Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Az ellenzék a szegedi villamosprojekt károsultjairól

Szeged - A Fidesz szerint az üzletek, vállalkozások forgalma a lezárás egy hónapja alatt 30-50 százalékkal esett vissza az útbontás miatt, amit tetézte a gazdasági válságot.
A Kossuth Lajos sugárúti 1-es villamospálya felújításának legnagyobb károsultjairól beszélt délután sajtótájékoztatóján Péter Szilveszter szegedi fideszes önkormányzati képviselő. Felmérése szerint az ott működő üzletek, vállalkozások forgalma a lezárás egy hónapja alatt 30-50 százalékkal esett vissza az útbontás miatt, amit tetézte a gazdasági válságot. Ezért felhívja a polgármester figyelmét, hogy a decemberig tartó útzár miatt kárpótolja a város az üzlettulajdonosokat.

Kalmár Ferenc KDNP-s képviselő a nagyprojekt munkáinak rossz ütemezését és táblázását emelte ki. A lezárások mentén lakók és az ellenzéki városatyák megfigyelése szerint van, hogy napokig nem folyik munka a gödrökben, a terelőútvonalak jelzése hiányos. A Rókusi körút Kisteleki Ede és Körtöltés utca közötti részén egyetlen kapavágás nem történt, holott emiatt vágták ki tavasszal a fákat.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. Fuleee 2009. szeptember 25. 10:27
  „Ez baromság! Most mi miatt van? A gazdasági válság miatt van forgalom kiesés? Vagy a lezárás miatt van forgalom kiesés? Akkor nincs is válság? Vagy van de az a szegedi cégeket nem érinti. Ugyan már! Miért esne vissza az üzletek forgalma a lezárások miatt. Aki helyi az már alkalmazkodott! A vállalkozók pedig vállalták a kockázatot, hogy lehetnek olyan periódusok, amikor veszteségesek lesznek. Különben is többségük nem annyi adót fizet, mint amennyit a törvény előír. Mondjuk részint érthető a magas terhek miatt, de némelyik már-már pofátlanul csinálja! Én nem sajnálom őket és nem adnék semmi kompenzációt!”
 • 28. török 2009. szeptember 24. 23:27
  „akkor szerintem kárpótoljuk a leendő napfényfürdős büfévállalkozást, mert csúszik az átadás, és addig 100%-os bevételkiesésük van. :)
  könnyű más farkával a csalánt verni. én is azt hiszem, hogy ha a fidesz vezetné a várost, akkor két kézzel szórná a pénzt a vállalkozóknak, akiket amúgy sem szeretett kormányzata idején sem támogatni a fidesz.”
 • 27. CID 2009. szeptember 24. 20:11
  „"Moderálásra küldöm" ez csak úgy, balfaszságom miatt belekerült :)”
 • 26. CID 2009. szeptember 24. 20:10
  „Moderálásra küldöm 25. Pippen 2009.09.24. 18:33

  Ez, azért enyhe túlzás. Hogy finom legyek”
 • 25. Pippen 2009. szeptember 24. 18:33
  „Pártoktól politikától mentesen, minek nekünk háromsávos lámpás körforgalom ha úgyis lesz elkerülő út!?Egyébiránt még az algyői kétsávos kőrforgalmat sem tudja használni a közlekedők 80%-a!”
 • 24. IVY 2009. szeptember 24. 13:35
  „lacika!
  Virítsd a lóvéééét!!!!!!!”
 • 23. ukk-mukk-fuck 2009. szeptember 24. 10:16
  „kötsög fideszes szarkavarók!”
 • 22. AN 2009. szeptember 24. 10:02
  „Téllllleg! Én láttam, hogy az emberek tömegesen jártak át eddig Újszegedről meg dorozsmáról a Kossuth L. sgt-i abc-be meg a virágboltba is vásárolni.
  Ezt komolyan gondolja T. Képviselő Úr??????? Szerintem el lehetne már dugulni!”
 • 21. makákó 2009. szeptember 24. 08:47
  „Éppen elég ideje volt a boltosoknak felkészülni erre az időszakra. Túlélik. Az én pénzemből ne támogassanak magánvállalkozókat, csak mert esik a forgalom. Ezt a baromságot!
  A fityesz lassan olyan mélyre süllyed a szememben, hogy kénytelen leszek balra szavazni. Pedig azt hittem annál rosszabb nem lehet.”
 • 20. szegedix 2009. szeptember 24. 07:44
  „Borzalmas ez az örökös támadás, viszálykodás. Nyilvánvaló, ha építünk, létrehozunk valamit az lemondással jár. Így lesz ez ha a FIDESZ lesz hatalmon , akkor is. Miért nem Szeged érdeke az első??????????? Miért mindig csak a fentről kiadott leckét szajkózzák???????????”
 • 19. kowalsky 2009. szeptember 23. 22:31
  „2 év múlva kárpótolni kell az összes 43-as melletti település kieső forgalmát? Ha a jobb oldal nyer, akkor gondolom szaladnak a számlatömbbel, de persez előtte lehúzzák az összes állami és városi vezető fizetését a minimálbért alig maghaladó összegre :)
  Az ötösön is sírtak, hogy nincs pálya, nagy a faluban a forgalom, amikor elkészült, jött a 2 vendéglátós, meg a 3 benzinkutas, hogy tereljék vissza az autókat, meg mindenhova építsenek lehajtót, mert éhen halnak... Komolyan mondom ezt a társaságot már arra sem tartom elégnek, hogy felírják őket a szavazólapra. Az ilyen megnyilvánulásaikkal (egyre több lesz, figyeljétek meg) pedig csak Botka pozícióját erősítik, a végén innen megy nyugdíjba, mert nem lesz más alternatíva.”
 • 18. Rosmary53 2009. szeptember 23. 21:54
  „Látom a commentezőknél nem a Fidesz nyerné a választásokat, ha az vasárnap lenne. Elütünk a reprezentatív felméréstől erőse. Hiába, Szeged az Szeged! Történik még valami ebben a városban, amit a Fideszesek nem elleneztek, kifogásoltak, vétóztak, támadtak szembe vagy hátba? A mostani beszólásuk nevetséges hangulatkeltés, már nincs jobb ötletünk. Bizonyára van egy csapat, akik ötletelnek, mit lehet még lehúzni, kifordítani, elferdíteni, amit a város vezetése tesz. Mindenki nem lehet idióta még ott sem.”
 • 17. Szemif 2009. szeptember 23. 21:36
  „Azta kur.......fúúúúúú, hát azért Botkáék is egy eszeveszett társaság, de ezek. :-))))))))) Csak én gondolom úgy, hogy szegedi Fideszt fel kellene oszlatni és szervezni egy újat, új TEHETSÉGES emberekből? Nagyon nem komálom a mostani társaságot, de Szegeden a kisebbik rosszat kell választani. És még annó ők kampányoltak Tessék Választani feliratokkal, DE ebből? (még mielőtt valaki beírja a Jobbik még nem reális lehetőség a huszonéves bölcsész meg jogászhallgatóival, mint potenciális képviselőjelöltekkel).

