Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 21°C | 29°C Még több cikk.

Az egyik szegedi piacot ellenőrizték a NAV munkatársai

Az ellenőrzések több mint egyharmadánál feltártak valamilyen szabálytalanságot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai.

Főként ruházati termékek árusításával foglalkozó kereskedőknek helyt adó szegedi Cserepes sori piacon vizsgálódtak szombaton – közölte Csurgó Edit, a NAV Csongrád megyei adóigazgatóságának vezetője a helyszínen.

A NAV több mint hetven civil és egyenruhás munkatársa többek között próbavásárlásokkal a számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítését ellenőrizte. Emellett vizsgálták a termékek eredetét, a foglalkoztatottak bejelentésének szabályosságát, valamint a hamis vagy megtévesztésre alkalmas áruk kiszűrésével az iparjogvédelemhez, a szerzői jogokhoz kapcsolódó rendelkezések betartását – mondta az igazgató.

Az egyik szegedi piacot ellenőrizték a NAV munkatársai. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A pénzügyőrök szúrópróbaszerűen megvizsgáltak a piac parkolójában található gépkocsikat is, ott elsősorban jövedéki termékeket, például magyar zárjegy nélküli cigarettát kerestek.

Csurgó Edit tudatta, az ellenőrzés első órájában elvégzett 33 próbavásárlás több mint egyharmadánál találtak valamilyen szabálytalanságot, jellemzően a nyugtaadást mulasztották el az árusok. Ezzel párhuzamoson dolgoztak az adóvégrehajtók is, ők a tartozással rendelkező adózóktól ingóságokat és készpénzt foglaltak le, egy óra alatt csaknem egymillió forint értékben.

Az egyik szegedi piacot ellenőrizték a NAV munkatársai. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Az igazgató közölte, május 11-én a NAV a piacon már végzett egy hasonló ellenőrzést, akkor az adóellenőrök és pénzügyőrök az esetek csaknem felénél találtak valamilyen hiányosságot.

