Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 14°C | 27°C Még több cikk.

Az eső elmosta a szegedi majálist

Szeged - Az ítéletidő teljesen felborította a négynapos majálist az újszegedi ligetben. Emiatt a Délmagyarország csapata sem lesz már kint a hétvégén és a szervező Városkép Kft. is törölte a mai programokat.

Vasárnap

A szeles és esős időjárásra való tekintettel vasárnap sem lesz kint a majálison a Délmagyarország csapata. Ne csüggedjenek, várjuk olvasóinkat május 24-én Hódmezővásárhelyen, 31-én Makón és június 1-jén Szentesen! Megértésüket köszönjük!

"Az éjszaka lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt a majális helyszíne sártengerré változott, a színpad szinte megközelíthetetlen, az  áramellátást biztosító kábelek vízben állnak. Ezért, és mivel mára sem várható időjárás változás, a szervező Szegedi Városkép Kft. a rendezvény befejezéséről döntött" - írta közleményében a Városkép Kft.

Az eső elmosta a szegedi majálist: a víz az úr a ligetben. Fotó: Vida-Szűcs Imre (galéria)

Szombat

Az eső többször megzavarta a négynapos majálist az újszegedi ligetben. Emiatt a Délmagyarország sátorban megrendezett nyereményjáték szombaton elmarad. Folytatás jó idő esetén vasárnap 10 órától.

Korábban

A gyerekek rögtön a liget bejáratához közel földbe gyökerezett lábbal követelték a lufit. A kisgömb 600, a nagygömb 800, a töltött lufi – bármi legyen is az – 900, a pávás lufi pedig 1100 forintért kínálta magát lebegve. Persze volt még unikornis, Hello Kitty és Spongyabob is. Ha átverekedtük magunkat a lufikon, azt tapasztalhattuk, hogy a kínálat nem sokat változott a jól megszokott, csapolt sör, egytálétel, sült hurka, sült kolbász, kézműves termékek kínálathoz képest. A számos eperáruson kívül egy kaktuszokat kínáló kertész jelentett felüdülést az ételtől és italtól megrészegült szemnek.


Majális, kampánynyitó, hurka, kolbász - GALÉRIA
Míg egy apuka vattacukorért állt sorba (400 forint), addig anyuka sima lángost (280 forint) és zsombói házisört (290 forint/korsó) vásárolt. Ilyen a munka ünnepi munkamegosztás. A szegedi Aranyhal étterem standján 450 forintért adnak 10 deka kolbászt és négyszázért uganennyi hurkát. A tulajdonos, Lehőcz József azt mondta, sokan csak elhúznak előttük, mint a vadlibák. – A gyerekek a limonádét, a felnőttek pedig a sört viszik, de jól fogy minden – mondta a tulajdonos. A vendéglátósok mind abban bíznak, a hétvégén még többen látogatnak ki és fogyasztanak Újszegeden.

Ördögi Orbáni gépezet

– Ha akarjuk, Szeged lesz a legnagyobb győztese az uniós csatlakozásnak – idézte fel tíz éve tett kijelentését Botka László Szeged polgármestere. Az MSZP európai parlamenti választási kampánynyitója alkalmából mondott beszédében Botka hozzátette, az elmúlt években 300 milliárd forintnyi uniós forrás érkezett a városba. Szeged első embere arra buzdított mindenkit, hogy május 25-én szavazzanak az MSZP listájára, ugyanis most először lesz arra lehetőség, hogy szegedi politikust juttassanak ki a választópolgárok Brüsszelbe.

– Munkát, kenyeret, tisztességes béreket – kezdte beszédét Ujhelyi István, a szocialista EP-képviselőjelölt, míg az MSZP sátrának közelében egy lufikat hajtogató bohóc ezt "Lufit, kenyeret"-re változtatta. Ujhelyi az ördögi Orbáni gépezet működéséről beszélt. Azt mondta, az unióban el kell elérniük a magyar EP-képviselőknek, hogy a bérekre, munkahelyteremtésre, ne pedig stadionépítésre fordítsa Magyarország az uniós forrásokat. Amikor Ujhelyi arról beszélt, hogy a jobbikos Sneider Tamás magánvádas feljelentést tett ellene, mert szerinte Ujhelyi több, rágalmazást és becsületsértést kimerítő állítást fogalmazott meg vele szemben, a közönség tapsviharban tört ki. Ujhelyi szerint nem a magyar kormánytól függ Szeged sorsa, hanem attól, hogy a helyi közösség mit szeretne, miként választ. Kozma József, az MSZP szegedi elnöke beszédének végén úgy fogalmazott: a baloldal napja ragyogjon mindenkire.

Majális, kampánynyitó, hurka, kolbász - GALÉRIA

– Azt fogom tenni, amit a kampány során is ígértem: Szegedért és a térségért fogok dolgozni – mondta Szabó Sándor országgyűlési képviselő.
A Jobbik részéről, ahol egy bogrács alatt lobogott a tűz csütörtök délben, Staudt Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom budapesti elnöke látogatott Szegedre. A Fidesz sátránál a liget elején, 250 adag gulyást főztek és ingyen sört mértek az érdeklődőknek.

Délmagyarország szerencsekerék a ligetben

A liget közepén felállított Délmagyarország sátorban folyamatosan hatalmas volt ez érdeklődés lapunk nyereményjátéka iránt. A ligetben minden nap várjuk olvasóinkat, akiknek csak annyi a dolguk, hogy 12 és 16 óra között vásároljanak egy Délmagyarországot, majd megpörgessék lapunk szerencsekerekét.

Majális, kampánynyitó, hurka, kolbász - GALÉRIA

A játékon mindneki nyer: többek között szakácskönyvet, előfizetést, fürdőbelépőt és pendrive-ot. A legkisebbekre is gondoltunk, ők a Breki gyereksarokban rajzolhatnak, színezhetnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ivóvízkutak mellé focipálya?

Tervek, engedélyek nélkül adott tulajdonosi hozzájárulást 6 sportklub pályázatához a közgyűlés szakbizottsága. Tovább olvasom