Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 3°C Még több cikk.

Az APEH is figyeli a közösségi oldalakat

Szeged - Az adóhivatal is figyeli a közösségi portálokat, mivel olyasmi is kiderülhet a fotókról – szép autó, egzotikus nyaraláson készült képek –, amit az adóalany inkább titokban tartana. A lehalászott adatok valódiságát az APEH-nek kell bizonyítania.
Az APEH is rajta tartja a szemét az internetes közösségi oldalakon – rebesgetik jól értesültek. Ezért nem érdemes olyan dolgokkal dicsekedni a portálokon, például az iwiwen, amelyek nem is a mi tulajdonaink, hiszen könnyen pórul járhatunk.

Hogy az adóhivatal valóban kutakodik-e információk után az interneten, azt megkérdeztük az adóhatóság dél-alföldi regionális igazgatóságán. Levelünkre hivatalos állásfoglalást kaptunk, amelyben az adóhatóság azt írja: a revíziók kizárólag célhoz kötötten, vagyis konkrét ügyben, elsősorban az ingatlan-, a gépjármű-, a cég-, az adat- és lakcímnyilvántartás, az építés-felügyelet, az EuroTax-rendszer és egyéb más közhiteles nyilvántartás adatait használja fel.

Amennyiben az adózó nem hajlandó nyilatkozni a bevételeiről és az ezekkel szemben álló kiadásokról, akkor az adóellenőrök felhasználhatják a világhálón az őáltala saját magáról közzétett információkat is. Ilyenek például a közösségi portálokon bemutatott képek vagy az adózó blogja, amelyben utazásairól ír. Ezen információk birtokában további hatósági megkeresésekre kerül sor, nyilatkoztatják az adózóval szerződéses kapcsolatban állókat, valamint tanúvallomások, dokumentumok segíthetik a bizonyítást.

Vagyis az APEH-nak legvégül be is kell bizonyítania, hogy az, amit a magunkénak tüntettünk fel, valóban a miénk. Nem árt tudni, hogy a személyi jövedelemadó ellenőrzése során a házassági vagyonközösségre, élettársi kapcsolatra is figyelnek a revizorok. Az együtt élő felek ugyanis általában bevételeikkel közösen rendelkeznek, kiadásaik nagy részét is közösen fizetik.

Kevés a közszereplő

Kutakodni kezdtünk, ismert szegedi közéleti személyek, jómódú cégvezetők közül kiket találunk meg az iwiw közösségi oldalon. Magunk is meglepődtünk, hogy a megye 14 országgyűlési képviselője közül senkit sem leltünk fel. Korábban szerepelt Sándor Klára (SZDSZ), de ő, úgy tűnik, leiratkozott. A becsléseink szerint jobb anyagiakkal rendelkező szegedi művészek közül egyedül Juronics Tamást találtuk meg, ám ő csak fekete-fehér művészi képekkel illusztrálta személyiségét. Az önkormányzati képviselők közül már többeket sikerült megtalálnunk: Póda Jenő például egy vitorlást kormányoz az egyik felvételen. Amikor rákérdeztünk, a politikus nevetve mesélte el, hogy egy bérelt vitorláson láthatjuk az Adrián, de ő maga nem tud vezetni. Figyelmünkbe ajánlotta azt a képet is, amely egy görög szigeten egy repülőgép-anyahajó előtt ábrázolja.

