Délmagyar logó

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -1°C | 7°C Még több cikk.

Az elküldött fürdőigazgató ügyei

Munkaügyi per (1.): Lengyel József felperes, Fürdővizek Szeged Kft. alperes. Lengyel József igazgatói megbízatása 2007-ben járt volna le, munkaszerződése szerint a kft. taggyűlése menthette volna föl.
Munkaügyi per (1.): Lengyel József felperes, Fürdővizek Szeged Kft. alperes. Lengyel József igazgatói megbízatása 2007-ben járt volna le, munkaszerződése szerint a kft. taggyűlése menthette volna föl. A Lengyel vezette kft. tagja volt Szeged önkormányzata és a végelszámolás alatt álló Szegedi Fürdő és Hőforrás Vállalat, amely 2002 szeptemberében megszűnt; decemberben küldte el Szeged közgyűlése Lengyelt, rendkívüli felmondással. Csakhogy ekkor a Szegedi Fürdő és Hőforrás Vállalat még szerepelt a cégjegyzékben. A bíróság szerint a cégnyilvántartás közhitelességének elvét kell figyelembe venni, csak az egyik tag, az önkormányzat nem mondhatott fel jogszerűen. (Az ügyben ítéletet hozott eddig a Szegedi Munkaügyi Bíróság, a Csongrád Megyei Bíróság, a Legfelsőbb Bíróság, majd ismét a Szegedi Munkaügyi Bíróság, melyet a Csongrád Megyei Bíróság helybenhagyott.) Ebből a perből „önállósult" a más, hasonló vállalatnál történő elhelyezkedési tilalom ügye, és a prémium megfizetése iránti kérelem – két külön perként.

Munkaügyi per (2.):
Lengyel József felperes, Anna Fürdő Gyógyfürdő Üzemeltetési Kft. alperes. A munkaszerződést nem az arra feljogosított személy írta alá, ezért semmis. A semmisség megállapításáig eltelt időre azonban kiesett munkabérként megítélt a bíróság 2 millió 193 ezer 143 forintot Lengyel részére.

Büntetőügy.
A szegedi városi ügyészség 2004. augusztus 12-én emelt vádat jelentős kárt okozó csalás miatt. Lengyel döntései nyomán ugyanis Szeged önkormányzata – a közgyűlés szándéka ellenére – közel 13 millió forinttal támogatott két magáncéget. Ezek közül az egyik Lengyel tulajdonosi érdekkörébe tartozott. Lengyel ugyanis városi támogatást kért három úszóház felújítására, azt azonban az önkormányzattal nem közölte, hogy ezeket korábban eladta. Az egyik vevő cégben érdekelt volt Lengyel József is – tájékoztatott az ügyészség.
2004 óta nem tűzték ki a tárgyalást Lengyel József büntetőügyében. Ez a Szegedi Városi Bíróság rendkívüli munkaterhével magyarázható – mondta Cseh Attila. A megyei bíróság szóvivője hozzátette: szervezeti változások miatt az ügyet ismét újabb – immár harmadik – bírónak kell intéznie; tárgyalás 2006 őszén várható.

Megszüntetett ügyészségi nyomozások.
Feljelentés nyomán Lengyel Józsefet érintő nyomozás indult négy ügyben. (1.) A naturistastrand város számára előnytelen bérbeadása az ügyészség szerint nem büntetőjogi kategória. (2.) A Csókafészek fogadónak a város számára előnytelen bérbevételéről az ügyészség kimondta: önmagában egy hátrányos ügylet megkötése nem jelent bűncselekményt. (3.) Egy projektcég létrehozását vizsgálták, de nem találtak bűncselekményt. (4.) A cégnél nem találtak meg több szakértői anyagot, amelyeket sok millió forintért rendelt meg Lengyel József. Az igazgató távozása után az átadás-átvétel kaotikus volt – így az ügyészség; nem állapítható meg egyértelműen, hogy Lengyel nem vette át ezeket az anyagokat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A VB szurkolói klubban a DM sztárvendége volt Lékó Péter

A szegedi, Széchenyi téri labdarúgó-világbajnoki szurkolói klub sztárvendége volt Lékó Péter… Tovább olvasom