Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Az ész beszél – előadás-sorozat

Milyen ismeretek szükségesek ahhoz, hogy a kutatási eredményből, a piacképes találmányból eladható termék legyen? Hogyan érhető el, hogy minél több hazai szabadalom mielőbb hasznosuljon? E kérdésekre is választ ad Az ész beszél... című, a szegedi egyetem Dél-alföldi Neurobiológiai Tudásközpontja (DNT) szervezésében csütörtökön kezdődő előadás-sorozat.
A Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központjában havonta egy alkalommal rendezik meg Az ész beszél… című előadás-sorozatot, melynek célja, hogy az „ötletgyárosok" jobban hasznosíthassák találmányaikat az üzleti világban.

A DNT kutatócsoportjai a különböző szorongásos és szenvedélybetegségekkel, valamint az Alzheimer-, a Parkinson-kór megelőzésének és gyógyításának kutatásával foglalkoznak. A gének szintjétől a pszichiátriai kórképek megjelenéséig követik a betegségeket.

A kutatások menedzseléséről a kutatásfejlesztés terén már bizonyított, sikerrel működő cégek vezetői tartanak előadásokat. Először október 20-án, csütörtökön 15 órakor a SOLVO Rt. sikertörténetét mutatja be a cég elnöke, Duda Ernő. A programsorozat részeként novemberben Erdős Attila, a GenoID Kft. ügyvezető igazgatója, decemberben Tánczos Péter, az Euroventures Capitaltól arra tanítja a kutatókat és érdeklődőket, hogy miként nyerhetnek pártfogókat ötleteik megvalósításához, illetve arra, milyen feltételekkel támogatnak projekteket a bankok, s más befektetők.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötven év után jöttek össze

Az elmúlt ötven évben először rendezett osztálytalálkozót a szegedi Rókusi Általános Iskola 1955-ben… Tovább olvasom