Olvasóink írták

55 hozzászólás
 • 55. liptákjózsef 2009. június 24. 12:08
  „nekem 2 kft-m van, elég jl kijövök belőle,van 2 kocsim egy alfa romeó. és z-4 es bmv.+ egy kétszemélyes repülőm.sikerült összehoznom 2 négyszobás lakást 4 garást és a volt feleségeimnek is vettem lakásokat természetesen ezeket mind leirtam és minusszal zártam a bevallást. külföldön voltam a tenger parton meg dumaiban többször.ez az élet, engem nem ellenőriz az apeh + senki békénhagynak hohy miért? mert cigány vagyok és az onbucmanhoz fordulok segitséget kérni.felveszem a havi kisegitő pénzt is , persze bmv-vel megyek és telerakom magam több kiló arannyal,hát mán hagy adjak a külsöségre.most nyitom valami ovsor céget mondott az ügyvédem,akiből van egy pár ezeket tartom,mert megéri az orvos adott ilyen ingyen parkoló kék valamit én nemtudom elolvasni mert nem tudok.egyszer behivtak az apeh-ba de ott én sötét bőrü emberrel nemtalálkoztam,biztosan csak a fehéreké ez a ház,innen is kivagyunk közösitve.na mostmár befejezem mert most szóltak ugye a telefonomra,hogy valami munkaügyesek vannak, nálun.de készitem a gázsókat a bészból ütővel bemutatkozok nekük,mert épp most állok a tanácsházán az üdülési csekkér.”
 • 54. flexsnake 2009. június 23. 20:58
  „Nem igazán vicc :D

  Mindennap kihúznak egy nevet az üvegből és jól megizélik azt a ki rajta szerepel.
  Már harmadik egymás követő napon pistát izélik meg.
  Mérgesen felborítja az üveget és elkezdi kihajtogatni a papirokat:
  -ez is pista! ez is pista! ez is pista!Rohadjatok meg ha engem akartok mindig megizélni minek ez a sorshúzásos hülyeség???!!!
  -Hogy érezd: demokrácia van ;)”
 • 53. flexsnake 2009. június 23. 20:55
  „50. két kisfröccsért a hidegben bármelyik hajlékony elmondja.... :D”
 • 52. Beth 2009. június 23. 19:09
  „jó duma azért...
  a félelem keltése...
  pfuj

