Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Az 5-ös úton találtak rá a nyolcéves Bencére

Szeged - Fél napig kóborolt Szegeden az a nyolcesztendős kisfiú, aki szerda hajnalban ment el újszegedi lakásukból. Bencét tizenkét óra múlva, a régi 5-ösön bandukolva pillantotta meg egy autós, miután a rendőrök a média segítségét is kérték.
16.12: A Szegedi Rendőrkapitányság a média segítségét kéri a reggel fél hatkor eltűnt nyolcéves Csurgó Bence előkerítéséhez. Az újszegedi kisfiúról személyleírást közölnek.

17.20:
Pál János rendőrségi szóvivő telefonon közli velünk: lakossági bejelentés alapján megtalálták a kisfiút a régi 5-ös úton gyalogolva a régi orosz laktanyánál.

17.45:
A rendőrségtől tájékoztatást kapunk: a fiú eltűnését 10 órakor jelezték szülei, akik Bence eltűnésekor aludtak. Megtudjuk: Csurgó Bencét hatvanegy rendőr tizenkilenc kocsival kereste azokon a helyeken, ahol szülei szerint felbukkanhatott. A keresésbe nyolc városőr is bekapcsolódott, de mivel nem jutottak eredményre, a sajtó segítségét kérték. A médiában hallottak alapján negyed hatkor a régi 5-ösön először egy kiskunmajsai, majd egy szegedi autós látta meg a fiút, és értesítette a Szegedi Rendőrkapitányságot. A rendőrségtől azt az információt kapjuk, hogy a fiút és családját a rendőrkapitányságra vitték. Csurgóéknál hiába csöngettünk: senki nem nyitott ajtót.

A nyomozók két órával Bence megtalálása után csöngettek az aggódó édesapa ajtaján – az elkóborolt fiút nem hozták magukkal. Fotó: Schmidt Andrea
A nyomozók két órával Bence megtalálása után csöngettek az aggódó édesapa ajtaján – az elkóborolt fiút nem hozták magukkal. Fotó: Schmidt Andrea

18.25:
A szomszédok elmondják: Csurgó György, a fiú édesapja egyedül neveli három gyerekét. Azt beszélték: a kék szemű, szikár, elvált férfi jó körülmények között tartja őket, ugyanakkor katonás rendet vár el tőlük.

19.15:
Egy kék szemű, feltűnően ideges férfi bukkan fel az újszegedi társasház előtt, akire ráillik Csurgó György személyleírása. A férfi mögött egy kislány és egy kisfiú ballag. Kiderül: valóban ő az édesapa, akit elmondása szerint csak tíz perccel azelőtt értesítettek a rendőrök fia megtalálásáról. A kiszáradt, egész nap a fiát kereső, remegő ember tőlünk tudja meg, hol találták meg Bencét. Egyből azt mondja: fia 19 éves féltestvéréhez, Balástya felé tarthatott. Miután felkísér lakásukba, elmeséli: délután egykor jelentette be az eltűnést. Mobilszámát elkérték, ezért nem érti: miért nem értesítették hamarabb a megtalálásról? Eközben Bence nővérétől, Idukától megtudjuk: hajnalban arra ébredt, hogy öccse tologatja a széket, majd a szekrényből egy mobilt vesz ki. Testvérének csak annyit mondott, hogy aludjon tovább. György szerint fia azért ment el, mert szerdánként pszichológushoz jár vele, amit nem szeret.

19.25:
Csöng a kaputelefon Csurgóéknál, a lakás előtt két civil ruhás nyomozó áll. Kérik, hogy a férfi és a gyerekek menjenek velük a rendőrségre. Lefelé menet a férfi elmondja: nyolc éve él egyedül, eddig egyik gyereke sem szökött még el tőle.

19.30:
Az édesapa és Bence testvérei beszállnak a nyomozók piros színű civil autójába, amely a kapitányság felé hajt el.