Olvasóink írták

 • 11. info 2013. szeptember 08. 16:12
  „Igen,ezekben az ellenőrzésekben a rossz indulatot látják többen,a silány áru, a számlaadás ...garancia vagy jótállás....
  9. pandababa 2013.09.08. 12:52 -pl.bejelentik az alkalmazottat napi két órában és egész nap dolgozik, kb. 35 e Ft, sem szabadság sem munkaruha......sem ebéd idő
  Nyolc órás munkát már nem is ajánlanak sehol sem vagy ugyanannyit fizetnek mint hat órára.”
 • 10. info 2013. szeptember 08. 16:02
  „6. benq 2013.09.07. 22:44 -és te?!”
 • 9. pandababa 2013. szeptember 08. 12:52
  „Miért nem tudják a maszek rendelőket(fogorvost,nőgyógyászt,urológust,stb..),tanárokat,ügyvédeket,multikat ellenőrizni???
  Ellenőrizhetnék a munkahelyeken a szabadnapok,szabadságok kiadását és a túlórák csúsztatását,illetve kifizetését,meg az egyszerűsítettek foglalkoztatását!!!!!
  Nem egy munkahelyet tudok,ahol 15 napra valóban lejelentik a dolgozót,de,NETTÓ 300/h.-s órabérrel 16 órákat kell dolgozniuk????!!! Hol van az a szabály,hogy egyszerűsített foglalkoztatásban maximum napi 12óra engedélyezett??? És a délutánból délelőttre menő dolgozók pihenőideje??? 11 óra pihenő időt biztosítani kéne!!!
  Sokszor volt nálam olyan,hogy 16óráztam reggel 5-21ig,aztán másnap reggel 4:30ra kellett újabb 16 órába menni,és volt olyan,amikor még harmadnap is..
  A szakácsoknak( is) nincsen szabadságuk,vagy ha el akarnak menni szabira,akkor elengedik,de nem fizetik nekik ki???
  HOL VAN KÉREM SZÉPEN A DOLGOZÓK JOGAI? ÉS ANNAK VÉDELME???
  Rengeteg ember szó szerint a belét kidolgozza,és kiszúrják a szemünket minimálbérrel,és még van ahol,kevesebbel is!!!!
  Sosem fogom megérteni,hogy a "nagyhalakat" miért hagyják állandóan vígan úszkálni???
  A kisemberre meg rászáll a végrehajtó,ha " 5Ft" tartozása van!!!
  Orbánt is lehetne ellenőrizni,hogy miért ilyen vagyonos,és miért sántít állandóan az adóbevallása???!!!!!
  És a cigiket is,mert állandóan látok valakit a hentesnél bevásárolni húsokból,a parkolók meg majdnem hogy tele vannak 20 millás autókkal..de segélyből élnek...
  NAGYON KÍVÁNCSI LENNÉK,hogy csinálják,mert én bruttó 57.000.-ból 4 órás munkában nem tudok megélni,ez még a rezsire sem elég(8 órás munkát meg lassan egy éve keresek)!!!
  Ezt a 4 órásat is csak azért vállaltam el,mert nincs más!!
  Ezen kívül ellenőrizném,hogy a volánnak,és az szkt-nak miért nincs pénze fejlesztésekre,és a dolgozókat miért nem tudja maradéktalanul kifizetni??
  Ellenőrizném,hogy mért kell újonnan évente 2-szer felemelni a dolgozói bérlet árát???
  Ellenőrizném,hogy a nyertes trafikpályázatok is mi alapján kaptak rengeteg támogatást???!!
  Ellenőrizném a politikusokat,képviselőket is!!!
  Főleg azt ,aki az mondta,hogy 47.000.-ból meg lehet élni,meg azt aki azt mondta,hogy egy ember annyit ér,mint a fizetése!!!!
  Arról nem is beszélve,hogy az apeh-nál 2éve meg igényeltem a start kártyám,és azóta sem kaptam meg!!
  Nagyon szeretnek a seggükön,és a papírmunkán csücsülni!!!!!!!
  Nem tudom megérteni,miért a becsületes,dolgozó "jómunkásembert" kell megszivatni. Mért mindig nekik kell minden hülye politikust,ezt-azt eltartani???!!!
  Kicsikét gyomorforgató,amit ezzel az országgal,és a kisemberekkel művelnek!!! :(”
 • 8. békaügetés 2013. szeptember 08. 10:22
  „istvang58
  az orvosokat is könnyen meg lehetne fogni, ha akarnák a magánrendelőben írt receptek alapján.NA ott mennek nagy pénzek csak úgy bele a zsebbe.Az otthon órát adó tanárok is szép summát titkolnak el.”
 • 7. Bruhh 2013. szeptember 08. 08:18
  „Mennyi rosszindulatu ember,ők akik még dolgoznak hidegben,melegben.Addig ellenőrizgetnek mig mindenki elmegy segélyre.”
 • 6. benq 2013. szeptember 07. 22:44
  „3. info 2013.09.07. 20:28
  te vagy a konkurencia? :-)”
 • 5. kumisz 2013. szeptember 07. 21:19
  „Az ország 90%-át ellenőrizni kellene és bezáratni <moderálva>”
 • 4. kalkutta 2013. szeptember 07. 21:02
  „Csak egyharmaduknál? Nem is rossz arány!”
 • 3. info 2013. szeptember 07. 20:28
  „De nemcsak a piacon kellene ellenőrizni, lehetne pl.egy cukrászdást is aki nem tudja mikor kell üzletét bezárni (Csongrádi sgt. páros oldala) Soha nem tartja be a nyitva tartási időt. Ha 18 óráig van nyitva akkor mit keresnek még fél nyolckor a székei asztalai az utcán,vendégekkel,vagy neki mindent lehet? Azt hiszi, hogy ez is piac,már nem csak sütit árul hanem virágot, tojást .........akkor megy akkor jön amikor akar?!barátnői hajtogatják a szalvétát amit a fagyihoz ad, légycsapóval csapkodja a legyeket az asztalokon,-van higiénia!!!”
 • 2. istvang58 2013. szeptember 07. 20:20
  „Az ügyvédeket mikor ellenőrzik??????? azok haverok ??? A földhívatalokban fellelhető az átírt ingatlanok adatai és a közreműködő ügyvéd, már csak egyeztetni kellene az ügyvédekkel, hol van kiadott számlamásolat az adott átírásról.”
 • 1. pachakuti 2013. szeptember 07. 16:55
  „Hetente kellene ilyen ellenőrzés.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halfesztivál: a szegedi boszorkánytól a kínai halászléig

Szeged - Ma a szegedi boszorkánnyal, óriásbográccssal, főzőversennyel folytatódott a XVII.… Tovább olvasom