Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Az Égáz-Dégáz lett a régió topvállalata

Szeged - Az Égáz-Dégáz Zrt. vezeti azt a Top 100-as listát, amelyet az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatósága állított össze a cégek 2007-es nettó árbevétele alapján. Az elitklubba azok a társaságok kerülhettek be, melyek több mint 4,5 milliárd forintos nettó árbevételt könyvelhettek el.
A régió 100 legnagyobb vállalkozásáról tavaly készített először kiadványt az APEH regionális igazgatósága. A listavezető legnagyobb cég most a szegedi központú Égáz-Dégáz Zrt., mely 2007-ben csaknem 138 milliárd forintnyi bevételt ért el. Ezúttal helyet cserélt a tavalyi első helyezett Démász Zrt.-vel.

Bács-Kiskun megyében 44, Csongrádban 38, míg Békésben 18 nagyvállalkozást regisztráltak a kiadvány összeállítói. Csak a sarkadi, a kalocsai, a csongrádi és a kisteleki kistérségben nem volt olyan társaság, amelyik a listára felkerülhetett volna. Ugyanakkor Szegeden 26, Kecskeméten 22 olyan cég működik, amelyik az igazán nagyok közé tartozik.

Változatlan maradt az élboly. DM-grafika
Változatlan maradt az élboly.
DM-grafika

A régiós listán az első öt szegedi székhelyű társaság: gáz- és áramszolgáltató, pénzügyi tevékenységet folytató és élelmiszer-ipari cégekről van szó. A Csongrád megyei Top 100-asok növelték leginkább az árbevételüket a tavalyi adatokhoz képest: együttesen közel 50 százalékkal.

A megyei „tízek" rangsorában kevés változás következett be az egy évvel korábbi helyzethez képest. Az áram- és gázszolgáltatókat a 2006-os esztendő árbevétele alapján is a szegedi székhelyű lízingcég, a Lombard követte. Jól szerepelt a Pick is, viszont tavaly még a másik, Csányi Sándor OTP-vezér érdekeltségébe tartozó Csongrád megyei társaságot, Sole-MiZo Zrt.-t is ott láthattuk a listán, ráadásul az 5. helyen, közvetlenül a húsipari óriás után. Idén egy társaság hiányzik: a vásárhelyi Tabán-Trafik Zrt., amely most megyei bontásban a 11. helyen végzett.

Olvasóink írták

  • 1. SP 2008. november 24. 18:02
    „A Csongrád megyei Top 100-asok növelték leginkább az árbevételüket a tavalyi adatokhoz képest: együttesen közel 50 százalékkal.
    Robin Hood is olvasta DM toplistát?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak pozitívan! - Magyar termékkel a válság ellen

Szeged - Még a gazdasági válság idején sem érdemes máshogy gondolkodni, csak pozitívan –… Tovább olvasom