Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Autós keringő, avagy merre kell menni Csongrádra

Még legalább két hétig zárva lesz a Csongrádi sugárúti körforgalom, a terelőtáblák hiánya azonban beviheti az autóst az erdőbe. Hétfő délután 6 perc alatt négyen szaladtak bele.
Felújítás miatt május közepén lezárták a Csongrádi sugárút szegedi kivezető, a várost az M43-as autópályával összekapcsoló külső szakaszát. A június 15-ig tartó korlátozás miatt a sztrádán ideiglenesen lezárták a Szeged-Észak csomópont város felé vezető részét is.

Kis magyar terelés - innen hogyan tovább? Fotó: Kovács András (galéria)

Se ki, se be. Zsákutca tehát a Csongrádi sugárút Sándorfalva és Ópusztaszer felé – a közlekedőket sárga színű jelzőtáblák segítik a terelés időtartama alatt, ám ez közel sem tökéletes. Aki Tarján felől indul, azt időben elküldi jobbra, Vásárhely felé tábla a Budapesti körútról, mint ahogy a Rókus felől érkezőket is egyenesen irányítja tovább a sárga felirat a terelőútvonalon. Hasonlóképpen a Csongrádi sugárúton, ahol a megszokott egyenes helyett még időben, a volt Media Markt előtt jobbra küldik az autósokat.

Kis magyar terelés - Tarján felől rendben. Fotó: Kovács András (galéria)

Ettől függetlenül még most is bőven látni tanácstalan autóst, aki megszokásból egészen a Kék Mókusig, vagyis a Mol-kúti lezárt körforgalomig megy – persze megszokásból. Ott azonban egy fia tábla sincs arról, hogy merre tovább, esetleg infó, hogy a terelés miatt ingyenes a 47-es és a csongrádi út közötti, egyébként fizetős sztrádaszakasz. Esetleg meddig tart a lezárás...

Kis magyar terelés - az újszegedieket nem informálják. Fotó: Kovács András (galéria)

Leginkább az újszegediek szaladnak el egészen a körforgalomig, hiszen a Bertalan hídról lezúdulva semmi nem utal arra, hogy nekik jobbra kellene fordulniuk a József Attila sugárútra, ha Sándorfalvát, Ópusztaszert, Csongrádot célozzák meg. Még lenne egy javítási lehetőség, amikor – véleményem szerint legfontosabb táblán – jeleznék azt, hogy ne menjenek el a Deák-gimnázium mögött az autósok, hanem tartsanak egyenesen, Vásárhely irányába, ha Csongrád felé igyekeznek.


Kis magyar terelés - itt még lehetne korrigálni! Fotó: Kovács András (galéria)

A Retek utca utáni – lomboktól kissé takart – táblán azonban semmi nyoma a terelésnek – itt kell ugyanis balra menni, mert a József Attila sugárútról nem lehet nagy ívben rákanyarodni a Makkosházi körútra. Ha valaki tehát megy a megszokott úton, a Deák mögött, s a benzinkútnál ér ki a Makkosházi körútra, ott sincs egy árva tábla sem, hogy Csongrád felé nem balra, hanem jobbra kellene fordulni.

Kis magyar terelés - itt még lehetne jobbra menni... Fotó: Kovács András (galéria)

Hétfő délután fél négy körül 6 perc alatt négy tanácstalan autós számoltunk meg, többükkel beszélgettünk is a lezárt Csongrádi sugárúti körforgalomnál. Némedy Zoltán éppen Újszegedről érkezett, s joggal bosszankodott, abból az irányból valóban bele lehet szaladni.


Olvasónk kérdezi:
Miért nem lehet ingyenes az a nyúlfarknyi sztrádaszakasz, ami a csongrádi út és a régi pesti út (E75) között halad, ha különben egészen a röszkei elágazásig ingyen száguldhatunk a pályán? Olvasónk állítja, látott matrica-ellenőrző autót a közbenső, rövid fizetős szakaszon, ám hogy végül is kap-e büntetést vagy nem, az később derül ki. Szóban mindenesetre megpróbált interpellálni a matricás autónál – de hát ez nem egy Unió-kompatibilis megoldás.

Olvasóink írták

 • 9. alfoldi 2012. május 30. 05:07
  „Végre megjavul ez a hitvány út!

  Tervezze meg mindenki maga az útvonalát, nem lehet a bambáknak, az agyi zokniknak táblázni.

  A normális emberrel semmi gond, a DM miért nem áll az ő pártjukon?”
 • 8. la-za 2012. május 29. 21:52
  „Már megint a bringások uszítják a jónépet. Miért nem írjátok ti le, hogy merre lehet kerülni kerékpárral, ha már az újságíró erre nem gondolt? Pampogtok itt, ahelyett, hogy érdembes írnátok erről.

  Tehát akkor:
  kerékpárral vagy átbucskázol (esetleg áttolod) a felbontáson vagy szatymaz felé kerülsz. Ennyit kellett volna írni...”
 • 7. CsImre 2012. május 29. 20:47
  „Az autósoknak legalább van merre kerülnie, de nem csak autósok léteznek. Rájuk még annyira sem gondolt a közút (és az újság) hogy egyáltalán megemlítse. ráadásul ez egy nemzetközi térképeken jelölt túraútvonal, tehát akár több turista is megszívhatja.

  4. tirpák:

  Persze, hogy ugyanúgy tudsz menni, leszámítva, hogy itt-ott nincs úttest, és munkagépek dolgoznak a helyén. Na ne viccelődj...”
 • 6. ráérő 2012. május 29. 16:58
  „A cikkböl az derül ki hogy az autosokon kivül más résztvevője nincs a közlekedésnek.
  Mi van a lassú járművekkel.segédmotorosokkal,kerékpárosokkal,lovaskocsival ,vagy ezek eddig sem jártak erre?”
 • 5. Queenmargareth 2012. május 29. 14:09
  „Múlt hét szerda óta nagyon sokan beugrottak ennek:(”
 • 4. tirpák 2012. május 29. 13:03
  „atomboy bringával tudsz menni ugyan úgy ne aggódjál, de hogy kinek a kertjébe kellett az a kis aszfalt ami a felüljárónál kimaradt az a nem gyenge most jó szúrós kaviccsal van beszórva gratula”
 • 3. atomboy 2012. május 29. 10:07
  „Es mikor lesz cikk kerekparos szempontbol? Merthogy ok nem mehetnek az autopalyara.”
 • 2. Horthyszobor 2012. május 29. 08:45
  „Arról nem is beszélve, hogy két sávú marad az út... Bárhol az országban járok négy sav vezet be a nagyobb városokba...”
 • 1. exdeus 2012. május 29. 06:38
  „Ezek szerint 3 db terelőtáblát sikerült kibiggyeszteni, egyet Tarján felől, egyet ugyanezen útszakasz másik oldalára, ill. tegnap felfedeztem egyet a Csongrádi sgt.-on is a Makkosházi krt. előtt.
  Az, hogy a körforgalom táblánál leragasszák a 2. kijáratot, arra már nem futotta, hát megért volna pár misét az első időszak, amikor mindenki ment, amerre látott.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Armel-fesztivál

A hagyományos koreográfia szerint zajlott pünkösdvasárnap az ötödik Armel-operaverseny második fordulója. Tovább olvasom