Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Az intenzívre került az áramütötte horgász

Tiszasziget - A tiszaszigeti falunapok részeként a szigetpusztai horgásztavon tartottak volna szombat délelőtt horgászversenyt, amelynek kezdete előtt áram csapott az egyik résztvevőbe.

A helyi férfi horgászbotja dobás közben feltehetőleg túl közel került a versenyzők feje felett húzódó magasfeszültségű vezetékhez. A tó mellett tábla figyelmeztet: hatóságilag tiltják a horgászást a területen.

Reggel hét órára harmincegy versenyzőt vártak szombaton a Tiszasziget melletti szigetpusztai tónál. Horgászversenyt tartottak volna itt a falunapok egyik programjaként. A megmérettetés azonban még el sem kezdődött, amikor nyolc előtt tíz perccel egy férfi összeesett a tó partján: áram ütött belé. A horgász azonnal elájult, a szíve pedig leállt.

A harmincéves helyi lakos horgászbotja dobás közben túl közel kerülhetett a versenyzők feje felett haladó magasfeszültségű vezetékhez – így következhetett be a szerencsétlenség. Bódi Ferenc, a Tiszaszigeti Sellő Horgászegyesület vezetője néhány méterre tartózkodott az áramsújtott férfitól.

– Csak annyit láttam, hogy fekszik valaki a földön, két másik versenyző pedig újraéleszti. Amíg egyikük szívmasszázst alkalmazott, a másik levegőt fújt a férfi tüdejébe. Hétméteres botja volt – mondta Bódi Ferenc, aki maga is résztvevője volt a versenynek. Ő három méter kilencven centis botot használt. Ahogy a helyszínen méregettük: a hétméteres eszköz meglendítéskor valóban találkozhatott a vezetékkel. A tapasztalt horgász azonban úgy számolta: a vezeték kilenc méterrel lehetett a fejük felett, így a bot nem érintkezhetett volna vele.

Hatóságilag tiltott helyen rendezték a tiszaszigeti falunapok horgászversenyét. Fotó: Schmidt Andrea
Hatóságilag tiltott helyen rendezték a tiszaszigeti falunapok horgászversenyét.
Fotó: Schmidt Andrea

A mentők néhány perc alatt a helyszínen voltak, és a part mentén újraélesztették a férfit, akit Szegedre, az egykori kettes kórház intenzív osztályára szállítottak be. Még tegnap este is ott feküdt, állapotát stabilizálták. A versenyt ezután természetesen nem tartották meg.

Felkerestük a két életmentő sporttársat is, egyiküknek rokona a szerencsétlenül járt ember. Mindkettőjük házában feleségük jött elénk: egyikük sem kívánt beszélni az esetről. Az áramütést szenvedett férfinak egyébként volt horgászengedélye – ez feltétele volt az indulásnak –, s tapasztalt versenyzőnek számított a horgászegyesület elnöke szerint. A tó melletti táblán feliratra lettünk figyelmesek. „Fürödni és horgászni hatóságilag tilos!" – olvastuk a figyelmeztetést.

Ilyen rendeletet a helyi önkormányzat is hozhat. Ezért szerettük volna megkérdezni a település polgármesterétől: valóban ők hozták a rendeletet? Ha igen: miért határoztak így? És ha ez így van, akkor miért szerveztek a tóra mégis horgászversenyt? Bodó Imre mobilját többször is csörgettük tegnap délután, majd szöveges üzenetet is küldtünk neki arra kérve, hogy hívjon vissza bennünket. Lapzártánkig azonban nem sikerült beszélnünk vele.

– A Szegedi Rendőrkapitányság az eset körülményeit közigazgatási eljárásban vizsgálja – nyilatkozta lapunknak Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivő.

Olvasóink írták

 • 16. kis dóra 2008. augusztus 25. 17:52
  „piroskafarkasa maximálisan igazad van a gyönyörü mákivirág BÓDó polgármester ur csak Szegedről és Botkáról nyilatkozni negativ irányba most azért kiváncsi lennék nyilvánosan mit tudna nyilatkozni a közvéleményne.Ebből is látható, hogy le se sza...ja a faluját és annak lakosait, itt nem ez a lényeg csak a tele zseb.A falunap meg egy rakás sz..r volt, egyébbként az egészet be kellett volna rekeszteni a baleset után, amig mások vigadtak családok izgultak szegény horgász életéért.IGEN IS VÁLLALJA a felelősséget az önkormányzat ha az övé és fizessen ennek aaz embernek családja van akiket el kell tartani, most mutassák meg az összefogást és együttérzést RAJTA!!!!!!!”
 • 15. cinikusan 2008. augusztus 25. 17:03
  „Ha már nem akart tűzoltó lenni. Mármint Navracsics.”
 • 14. cinikusan 2008. augusztus 25. 17:01
  „Nem Navracsics Tibor ellen akartak merényletet elkövetni? Vizsgálóbizottságot kellene felállítani a helyi és a megyei képviselőtestület tagjaiból. A szegény horgászt, akinek mielőbbi gyógyulást kívánok, milliós kártérítésben kell részesíteni.”
 • 13. CID 2008. augusztus 25. 15:54
  „ugyan-ugyan. geysa csak viccelt. Egyébként meg a horgászokat, tényleg csendes örült jelzővel szokták illetni. Én is szoktam horgászni :)”
 • 12. tesegg 2008. augusztus 25. 14:26
  „geysa !!!