  énnem félek :)
  nem voltam (sajna) nyaralóhelyen mostanság :)”
 • 51. sőndör 2009. június 23. 11:41
  „akkor most feltöltök egy rakás humbukot, had jöjjenek, legalább egyszer látom őket dolgozni !”
 • 50. Turofánk 2009. június 23. 10:32
  „45.-ös!Igazad van ,van ilyen lista,nekem is mondták”
 • 49. IVY 2009. június 23. 09:37
  „Hihi:)
  Ezért (is) törölte magát egy tucat ismerősöm a WIWről.:)”
 • 48. Norman_Bates 2009. június 23. 09:09
  „"Szeged - Az adóhivatal is figyeli a közösségi portálokat, mivel olyasmi is kiderülhet a fotókról - szép autó, egzotikus nyaraláson készült képek -, amit az adóalany inkább titokban tartana. A lehalászott adatok valódiságát az APEH-nek kell bizonyítania"
  Igen ám , csak az a gáz, hogy megnézi először is, hogy cigány-e az illető, meg, hogy szabad-e vele újjat húzni, ha látja, hogy könnyű falat, akkor rárepül, ha viszont kemény dió (deviáns cigány)akkor szépen békén hagyja, és még üdvözlőlevelet is küld neki”
 • 47. kilo 2009. június 23. 09:02
  „Csak mielott azt hinne valaki, hogy a ezzzaszemetnemzetrontorohadtkommenistazsidoliberalisberencjeruzsalemnewyork vonal akarna igy elveszejteni szegeny hoshazaficsabakiralyfi nepet, elmondom, hogy Franciaorszagban van olyan osztaly az ottani adohatosagnal, aki a bulvarmediat figyeli; es ha a bevallasa alapjan X ´celeb´ nem engedhetne meg, hogy mondjuk Rolex oraban vagy Armani estelyiben jelenjen meg egy fogadason, akkor szepen indulnak is hozza kerdezoskodni.
  Aki meg iwiwet hasznal, vagy kepekkel vagy valos adatokkal feltolt, es barmelyiket szegyellnie vagy titkolnia kelenel, akkor az meg is erdemli a vizsgalatot...”
 • 46. totya66 2009. június 23. 09:00
  „Ez butaság, ha csinálok egy fotómontázst attól még nem biztos hogy F1-es versenyző vagyok. Ráadásul van 1 olyan online szerkesztő oldal ami rengeteg dologba beleilleszti a képünket.”
 • 45. papsajt 2009. június 23. 08:39
  „persze sokan sumákolnak,de dolgoznak ismerőseim az APEHnál, és mind azt állítja,hogy létezik NEM ELLENŐRIZHETŐ SZEMÉLYek listája.”
 • 44. hajjahajja 2009. június 23. 08:33
  „Hát 43. én tartanék a helyedben:D”
 • 43. tearoftears 2009. június 23. 08:28
  „Hűha!Én minden képen buliban vagyok az iwiwen.De óccsópiás üveggel.Akkorénmostféljek?”
 • 42. babocska 2009. június 23. 07:26
  „Melegen ajánlom az Apeh figyelmébe a Déli apróban a "nálam felfrissülhet,ellazulhat" cimszó alatt a lakásán fogadó örömlányokat.Meg az abból vásárolt lakásokat.Akik egy nap sem voltak bejelentve,se az Apehnál,sem a TB-nél.”
 • 41. catroot 2009. június 23. 07:01
  „10. Bödőcs Tibortól hallottam a viccet, miszerint: A ´60-as években is volt már iWiW, csak akkor a Belügy irányította! :D”
 • 40. flexsnake 2009. június 23. 06:50
  „37. burzsuj :p”
 • 39. gardista33 2009. június 23. 06:11
  „antikos,már csak igy emlegetik: zs-iwiw :) hiszékeny emberek leirnak magukrol mindent. Az okosabbjai fent sincsenek. Ennyi .”
 • 38. .suhym. 2009. június 23. 05:55
  „Az adócsalás kicsiben és nagyban is törvényellenes.....a "kicsi" adócsalót nem menti fel az a tény, hogy mások nagyban csalnak....”
 • 37. bogi01 2009. június 22. 23:42
  „Üdv! Most mesélek egy kicsit. A harmadik körömet futom az APEH-hal. Be akarják bizonyítani nekem azt hogy van pénzem, pedig én számlákkal igazoltam nekik hogy nincs. 24 éves vagyok, van lakásom és autóm is. Nem anyuciék tették a popsim alá, hanem 16 éves korom óta dolgozom, és sok minden kimaradt az életemből, nem úgy mint a többi kölöknek. 3 műszakban dolgozom, néha van szabad napom is, a bőröm alatt is hitel van, és általában csúszom a befizetésekkel ! Mielőtt valami nagyon okos, azt mondaná hogy tovább kellett volna tanulni, megtettem. 18 évet tanultam, és pénzügyi végzettségem lett. Na most ezzel helyezkedjen el a paraszt a mai világban. Bár ügynök mindig kell! Ha veszel lakást és 8 misi alatt van, elengednek az illetékből 30 ezret. Felejtsétek el hogy első lakás, meg hogy 35 év............ no ez az ami nincs!!!! 9 misiért vettem társasházi garzont, mert inkább fizetem az 1 misi különbözetet, minthogy a távhőt. Illetéke 380 ezer talán részletre megkapom. Előre fizessétek ki azt, ami majd jó esetben 20 év múlva a tiéd lesz! És igen 2 évente elmegyek horvátba, mert olcsóbb mint a balcsi! Ja és fent vagyok az iwiw-en, képekkel kommentálva. Arra akartam kilyukadni ha netán apeh-os élőlény elolvassa ne a nyuszikát baszogtassák, azért mert nincs rajta sapka, hanem a rókát, mert minden évben szép új bundát vált! Mielőtt a végrehajtót ráküldenék a csóró nyuszikára, engedjék meg neki hogy had fizesse ki részletben, azt aminek semmi értelme nincs! Vagyis mi, kispénzűek tömködjük a lukakat, más pedig Kánaánban fürdőzik!”
 • 36. Humgor 2009. június 22. 23:19
  „moderálva off”
55 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmincmilliós kocsilopás egy alsóvárosi autószalonból

Szeged - Felső kategóriás járműveket loptak el ismeretlenek az elmúlt hétvégén a szegedi Shrek-Car használtautó-kereskedésből. Tovább olvasom