Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Az ELI, a tudás- és egészségipar lehet vonzó a kínaiaknak

Csongrád megye gazdaságával is ismerkedtek szerdán Szegeden Sanghaj kereskedelmi delegációjának tagjai. Kína legnagyobb városának képviselői nem először érkeztek Szegedre.
A növénytermesztést, az élelmiszeripar-feldolgozást és az egyetemi tudásközpontot nevezte Csongrád megye húzóiparának Nemesi Pál, a Csongrád megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerdán a Reök-palotában, a Sanghajból érkezett kereskedelmi delegációnak tartott tájékoztatón.

Zhong Xiao Min, Sanghaj Városi Kereskedelmi Tanácsának alelnöke, Pang Chun He, a szervezet igazgatóhelyettese és Liang Mei Fang Sanghaj Városi Kereskedelmi Fejlesztési Kutatóközpont igazgatóhelyettese négynapos látogatásra érkezett Magyarországra.

A gazdasági szakemberekből álló kínai csoportot Juhász Tünde kormánymegbízott, B. Nagy László országgyűlési képviselő és Kakas Béla megyei elnök hívta meg Csongrád megyébe. A hatfős delegáció Szentesen, Ópusztaszeren és Szegeden ismerkedett a megye gazdaságával, kultúrájával, befektetési lehetőségeivel. Meglátogatták Szentesen a Hungerit Zrt.-t, Ópusztaszeren megtekintették a Feszty-körképet. A 2014–2020-as európai uniós fejlesztési ciklusra készített megyei területi és gazdasági fejlesztési tervet Kakas Béla ismertette. – A vendégeinknek tetszett, amit láttak. Úgy gondolom, a kínaiakat minden európai gazdasági befektetési lehetőség érdekli. Fogékonyak az egészséges élelmiszerre, az egészségiparra – mondta B. Nagy László.

Sanghaj Kína legnagyobb, majdnem 17 milliós városa; küldöttsége már 2008-ban is járt Szegeden. Akkor megírtuk, a Szilánk cégcsoporttól többen részt vettek a sanghaji üvegipari szakvásáron, köszönhetően annak, hogy kínai alap- és segédanyagot vásárolnak a hatalmas országban, valamint eddig már több száz millió forint értékű közös fejlesztést valósítottak meg gépgyártó cégekkel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kicsi a fürj, de finom

Tavasz óta foglalkozik fürjekkel a mórahalmi Szablár Gábor. A fürjtojás egészséges, a madárból pedig finom leves készül. Tovább olvasom