért is mondhatom,mert volt is rá példa.Na de nem magyarázkodom,hisz aki látott már,az tudja miről beszélek.”
 • 8. veréb anett 2008. augusztus 11. 12:19
  „sziasztok!először is köszönöm mindnekinek a gratulációkat,főleg az öcsémnek,akinek bmenniyre is szeretné,de nem a hugicája,hanem a nővére vagyok:-) !
  Meglepődten értesdülltem róla,hogy hozzászólások vannak a cikkemhez,végül rászántam magam,hogy ha már mások megtiszteltek azzal,h.gratuláljanak,akkor én is reagáljak,illetve hogy kiegészítsem ezt az "átalakítós dolgot,mert azért sok minden hozzátartozik amég ehhez.
  MIndenek előtt szeretném letisztázni,hogy ez a program,az eredmény,nem változtatta meg az életem egyik napról a másikra,és szó nincsa arról,h."előtte szürke kisegér,utána pedig..."!nekem mindig is megvolt a sajaát stílusom,rendszeresen jártam fodrászhoz,kozmetikushoz,és öltözködésem sem volt olyan vészes,hogy bmiféle tanácsadásra legyen szükségem.tény,h.ez a program adott vmiféle plusszt,de hogy magamat ismételjem,szó nincs olyan dologról,mint amit a tévékben szoktunk látni,és amit az újság sugallt,h."előtte..és utána...!”
 • 7. Veréb Máté 2008. augusztus 10. 23:10
  „nem rossz a fejlődés, drága hugicánk:)”
 • 6. vereb anett 2008. július 31. 21:43
  „!”
 • 5. Pappné Sörös Julianna 2008. július 24. 21:16
  „Szia Anett! Jól nézel ki, gratulálok! Juli”
 • 4. blossom 2008. július 24. 16:20
  „csak igy tovabb anett az az igazsag az emberek ha mar valaki kover lenezzi!!!!en kimondottan utalok MO-ra jarni mert ahogy haza erek nem sokra ra mindjart az a kerdes hogy meghiztal??na es akkor mivan!!!!!!semmi en is ugyan olyan ember vagyok mint mas csak ducin!!de az is lehet hogy tobb eszem van mint egy kirakatbabunak!!de igy koveren is jo az elet!!”
 • 3. ren188 2008. július 24. 09:03
  „Csak így tovább Anett :) Ha ennyi sikerült,akkor az a tervezett 10 nem fog téged megijeszteni :)”
 • 2. CSJ 2008. július 24. 06:36
  „igen a kiindulási kép szánalmas, de az is lehet, hogy szándékosan így fotózták, hogy látványos legyen a változás. Sok sikert és kitartást kívánok új életmódjához.”
 • 1. triatlonos 2008. július 24. 05:59
  „Látványos a fejlődés, de azért nem árt nézegetni néha a kiindulási képet, mert az embernek sosem árt, ha tudja, hogy honnan jött, és hova tart!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokat kell fizetnie a turistának a látnivalóért

Szeged - Több ezer forintjába kerül a városnézés annak a turistának, aki minden fontosabb látnivalót… Tovább olvasom