Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Az idei színiévad Dömötör-díj jelöltjei

Szeged - Immár tizenegyedik alkalommal ítélik oda a szegedi színházi élet hagyományos kitüntetéseit, a városi elismeréssé lett Dömötör-díjakat. A nagyszínházban a május 30-i gálaesten köszöntik a díjazottakat. Idén is a közönség szavazhat.
A Szegedi Nemzeti Színházban folyó művészi alkotómunka elismerésére, civil kezdeményezésként, 1999-ben alapították a Dömötör-díjat, ami 2006-ban bekerült az önkormányzat hivatalos kitüntetései közé. Miközben városi díjjá lett, megőrizte hagyományos, civil jellegét is azzal, hogy a különböző kategóriákban a szavazólapra kerülő három-három jelölt közül a szegedi közönség dönthet arról, végül ki lesz a díjazott. Az elismerést gondozó Pálma Reklámstúdió vezetője, Elekes Zoltán elmondta: a május 30-i gálaműsornak a nagyszínház ad otthont. Az estet Juronics Tamás Kossuth-díjas táncművész, a színház művészeti igazgatója és Bodolay Géza, a prózai tagozat vezetője rendezi.

A szavazólapokat a nagyszínházban és a kisszínházban, valamint a jegyirodában elhelyezett urnákba május 24-éig lehet bedobni. Ugyaneddig az időpontig az interneten is lehet szavazni a www.domotordij.designer.hu webcímen.

A legjobb háttérmunkás címet a szegedi társulat tagjai, dolgozói titkos szavazással adományozzák, a fődíjat, azaz az életműdíjat egy társadalmi kuratórium ítéli oda. A díj – amit a gálán minden győztes átvehet – Bánvölgyi László szobrászművész Szent Demetert jobbjában lándzsával, baljában a róla elnevezett szegedi Dömötör-toronnyal ábrázoló bronzból készült kisplasztikája.

A 2008/2009-es évad jelöltjei:

Legjobb férfi színészi alakítás: Barnák László (Balta a fejbe); Borovics Tamás (Tévedések komédiája); Horváth Illés (Mandragóra).

Legjobb női színészi alakítás: Erdélyi Tímea (Tévedések komédiája); Fekete Gizi (Mandragóra); Gubík Ági (Balta a fejbe).

Legjobb operaénekes: Cseh Antal (Figaro házassága); Kelemen Zoltán (Adriana Lecouvreur); László Boldizsár (Adriana Lecouvreur).

Legjobb opera-énekesnő: Érsek Dóra (Adriana Lecouv-
reur); Kónya Krisztina (Figaro házassága); Vajda Júlia (Figaro házassága).

Legjobb táncos: Czár Gergely (A katona története); Palman Kitti (A csodálatos mandarin); Szarvas Krisztina (Csipkerózsika).

Legjobb rendező: Bodolay Géza (Tévedések komédiája); Juronics Tamás (Csipkerózsika); Szabó Máté (Mandragóra).

Legjobb díszlettervező: Kentaur (Csipkerózsika); Khell Csörsz (Mandragóra); Molnár Zsuzsa (Adriana Lecouvreur).

Legjobb jelmeztervező: Cselényi Nóra (Királyasszony lovagja); Földi Andrea (Kalózkaland); Kovalcsik Anikó (A diótörő).

Legjobb férfi mellékszereplő: Gábor Géza (Figaro házassága); Jakab Tamás (Királyasszony lovagja); Pataki Ferenc (Balta a fejbe).

Legjobb női mellékszereplő: Borsos Bea (Királyasszony lovagja); Sallai Nóra (Mandragóra); Szonda Éva (Kalózkaland).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magánügyként kezeljük a verést

Szeged - Kiabálás, ütlegek, majd futás. Továbbra is a családon belüli erőszak áldozatai kénytelenek menekülni: nem lép életbe a törvény, amely szerint a rendőrök a helyszínen elrendelhetnék a távoltartást. Tovább olvasom