Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Az állatkínzás ellen tüntettek - Galéria

Legalább kétszázan gyűltek össze a szegedi Klauzál téren, hogy az állatkínzás ellen tiltakozzanak. Letöltendő börtönt követelnek az állatkínzóknak.
A hazai viszonylatban példátlan méreteket öltő összefogás eredményeképpen február 20-án, szombaton a budapesti Kossuth téren és a szegedi Klauzál téren tüntettek az állatok jogaiért és az állatkínzás ellen. Szegeden legalább kétszázan gyűltek össze, érkeztek állatvédők Hódmezővásárhelyről és Kiskunhalasról is. 
A szegedi rendezvényt a Dél-alföldi Állatvédelmi Őrszolgálat és a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete rendezte.

- Követeljük a deteki mészáros legszigorúbb büntetését. Zéró tolerancia az állatkínzókra, mind bűnhődjön meg. Magyarországon az évi 300 esetből csak 8-10 végződik büntetéssel. Letöltendő börtönbüntetést minden szadista állatgyilkosnak! - mondta Bartáné Serafimovski Miriam, a szegedi tüntetés szónoka. Amikor beszédében ide ért, a közönség soraiból valaki azt kiáltotta: Ámen.
Igazságot az Állatoknak Egyesület tüntetése - Galéria

A tüntetés egyik résztvevője, Remenyiczky Cili, kutyakiképző úgy fogalmazott, addig hallatják a hangjukat, ameddig kell. - Örülök, hogy ennyien vagyunk, de szégyellem is, mert hússzor ennyien is eljöhettek volna. Azok helyett is szégyellem magam, akik most nincstelenek itt - mondta.

A tüntetés végén a résztvevők gyertyát gyújtottak a bántalmazott állatok emlékére.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megajándékozza hűséges előfizetőit a Délmagyarország!

A nagy sikerű Telekosár játék után is folytatja hűséges előfizetőinek megajándékozását a Délmagyarország. Tovább olvasom