Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 4°C Még több cikk.

Az anyós is lehet barát - és ez nem vicc!

Szeged - Vásárlás az anyóssal, meccsre járás az apóssal. Mindez nem rémálom. Virág András önkormányzati képviselő apósa nyugodt ember, minden csütörtökön bridzsezni jár. A színész Járai Máté anyósával együtt jár ki a piacra. Náluk nincs viccelődés az anyós kárára.
Az anyóssal nem lehet kijönni, mindenbe beleszól, mindig rosszkor érkezik. Az após mindent kritizál, félti a lányát a kérőktől. Kiválasztottunk egy szegedi politikust és egy színművészt, megkérdeztük tőlük: kijönnek-e a feleségük szüleivel. Mindketten egyetértettek abban, hogy lehet jó a kapcsolat az anyóssal és az apóssal.

– Jóban vagyok a feleségem szüleivel. Az apósom testnevelő tanár volt, szereti a sportot. Sok közös témánk van, még vízilabdameccsekre is eljárunk – mondta Virág András. Az önkormányzati képviselő feleségének szülei nem Szegeden élnek, csak 1-2 havonta találkoznak.

Járai Máté és anyósa, Emma együtt vásárolnak a Mars téri piacon. Fotó: Schmidt Andrea
Járai Máté és anyósa, Emma együtt vásárolnak a Mars téri piacon.
Fotó: Schmidt Andrea

– Nem hiszem, hogy a távolság miatt lenne jó a kapcsolat, bár az igaz, hogy nem szerencsés, ha nagyon közel, esetleg együtt él egymással több generáció – magyarázta. – Az anyósom matektanár volt, ezért jellemző rá a szakmájából megmaradt szigor, ami egyébként jól áll neki. Ő egy sajátos értékrend szerint él, de még nem volt konfliktusunk. Abba sem szólt bele egyikőjük sem, amikor elkezdtem udvarolni a feleségemnek.

Anyósvicc

Rengeteg vicc született az anyósok kárára, mi is közreadunk kettőt: Az anyós látogatóba érkezik a lányához. – Meddig marad, anyuka? – kérdezi a veje. – Ameddig szívesen láttok, fiam. – Hát még egy kávét sem iszik meg? A másik: A joghallgató vizsgázik: – Mi a bigámia büntetése? – Két anyós...

Irigylésre méltó, szinte baráti kapcsolat van Járai Máté és anyósa, a Budapesten élő Emma között. A szegedi színész elmesélte, hogy sokszor a felesége nélkül csinálnak közös programot az anyósával: színházba, vásárolni járnak, vagy csak beülnek egy kávézóba beszélgetni.

– Már akkor jóban voltunk, amikor még szó sem volt arról, hogy „összejövök" a feleségemmel. Emma segített berendezni a lakást és többször nyaraltunk együtt, hármasban. Sokat nevetünk, amikor együtt vagyunk – árulta el Járai Máté. Hozzátette: felesége szülei elváltak. Az apósával nincs szoros kapcsolata, de vele is jóban van. A két szülő közül az após a szigorúbb, de szerinte ő is az lesz, ha egyszer lánya születik.

Apóssztorik

Virág András szerint a mai világban nem lehet hosszú távra tervezni. Apósa azonban negyven éve minden csütörtökön bridzsezik a barátaival. A politikus szerint ez irigylésre méltó, szeretné, ha neki is hasonló szokásai lehetnének. Járai Máté és felesége eleinte csak barátok voltak. A színész sokszor ott aludt a fiatal lánynál: eleinte a földön, egy matracon, ám egyszer csak befeküdhetett az ágyába. A leendő após kíváncsian kérdezte lányát: – Azt hittem a Máté csak beszélgetni jár ide. – Beszélgetünk is... – hangsúlyozta a leányzó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tönkrement a Magyarok Világparkja

Dóc - Kiszáradtak a nyolc éve avatott Magyarok Világparkja faligetei a dóci határban. Az elhanyagolt birtokra 20 milliót költött a tulajdonosa, mégis befürdött a horgásztóval és a szabadidőparkkal. Tovább olvasom