Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 4°C

Átvizsgálták a táskáját – felháborodott

Szeged - Olvasónk azt állítja, nem viselkedett gyanúsan, rutinellenőrzésre hivatkozva mégis megkérte a biztonsági őr, hogy mutassa meg, mi van a táskájában. A telefonáló azt sérelmezi, hogy egy elkülönített szobában történt az átvizsgálás.
Egy olvasónk elmondása szerint kellemetlen és megrázó élmény érte a Szeged Novában, amikor a biztonsági őr rutinellenőrzés ürügyén az egész bolti közönség szeme láttára egy szobába kísérte, ahol viszont csak ők ketten voltak, és ahol kipakoltatta vele a táskáját. Olvasónk csupán 10-15 percet töltött a boltban, és még csak gyanúsan sem viselkedett, nemhogy lopott volna. A biztonsági őr bocsánatot kért ugyan, de a telefonáló szerint ilyet nem lenne szabad csinálni. Azt mondta, ennél az is jobb lett volna, ha a kasszánál pakoltatja vele ki a táskát, legalább akkor mások is láthatták volna, hogy nem lopott.

– Le kellett volna írnia a panaszát, és eljuttatni a kamarához – kezdte válaszát Német Ferenc. A vagyonvédelmi kamara elnöke elmondta, a hozzájuk eljuttatott panaszokat egytől egyig kivizsgálják, és eljárnak, ha szükséges. Ebben az eljárásban a biztonsági cégnek is együtt kell működnie.

– Minden biztonsági őrnek kötelező képzésen kell részt vennie, ahol a szakszerű intézkedést elsajátítja. A vásárló, ha felkérik, hogy mutassa meg a táskáját, kérheti, hogy helyben vizsgálják át, mindenki előtt, vagy dönthet úgy, hogy a biztonsági őrrel együtt bemegy egy erre fenntartott, bekamerázott szobába, ahol átvizsgálják – a felvétellel dokumentálják a helyiségben történteket. Ha a vásárló ellenáll, a biztonsági őr hívhatja a rendőrséget, vagy ha úgy ítéli meg, el is engedheti. A felek hozzáállásán múlik az eljárás kimenetele – mondta a szakember, hozzátéve: kerülni kell a gyanús viselkedést, jobb, ha nem az üzletben kotorászunk a táskánkban, vagy ha nem eszünk más boltban vásárolt kiflit, csokit.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

24 óra, 422 határsértő

33 csoportban 422 határsértőt fogtak el a rendőrség járőrei a polgárőrökkel együttműködve az elmúlt 24 órában Csongrád megye déli részén. Tovább olvasom