Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Az agrártámogatások változásáról

Szeged - Változik a mezőgazdasági támogatások rendszere 2009-től, mondta Lukács László, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MSZH) elnöke pénteken, az SZTE Mérnöki Kara és a Csongrád Megyei Agrárkamara által rendezett térségi agrártalálkoz.
Változik a mezőgazdasági támogatások rendszere 2009-től, mondta Lukács László, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MSZH) elnöke pénteken, az SZTE Mérnöki Kara és a Csongrád Megyei Agrárkamara által rendezett térségi agrártalálkozón az egyetem tanulmányi és információs központjában. Ennek oka, hogy Magyarország is igazodik az Európai Unió új, egységes agrártámogatási rendszeréhez. A régi, jövedelempótló jellegű támogatás helyébe lépő új rendszerben a termelők csak akkor juthatnak pénzügyi segítséghez, összesen évi 300 milliárd forinthoz, ha az MSZH részükre igazolja a környezetvédelmi, állat-egészségügyi és egyéb jogszabályi előírások teljesülését. Ezzel a 2007. január elsején 66 jogelőd szervezet összevonásával létrejött hivatal feladatköre és szervezete is bővülni fog; az MSZH égisze alatt hozzák létre például az egységes élelmiszerbiztonsági szervezet.
Ezt követően a mezőgazdasági könyvhónap alkalmából átadták a Kiváló Magyar Agrár-szakkönyv és Felsőoktatási Tankönyv nívódíjakat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beállt a forgalom a röszkei határátkelőhelyen

Röszke - Az egyre növekvő forgalom miatt félórás várakozás alakult ki a Röszke… Tovább olvasom