Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Autogramjaival tör a Rekordok Könyvébe

Szeged - Tizenháromezer darabos autogramgyűjteménnyel büszkélkedhet a szegedi Vincze Gábor. Ha eléri a 20 ezret, felveszi a kapcsolatot a Guinness Rekordok Könyvének szerkesztőségével.
– Hatéves koromban egy focitáborban vettem részt. Szabics Imre válogatott labdarúgót is meghívták oda, a szüleim pedig arra biztattak, hogy kérjek tőle egy autogramot – mesélt a kezdetekről Vincze Gábor.

A 25 éves szegedi fiatalembernek azóta már több mint 13 ezer szignója van sportolóktól, politikusoktól, színészektől és egyéb hírességektől. – A Szabics-aláírás után évekig nem kértem mástól autogramot. A második aláírásomat öt évvel később Lékó Péter szegedi sakknagymestertől kaptam, akivel szimultánt játszhattam a Széchenyi téri platánok alatt. Rájöttem, hogy ez jó befektetés is lehet. Hobbinak indult az egész, nem gondoltam volna, hogy mára 13 ezer különböző autogramom gyűlik össze. Ha elérem a 20 ezret, kapcsolatba lépek a Guinness Rekordok Könyve szerzőivel. Számításaim szerint erre körülbelül tíz-tizenöt év múlva kerül sor – mondta Vincze Gábor. Egy angol nyelvű formalevéllel bombáz külföldi sportolókat és hírességeket, a magyar celebeket viszont szereti maga becserkészni.
 
Gábor azt tapasztalja, sportolóktól könnyebb autogramot szerezni, mint politikusoktól. Fotó: Frank Yvette
Gábor azt tapasztalja, sportolóktól könnyebb autogramot szerezni, mint politikusoktól. Fotó: Frank Yvette

– A legbüszkébb Scooter aláírására vagyok. Rá nyolc óra hosszat vártam a Forrás Hotelben. De ha már ott voltam, begyűjtöttem Ákos szignóját is, aki abban az évben szintén fellépett a SZIN-en – mesélte Gábor. Azt mondta, leginkább a sportolók menedzsmentje és klubja válaszol leveleire, számos nagy nevű fociklub játékosainak szignója van már birtokában. Többek között Cristiano Ronaldóé és Wayne Rooney-é, akik most a Real Madridban, illetve a Manchester Unitedban játszanak.

– Arnold Schwarzeneggernek viszont már három levelet is írtam, de egy se jött vissza. Sylvester Stallone se méltatott válaszra. Jennifer Lopez énekesnő viszont küldött egy autogramkártyát – mondta. Gábor szerint Ronaldo szignója a legértékesebb, de olyanoktól is vannak aláírásai, akik már meghaltak.

– Ilyen például Mary Zsuzsi énekesnő, Faludy György költő, Kolonics György kenus és Marian Cosma kézilabdázó. A legnagyobb fájdalmam, hogy Puskás Öcsitől nem sikerült autogramot kérnem, és erre már nem is lesz soha lehetőségem – mondta. Gábor szerint a politikusoktól is nehéz szignót kapni.
 
Kozsótól tavaly Szegeden kért szignót Gábor. Fotó: Kuklis István
Kozsótól tavaly Szegeden kért szignót Gábor. Fotó: Kuklis István

– Orbán Viktor miniszterelnök aláírását Lázár Jánosnak köszönhetem. Ő már ismert régebbről, hiszen sok hódmezővásárhelyi eseményre jártam át autogramokra vadászni, ahol ő is megjelent. Tudta, hogy én vagyok az a srác, akinek sok szignója van. Orbán Viktorhoz egy szegedi rendezvényen léptem, de csak Lázár János személyes kérésére adott autogramot – mondta Gábor. Nagy vágya, hogy David Beckham focista és Friderikusz Sándor aláírása is gazdagítsa gyűjteményét. A tévés aláírását már több csatornától is kérte, de eddig sehonnan sem kapta meg. Gábornak december 29-én született meg a kislánya, de ez sem gátolta meg abban, hogy december 31-én már ott legyen a Szeged Plazában, hogy a fellépő Brooklyn Bounce-tól kérjen aláírást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc évet kapott a nincstelen drogfutár

Különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt jogerősen nyolc év börtönnel sújtott egy… Tovább olvasom