Délmagyar logó

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 3°C | 11°C

Autómentes mérleg

Három napig ingyen utazhatott a szegedi tömegközlekedéssel, aki akart. Kevesen éltek vele, sokan még az akcióról sem hallottak.
Az elmúlt hét végén – az autómentes nap és az Európa-díj átadása alkalmából – három napig ingyenesen használhatták a szegedi tömegközlekedést az utasok. A városháza szerint a dugók elkerülése és a város levegőszennyezettségének csökkentése volt a kezdeményezés célja.

Az SZKT és a Tisza Volán járatait azonban ingyen sem használták lényegesen többen, mint egy átlagos, „fizetős" hétvégén. A Tisza Volán buszain minimálisan nőtt az utasok száma, sokan még az akcióról sem tudtak. Voltak, akik a díjmentesség ellenére is jegyet lyukasztottak. Információink szerint a későn szervezett akció miatt maguk a Volán vezetői is csak a sajtóból értesültek arról, hogy ingyen szállítják az utasokat.

Az SZKT-nál sem volt észlelhető az utasok számának ugrásszerű emelkedése. A jegyvásárló utasok és a beszedett pótdíjak elmaradása így több százezer forint kiesést jelentett a cégnek az ingyenes utazási időszak egyetlen napja alatt. A Tisza Volán önkéntesen fölajánlotta, hogy ingyenesen végzi a szolgáltatást, az SZKT-val pedig „házon belül", később intézi el a pénzügyeket az önkormányzat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választási ígéretek színesben és fekete-fehérben

Szeged a jövő városa! Polgármester A-tól Z-ig. Ébresztő, Szeged! E címekkel jelentettek meg… Tovább olvasom