Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 20°C Még több cikk.

Autókat tört fel egy testvérpár Szegeden

Szeged - Egy testvérpárt értek tetten a Szegedi Rendőrkapitányság Tarjánvárosi Rendőrőrsének nyomozói hétfőre virradó éjszaka, miközben egy Volkswagen személygépkocsit törtek fel a Kereszttöltés utcában.
A nyomozás során kiderült, tucatnyi hasonló bűncselekményt követettek el március 22-e óta, miután az idősebb fivér szabadult a börtönből - közölte a rendőrség.

A Szegedi Rendőrkapitányság Tarjánvárosi Rendőrősének nyomozói "portyaszolgálatot" szerveztek a városrészben, miután a közelmúltban elszaporodtak a gépkocsifeltörések a területen. Ennek keretében civil ruhás rendőrök gyalogosan és kerékpárral is figyelték a veszélyeztetett helyszíneket. Ennek eredményeként mára virradó éjszaka az egyik rendőr egy tompa koppanást hallott a Kereszttöltés utcán, majd a hang irányában arra lett figyelmes, hogy egy férfi egy Volkswagen vezető ülésében ül, kezében pedig egy kihúzott autós magnó van. A rendőr felszólította, hogy szálljon ki az autóból és igazolja magát. Ekkor a rendőr társa is megérkezett, amire szükség is volt, ugyanis a közelben arra lettek figyelmesek, hogy egy másik férfi kerékpárra pattan és menekülni kezd. Egyikőjük utána ment és elfogta.

A 24 és 17 éves fiatalember előállítása során kiderült, hogy éjszaka már ez volt harmadik Volkswagen, amit feltörtek. Az eltulajdonított tárgyakat a rendőrök a ruházatátvizsgálás során megtalálták, majd értesítették az autók tulajdonosait is.

A testvérpár ellenőrzése és kihallgatása során elismerte, hogy az "éjszakai termés" mellett március 22-e óta 7-8 Volkswagent törtek fel a városrészben, illetve szombat éjszaka egy élelmiszerboltba is megpróbáltak betörni, de a lakatot nem sikerült lefeszíteniük, így ott nem jártak sikerrel. A fenti időpontra azért emlékeznek ilyen pontosan, ugyanis az idősebb testvér aznap szabadult három éves börtönbüntetéséből, amit vagyon elleni bűncselekmények miatt kapott. A Szegedi Rendőrkapitányság Tarjánvárosi Rendőrse mindkét férfit őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatásukat.

Olvasóink írták

 • 8. bata88 2010. április 27. 09:00
  „Akkor ezek a szarházi kis tetvek törték fel a miénket is.... nem csak március óta dolgoztak ezek, legalábbis a ..... kis 17 éves seggfej tuti nem.... csak VW-re vannak szakosodva, jönnek nekünk egy rádióval a kis <moderálva...>. fotót miért nem közöl a kedves DM? tuti feltörném a szájukat és kilopkodnám a fogaikat.”
 • 7. SP 2010. április 26. 20:15
  „Akkor teljes a siker, ha a megbízókat is elkapják.”
 • 6. Zuperman 2010. április 26. 19:23
  „Sehol nem írták, és tényleg nem is voltak cigányok!”
 • 5. Zsoltee0716 2010. április 26. 19:11
  „Csak Volkswagen-eket törtek fel. Nem gyenge... na ezért kell rendőr az utcán nappal-éjszaka.(0-24)”
 • 4. maz 2010. április 26. 16:29
  „Szerintem erősen pigmentáltak”
 • 3. Dema 2010. április 26. 16:28
  „ÉS csodálkoznak, a rendőrök is, hogy újra, megint pár óra múlva ugyan azt az autót lopják el. Harmadik eset után örökre kényszermunkára kell ítélni! Nem felezhető, nem harmadolható! ÖRÖKRE!!! Ha nem dolgozik, nem eszik! A börtön erről szolna! NEM??? Nevelő hatásúnak kellene lennie!”
 • 2. Pippen 2010. április 26. 15:05
  „És szinte teljesen hihetetlen de, familiárisan hiperpigmentált egyének voltak!”
 • 1. varadipal 2010. április 26. 13:43
  „Annyi darabra kell törni a kezüket, ahány kocsit felnyomtak.Ha másképp nem tanult a senkiházi a börtönből, így biztos fogékony lesz a jóra.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húzzák a rétestésztát

Szeged - Turistalátványosságnak számít Szegeden a kézzel nyújtott, vagyis a húzott technikával… Tovább olvasom