  De mondjuk az alapötlet nem rossz, kíváncsi vagyok 2010-ben ha végre elkészül az M43 a makói Fidesz mondjuk fog-e kampányolni a kieső tranzitforgalom miatt nyomorgó Lidl, Penny Market vagy Tesco rémképével.....garantálom, hogy nem, ezt csak a szegedi ellenzék tudja. ,
  Mondjuk a hír tetszett valami ami feldob a nap végén, nem kell nekem stand up cemedy-t nézni csak elég a helyi fideszről olvasni....sit down (mármint a géped elé) comedy.......”
 • 16. csupika 2009. szeptember 23. 20:58
  „Még az ötlet is baromság, nemhogy még hangosan ki is mondják. Szánalmas egy népség.”
 • 15. Cat 2009. szeptember 23. 20:32
  „Freimann
  Felfogtuk, de egyrészt nem értek vele egyet, másrészt műbalhé. Nem azért a kritika, mert annyira együttéreznek a boltosokkal, hanem ott kötnek bele a maszopba, ahol tudnak. Ha felújítanak, azért, ha nem, azért.
  Ha megrongálnák valamelyik kereskedő tulajdonát, az természetesen más eset.”
 • 14. macs 2009. szeptember 23. 20:29
  „A Széchenyi tér sarkán, frissen felújított üzlet előtt csinálják a járdát. Az üzletbe a tér felől van abejárat, a kijárat a Kis Menyhért? felől. Az üzletben kevés vásárló, mert kevesen jöttek rá, hogy a kijáraton is be llehet menni. Az eladónő hangosan lamentál, szörnyű, az építkezés miatt tönkre megy az üzletük, nincs forgalmuk. Arra a kérdésre, hogy miért nem tesznek ki egy táblát, amit egyébként máshol megszoktak tenni, hogy az üzletbe az építkezés miatt a Kis Menyhért? utca felől lehet bejutni? Néma csend volt a válasz. Tábla ma sincs. Sirás-rivás gondolom, ma is tart.”
 • 13. Gazficko 2009. szeptember 23. 20:24
  „"A Fidesz szerint az üzletek, vállalkozások forgalma a lezárás egy hónapja alatt 30-50 százalékkal esett vissza az útbontás miatt, amit tetézte a gazdasági válságot."

  Mi ez a marhaság??????????????

  Sztem a város semmilyen szinten sem fog kárpótlást fizetni. Lásd pl. az erdészeti és vedres kolesz bezárását( Megjegyzem az erdész kolesz részben a diákok által végzett munkáért járó pénzből újítgatták. )”
 • 12. CID 2009. szeptember 23. 20:15
  „Freimann : Persze a narancslé hyreinteligensé tesz. Javalanám fogyasztását a szegedi FIDESZ-KDNP tagozatnak is. Ez benne van a pakliban. Forgalmas úton, (amit tönkrebaszot ta brutál forgalom) működtetik az üzletet, ( eddig élvezték az előnyeit ) , most jön pár hónap ami minimális visszaesést jelent. Ha megépül az elkerülő, és kevesebb lesz az átmenő forgalom, akkor is kompenzálni kellene a kieső bevételt ?”
 • 11. vuk 2009. szeptember 23. 20:08
  „Karpotoljak?.. Ez olyan vis major mint annak a rendje”
 • 10. vuk 2009. szeptember 23. 20:07
  „Ezt a demagog dumat, ocsem.. Akkor soha ne ujitsunk fel semmit, mert lesznek "karosultjati" a lezarasnak...
  Ocsem ekkora marhakat.
  Ha a fidesz kormanyra kerul, es tenyleg megcsinalja azt a sok marhasagot amirol beszel, vegleg osszeomlik az orszag (felreertes ne esseg, ami van, az sem jo)”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hármas konzorcium építi tovább a szegedi fürdőt

Szeged - Nettó 3,5 milliárd forintos ajánlattal a három tagú Szeged-Fürdő 2. Konzorcium nyerte el az… Tovább olvasom