Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Az ENTER-napon kezdődik a szabadtéri jegyértékesítése

Szeged - Kétféle bérletkonstrukciót hirdetett meg a Dóm téri fesztivál. A REÖK szombati nyílt napján van lehetősége a közönségnek először bérletet vásárolni, illetve ma már szóló jegyeiket is lefoglalhatják. Az ENTER-fesztivál színes programkavalkáddal vár mindenkit egészen este tízig.
A Csárdáskirálynőt és a Háry Jánost, illetve a Zorba, a görögöt, a Csárdáskirálynőt és az Elfújta a szelet lehet idén bérletben megváltani a Szegedi Szabadtéri Játékokra. Szokás szerint minden műfaj képviselteti magát a konstrukciókban, így az operett, az opera, a tánc és a musical szerelmesei is tudnak válogatni a lehetőségek között.

A Csárdáskirálynő a Budapesti Operettszínházzal közösen valósul meg, a megszokott magas színvonalon, modern formában, de a műfaji kereteket tiszteletben tartva, parádés szereposztással. A Háry János sokak nagy kedvence. A magyar népdalra épülő műben a legkiválóbb operaénekesek és a prózai szerepekben népszerű színművészek lépnek majd fel. A Zorba lenyűgöző, Szegeden még sosem látott látványvilággal, speciális, 3D-s vetítéstechnikával kerül színre. Az Elfújta a szél az idei évad legnagyobb sikere volt, a nézők hatalmas ovációval ünnepelték és követelték vissza.


Fenyő Iván a REÖK-ben

Az ENTER-nap után sem pihen a kultúrpalota. Hétfőn Fenyő Iván főszereplésével kerül színre A Grönholm- módszer című darab. Jegyeket elővételben 1500, az előadás napján 2000 forintért lehet váltani.

Érdemes bérletet váltani, hiszen 10 százalékkal kedvezőbb árat jelent, ha valaki nem csak szóló jegyben gondolkodik. A Fesztivál 2 elnevezésű bérletet – amely a Kálmán-operettet és a Kodály-daljátékot tartalmazza – már 5940 forintért is meg lehet venni. A Fesztivál 1-es bérlet pedig, amely az operettre, a táncra és a musicalre jogosít belépést, már 9270 forintért megválható. A jegyértékesítés a későbbiek folyamán kezdődik, ám jó hír, hogy már mától lehet helyeket foglalni a jegyirodán bármelyik előadásra.

Az értékesítés a mai REÖK nyílt napon kezdődik. A reggel tíztől este tízig tartó ENTER-fesztiválon a látogatók először tekinthetnek be a látványműterembe, fotóztathatják le magukat Dusha Béla speciális green box technikája segítségével. Sőt az átriumban piknikhangulat fogadja a betérőket, a nap során képzőművészeti pánikszobában tehetik próbára magukat, tárlatvezetéseken és palotasétán vehetnek részt. Este Fullajtár Andrea szobaszínházi előadása, épületfestés és lézershow, képzőművészeti slam poetry és Hair plafonra vetítés várja őket.

(X)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A székelyekért táncoltak és énekeltek Szegeden

A székely autonómiát támogató, Románia új régiókra való felosztását elítélő petíciót akart átadni Bene Gábor Románia magyarországi főkonzulátusán péntek délelőtt Szegeden. Tovább olvasom