Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Az év vállalkozója: Suhajdáné Harkai Franciska

Ásotthalom - Tizenegy éve vezeti a Béke utcai boltot Suhajdáné Harkai Franciska.
A községért végzett munkáját az önkormányzat az Ásotthalom Község Vállalkozója díjjal ismerte el. A díszoklevelet nemrég nyújtotta át Petró Ferenc polgármester.

– 17 éve élünk Ásotthalmon, 11 éve vállalkozunk a férjemmel. Nagyon meglepődtünk, hogy kitüntetést kapunk. Valószínűleg azt látták, hogy a semmiből indultunk, és a két kezünkkel raktunk össze mindent. A helybeliek ráadásul nagyon nehezen engednek maguk közé betelepülőket, minket pedig megszerettek – fogalmazott az üzletasszony. Ahogy ők mondják: férje, Suhajda Zalán a boltban a hardver, Franciska a szoftver. A Béke utca elején indult a házaspár kereskedői karrierje; 100 forintos boltot nyitottak, majd bővítették a profilt a visszajelzéseknek megfelelően. Pár éve kinőtték a boltot, és gondoltak egy merészet: építettek egy új élelmiszerboltot. Meneteltek előre, a válság, a hitelvételi nehézségek és az önkormányzat szabta kötöttségek ellenére. Sikerült, betartották, amit a szerződésükben vállaltak, tavaly márciusban megnyitották az új üzletet, amellyel a Reál üzletlánchoz csatlakoztak. Erős a konkurencia, de Franciskáék nem hagyják magukat. Nyomott áron igyekeznek dolgozni, és mindennap nyitva tartanak. Úgy látják, ha az idei évük nem lesz a tavalyinál rosszabb, már jó.

Suhajdáék 11 éve fogtak bele a vállalkozásukba. Fotó: Frank Yvette
Suhajdáék 11 éve fogtak bele a vállalkozásukba.
Fotó: Frank Yvette

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elindult a nagy szegedi spórolj, ha tudsz

Elvonják az étkezési utalványt, a túlórapénzt, kevesebb bemutatót tartanak – többek között így spórolnak a városi fenntartású intézmények. Tovább olvasom