Olvasóink írták

 • 9. Lutetia 2008. július 11. 14:41
  „Köszönöm, KGG. És nyugodjon meg, nem Ön ellen irányult a kérdésem, a cikket maximálisan korrektnek tartottam.
  Amint az én és az Ön hozzászólásából is kitűnik, nyilvánvaló ellentmondás van a rendőrök tájékoztatása és az apa nyilatkozata között, amiért az újságíró természetesen nem tehető felelőssé, hiszen ő (Ön) híven közölte a szereplők által elmondottakat.
  Hozzászólásomban Oláh Zoltán eszmefuttatására kívántam reagálni, aki - ha jól értettem hozzászólását - semmiféle ellentmondást nem fedezett fel a cikkben, hanem egybehangzónak vélte a szereplők nyilatkozatát, holott nem volt az. Bevallom, kissé irritálónak találtam a 6. sz. hozzászólás kioktató jellegét (bár az 1. sz. hozzászólás is megérte a pénzét!!), ezért reagáltam rá.
  Üdvözlöm”
 • 8. KGG 2008. július 11. 13:53
  „A rendőrök szerint 10-kor, és a szülők jelezték az eltűnést, az apa szerint csak ő jelezte és 13 órakor. Üdv!!!”
 • 7. Lutetia 2008. július 11. 13:18
  „Kedves Oláh Zoltán,
  Itt van az ellentmondás, mégpedig többszörösen:
  "17.45: A rendőrségtől tájékoztatást kapunk: a fiú eltűnését 10 órakor (!) jelezték szülei (!), akik Bence eltűnésekor aludtak"
  Előre is köszönöm a segítségnyújtást.”
 • 6. oláhzé 2008. július 11. 12:58
  „Kedves ciroka!
  Köszönjük, hogy elolvasta a cikket és leírta reményeit, aggályait.

  Remélem nem lesz Kágégéből trutyi, hanem Kiss Gergő marad!!! :-)

  Egyébként a cikkben mi az ellentmondás?
  Egyik nem zárja ki a másikat.
  A gyermek elment otthonról hajnalban - ez ugye világos?
  Az apa délben kérte a rendőrség segítségét - ugye ez is?
  A rendőrség délután fordult a nyilvánossághoz - és ez?

  Ha segíthettem, örülök, ha még most sem érthető, akkor sem zárkózom el újabb segítségnyújtás elől.

  Tisztelettel: Oláh Zoltán”
 • 5. Kiss Ilona 2008. július 10. 23:00
  „Ahhoz, hogy egy gyermek megszökjön oka kell, hogy legyen. A külső
  megítélő nem tudhatja, mi húzódik meg a háttérben. Néha előfordul,
  hogy a gyereknek van igaza?!
  Az újságírók, csak az igazat keresik, és nagyon emberségesek!”
 • 4. Lemba 2008. július 10. 14:58
  „1982-ben a negy eves kislanyom fel perc alatt ugy eltuntnapkozben, hogy kozel negy oraba kerult mire megtalaltuk. Ketten voltunk.
  A lanyom azota felnott es van egy gyonyoru 10 honapos unokank.
  Rossz szulok voltunk?”
 • 3. 1,2-nek 2008. július 10. 12:04
  „13 óráig az apa a yard bevonása nélkül kereste....”
 • 2. alkarizom 2008. július 10. 12:00
  „Naná, hogy nem. Kommunikáció szakkal vagy mitomén pr-manager képesítéssel nem is lehet valaki az. Ahhoz intelligencia és műveltség kell.
  Csak ez a kettő hiányzik a délvilágos újságírókból. (Kossuth Zsuzsa vs. Zsuzsanna.)”
 • 1. ciroka 2008. július 10. 11:50
  „" Szegedi Rendőrkapitányság a média segítségét kéri a reggel fél hatkor eltűnt nyolcéves Csurgó Bence előkerítéséhez."...
  Apuka meséli: "délután egykor jelentette be az eltűnést. "
  Vajon Kiss Gabor Gergelynek nem tunt fel az ellentmondas??????? ulllaccik nem egy oknyomozo riporter! Sose lesz belole tryko!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pekingig kerekezett a szegedi testvérpár

Szeged - Két hónap után tért vissza Szegedre szerdán Szabó Géza és öccse, Csaba: a testvérek 10 ezer… Tovább olvasom