Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Átverés volt a szegedi Barátok közt-casting

Szeged – Visszaélt a Barátok közt című sorozat nevével az a férfi, aki múlt hét szombaton válogatást tartott Szegeden – állítása szerint többek közt a produkcióba is. A tévés produkció készítői azt mondják, nincs szerződésük az ügynökséggel, így nem is kérhettek onnan statisztákat.
„Budapesti stúdió sürgősen keres statisztákat a Barátok közt című szappanoperába, reklámfilmekbe, videoklipekbe, videofilmekbe. Modelleket divat-, reklám-, katalógusfotózásra. Interjú és fotózás helyszíne: Forrás Szálló, Szeged." Így szólt a hirdetése annak a válogatásnak, melyet múlt hét szombaton tartottak. Ahogyan azt akkor lapunkban megírtuk, már a helyszínen kiderült: a népszerű napi sorozatba mégsem keresnek szereplőt. A válogatást végző ügynökség vezetője, Szalai István azt mondta: reggel szóltak neki a fővárosból, hogy már nincs szükség új emberre. Ez viszont állítása szerint senkit nem zavart: a több mint 30 jelentkező így is szívesen kifizette az adatbázisba kerüléshez szükséges 3 ezer forintot, melyért cserébe a férfi könyvét is megkapták.

Szereplőválogatást tartottak a Forrásban, csak úgy. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Nem érzi úgy, hogy bárkit is átvert volna

Megkerestük Szalai Istvánt is, aki továbbra is azt állítja: senkit nem vert át. – Korábban már vittem embereket a Barátok közt-be, úgy gondoltam, erre máskor is lesz lehetőségem, ezért szerepelt a hirdetésemben a sorozat – magyarázta a válogatást végző ügynökség vezetője. Hozzátette: már megjelent a helyi lapokban a felhívás, amikor beszélt Tombor Zsuzsával, így azon már nem tudott változtatni. – Az előzetesen érdeklődőket, valamint a helyszínre érkezőket azonban azonnal tájékoztattam, hogy a szappanoperába nem keresek senkit. A regisztrációs díj pedig igazából nem is az volt, hiszen gyakorlatilag a könyvemet vásárolták meg, mely segítséget nyújt mindenkinek, hogy el tudja kezdeni karrierjét a médiában.

Cikkünk után jelentkezett a Barátok közt casting direktora, aki felháborodott a történteken. A produkció ugyanis semmiféle szerződésben nem áll Szalai István ügynökségével, vagyis szóba sem került, hogy akik a szegedi válogatáson részt vesznek, bekerülhetnek a Barátok köztbe.
– Nem szóltunk, hogy nincs szükségünk több emberre, mert nem is bíztunk meg senkit, hogy tartson válogatást – mondta el Tombor Zsuzsa. – Budapesten ugyanebben az időpontban éppen a szokásos évi nagy szereplőválogatásunkat tartottuk, nyilván nem szerveztünk volna hasonlót vidéken. Ráadásul statisztákat az ügynökségektől szoktunk kérni. Szalai Istváné azonban nincs ezek között.

A casting direktor elmondta: ismeri a férfit, évekkel ezelőtt valóban egy olyan ügynökségnél dolgozott, mely közvetített a produkciónak. – Meghallgattam pár embert azok közül is, akiket ő ajánlott. A munkaviszonya azonban megszűnt, ezek után pedig nekiállt rendszeresen zaklatni, hogy hozhasson még embereket. Én mindig nemet mondtam neki. Véleményem szerint a magatartása etikátlan, mert valóban beszéltünk a válogatás előtt: miután megláttam a hirdetést, felhívtam a megadott telefonszámot és megdöbbenve hallottam a vonal végén az ismerős hangot.

Tombor Zsuzsa megjegyezte: soha senkitől nem kérnek a szereplőválogatásokon pénzt, profi ügynökségek pedig a regisztrációs díjat sem előre szedik be: azt az első munka díjából vonják le.
– Ez a férfi a Barátok közt nevével visszaélve csalt oda több embert, ráadásul nemcsak Szegeden, hanem Kecskeméten is. A kollégáim megteszik a szükséges jogi lépéseket – mondta a casting direktor, aki hozzátette: a pórul járt jelentkezőket is szívesen látják jövő hét végén, amikor ismét szereplőválogatást tartanak. Szeptember 24-én a 20 év felettieket, 25-én pedig a 15 és 20 év közöttieket várják. 

