Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Az irány marad, a stílus azonban változik

Deszk - Simicz Józsefet 16 év polgármesterkedés után váltotta Deszk élén Király László. Az új településvezető számos tervvel vág neki a következő 4 évnek.
lpolgármesterként és képviselő-testületi tagként már hosszú ideje Deszkért dolgozik Király László, akit az október 3-i önkormányzati választásokon a falu polgármesterévé választottak. – A fő irány nem változik, ám a stílus- és felfogásbeli különbségek talán már most is tapasztalhatók – mondta a 44 éves szocialista politikus, aki a szintén MSZP-s Simicz Józsefet váltotta a település élén.

– A településen élők szűkebb környezetére szeretnénk minél nagyobb figyelmet fordítani. Az egyházakkal is szorosabb kapcsolatot tervezek kialakítani. Ez a folyamat már elindult. A katolikus templom egy építészeti műremek, amelynek környékét sokkal szebbé kell tenni. A szerb templomnál ugyanilyen feladatok várnak ránk. A legnagyobb kihívásnak mégis a jelenlegi értékek megóvása tűnik. Az elmúlt években Deszken hatalmas fejlesztések történtek, amelyek fenntartása sok pénzbe kerül – magyarázta.

Király László: A környező településeken élő és szerbül tanulni vágyó fiatalokat is Deszkre szeretnénk csábítani. Fotó: Karnok Csaba
Király László: A környező településeken élő és szerbül tanulni vágyó fiatalokat is Deszkre szeretnénk csábítani.
Fotó: Karnok Csaba

Király László szót ejtett a nagyjából 110 fős szerb kisebbségről is. – Csökken a létszámuk, ám a szerb nyelvű oktatást semmiképp sem akarjuk feladni. A környező településeken élő és szerbül tanulni vágyó fiatalokat is Deszkre szeretnénk csábítani, ezzel létrehozva a környék kis szerb központját – mondta.

A településvezető közép- és hosszabb távú terveiben az óvoda, az iskola és a régi kultúrház felújítása szerepel, de nem szeretné figyelmen kívül hagyni azokat a programokat sem, amelyeket a választások előtt a képviselőjelöltek fogalmaztak meg. Király László azt is mihamarabb szeretné elérni, hogy a falut az újszegedi Fő fasorral összekötő út végre tényleg összeérjen.

Olvasóink írták

 • 5. szilléri 2010. november 09. 08:30
  „Á a francokat, csak a Király Lacinak ,,drukkolok" ! ( deszki )”
 • 4. deszki 2010. november 08. 14:29
  „Simicz igazi Tanácselnök volt és maradt. (Itatni kell az elvtársakat a fejlesztésekért, meg egy kis kostolót is csomagolni nekik) A népet meg kusban tartani. Ezt jól csinálta. Király Laci pedig már Polgármester lesz, és szerintem jól fogja csinálni. Nagyon közvetlen, jó humorú életvidám ember. Sok sikert neki, és nekünk is.

  Akik a "szilléri"-re "emigráns"-tak azok biztos haragszanak Simicre, de a cikk nem róla szól és nem is Bottkáról.
  Persze, mindenhol jó: "egyébként meg Kartagót el kell pusztítani"”
 • 3. szilléri 2010. november 08. 11:54
  „Hát a Simicz tényleg nagy bunkó volt. Király Lacinak az előző választásokkor azt mondta, ha el mer indulni a polgármesteri székért, még a faluból is kitiltja.
  Becsületére szól, hogy sok pénzt össze seftelt a községnek. ( A szociknál ez így volt szokás lásd. Bodtka ! )”
 • 2. jq 2010. november 08. 11:25
  „Lemaradt egy "A" a cikk elejéről a "lpolgármester" elől”
 • 1. emigrans 2010. november 08. 11:09
  „Életemben nem találkoztam még akkor taplóval mint simicz józsef ...
  Megérdemli a kisbetűt meg egy-két pofont grátiszként.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Decemberre kész az ifjúsági központ

Sándorfalva - Decemberre elkészül a sándorfalvi Széchenyi Ifjúsági Közösségi Központ. Tovább olvasom