  egy tudathasadt segg vagy aki nem tudja , h meddig vicc a vicc és mikor gusztustalan a tahó beszólásod!”
 • 11. clean 2008. augusztus 25. 14:01
  „Geysa! Az én párom a "horgász" kategoriába tartozik. Ismerkedésünkkor én is kétségbe vontam, hogy normális ember hogy lehet még független. Nem csal meg, nem iszik, nem dohányzik, nem drogos, nem játékgépezik, nem volt előző házassága.... egyetlen hobbija van a peca, de azzal együtt lehet élni. A volt férjem a általad említett "normális" kategóriába tartozik, de ő csalt, ivott.... Akkor hogy is van ez? Vannak kivételek?”
 • 10. piroskafarkasa 2008. augusztus 25. 13:12
  „Kíváncsi vagyok, hogy Bodó polgármester úr, aki nagyon tudja osztani az észt,m ha Szegedről van szó, hogy reagál az ügyre. Jellemzően egyből nem lehett elérni telefonon! Ezért is biztosan Gyurcsány a hibás!:)”
 • 9. egyszeru polgar 2008. augusztus 25. 12:39
  „Dobbenetes!!!
  Egyaltalan, hogy lehet barmit is szervezni egy tiltott helyre?
  Valoszinuleg eddig sem tartottak be az eloirasokat. Jol lathato volt-e a figyelmezteto tabla azon a reszen is, ahol a versenyzok felsorakoztak? itt tobben is feleloseok a tortentekert.
  Jobbulast kivanok a serult szemelynek.”
 • 8. kis_sün 2008. augusztus 25. 12:30
  „Első sorban gyógyulást szeretnék kívánni a horgásznak!

  Maximálisan egyetértek Lutetia hozzászólásával, valahogyan mindenki elfelejtette az önkormányzat felelősségét - ki is a szervező? kié is a tó? (érdekes válaszok lennének erről)... tutira, hogy nem lesz gazdája/felelőse ebben az esetben, nem feltétlen a horgász egyesületé a felelősség, hanem a helyi önkormányzat szerepe tisztázatlan, hiszen feltételezhetően hozzájárult a versenyhez, de ugyanakkor a fotók tanulsága szerint sem fürdőzni, sem horgászni az adott területen nem szabad ... HATÓSÁGILAG -melyik hatóságilag is ? ...”
 • 7. Lutetia 2008. augusztus 25. 12:15
  „Mi az, hogy nem kell hibáztatni senkit? Hát az a tiltó tábla dísznek volt ott? Azért mégiscsak felvetődik a szervezők felelőssége... Meg az önkormányzaté is, hisz nyilván a tudtával és beleegyezésébel szervezték a versenyt. Vagy rájuk nem vonatkoznak a hatósági rendelkezések?”
 • 6. honagi 2008. augusztus 25. 11:16
  „geysa
  Elsősorban a sérült javul,és jól van sőt egyre jobban lesz:):):)
  Másodsorban örülj,hogy a családodban nem történik ilyen tragédia és ha nem akarod a családot,családomat megsérteni ne irj be,főleg ne ilyeneket!!!Normális és a horgász???,ha ez a véleményed tartsd meg magadnak!!!Ne bánts meg vele másokat!!!
  A másik,hogy nem kell hibáztatni senkit,és a lényeg,hogy él!!!Aki tudott segített és nagyon köszönjük nekik!!!A mentösök csak a másodikak a dobogón,elsők a fiúk!!!
  honagi néven irtam be a másik cikkhez,olvassátok el,ha érdekel!!!Érdemes.Megértitek majd miért irtam be most is ezt!!!
  Köszönöm”
 • 5. y 2008. augusztus 25. 10:43
  „A rendezőkkel azért elbeszélgetnék...”
 • 4. geysa 2008. augusztus 25. 10:33
  „Jobbulást!

  Ettől függetlenül a véleményem, hogy két fajta ember van a világon: a normális és a horgász!”
 • 3. lucky 2008. augusztus 25. 09:14
  „jobbulást az illetőnek!!!:)”
 • 2. Dicséret a mentőknek! 2008. augusztus 25. 07:42
  „"A mentők néhány perc alatt a helyszínen voltak, és a part mentén újraélesztették a férfit, akit Szegedre, az egykori kettes kórház intenzív osztályára szállítottak be."”
 • 1. joy 2008. augusztus 25. 06:03
  „,,Fürödni és horgászni hatóságilag tilos!"

  Akkor?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forog már a nyomógép a Sajtóházban

Szeged - Két hete már megfordult a MAN gyártmányú rotációs ofszet nyomógép a szegedi sajtóházban, a napokban a festékezésen és a finomállításokon dolgoznak a szakemberek. Tovább olvasom