Olvasóink írták

 • 14. IVY 2011. szeptember 16. 11:34
  „AGYAM ELDOBOM!!!!”
 • 13. papsajt 2011. szeptember 16. 10:24
  „ez egy csaló. kár ez tovább ragozni.
  nem is volt megbízása,mégis erre hivatkozva két 3ezret/fő.
  a könyv mellékes.

  kb 10 éve az exem kisérte el a barátnőjét állásinterjúra.
  egy Ipoly sori lakásban 2 férfi várta, videokamerával és közölték hogy a megbízó ,teljes alakos bikinis vagy fehérneműs felvételt akar,mert exkluzív szalonba keresnek eladód, és csak csinos lehet.

  a videóból nem lett semmi, de majdnem könyörögni kellett, hogy engedjék ki őket a bezárt ajtón.
  Semmi nem történt, de nem árt vigyázni!”
 • 12. tcs 2011. szeptember 16. 09:16
  „Ne legyunk ar ilyen hulyek konyorgom!!!!Nem szabad fizetni munkakpzvetitesert. Ahol ezert penzt kernek az atveres.”
 • 11. 3évesférfi 2011. szeptember 16. 01:35
  „9. deszkás: Na mi van, tán te is befizettél, hogy STÁR lehess a tévébe´?
  A te nicked mit takar?”
 • 10. jozko 2011. szeptember 15. 23:42
  „Ügyes.”
 • 9. deszkás 2011. szeptember 15. 21:29
  „3 ÉVESFÉRFI! Annyi is van amennyit a nick takar!.”
 • 8. gedeon 2011. szeptember 15. 20:31
  „Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.”
 • 7. Hell-icon 2011. szeptember 15. 19:20
  „...senkinek nem esett ott le, hogy valójában nem az adatbázisba kerülésért, hanem valójában a könyvért fizet 3.000 Ft-ot? Mert azt kötve hiszem, hogy a "tisztelt" toborzó erről tájékoztatta volna a jelentkezőket.
  Senki nem esett le az anyacsavar, hogy ő keres embereket, de mégis a jelentkezőknek kell előre fizetniük akármilyen jogcímen?
  Én amennyire tudom hiteles modellügynökség nem kér pénzt adatbázisba kerülésért.... mondom (azaz írom) _hiteles_.”
 • 6. kisistvan.hu 2011. szeptember 15. 18:12
  „:)))”
 • 5. 3évesférfi 2011. szeptember 15. 18:04
  „Semmi gond nincs ezzel, a a nadrág meg a foltja. Kiváló ötlet megkopasztani a proletariátust.”
 • 4. Morpheus_RexXx 2011. szeptember 15. 17:57
  „XD fain!
  Lúzerek közt-casting. Újszegeden is van egy ilyen szélhámos, csak az vendégmunkásokat keres részben horvát országba... és ha nem figyel oda az érintett, akkor hamar elveszti a tárcáját a benne lévő "leendő" (?) költségek fedezésére. És ha már nincs pénz, nincs nem lévő munka sem. És érdekes, hogy az is a forrás mellett ugyan azon oldal 2ik épületében udvari lakásában "tengődik". :D”
 • 3. J.G. 2011. szeptember 15. 17:07
  „Az a sorozat még megy? Te jó ég.”
 • 2. Ebgondolat 2011. szeptember 15. 16:59
  „Hihetetlen, hogy még mindig vannak emberek, akik vadidegeneknek adnak előre pénzt a semmire!
  Tegnap szem- és fültanúja voltam, amikor egy hétköznapi ember azt mondta egy (hogy finoman fogalmazzak) rossz külsejű embernek, hogy adja vissza a pénzét, mert nem azt adta, amit megbeszéltek!
  Az ilyenek, akik bedőlnek bárminek vagy képesek vadidegen, rossz külsejű emberektől az utcán bármit megvenni, meg is érdemlik, hogy lehúzzák őket!”
 • 1. Pepejeans 2011. szeptember 15. 16:41
  „Jóvan nagyon, így jár, aki a Barátok közt borzadályban akar szerepelni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyomravezetői díj a Szegedi Kortárs Balett ügyében

Szeged - Két ügyben is nyomravezetői díjat ajánlott fel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság… Tovább olvasom