Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Az is magára ismer, aki nem zenész

Szeged- Kovács Ádám rendezésében és Klem Viktor előadásában láthatja a szegedi közönség szerda este 7 órakor a Reök-palotában A nagybőgő című monodrámát. Klem Viktor szerint az is magára ismer majd, aki nem zenész.
– Ezt a szerepet általában idősebb színészek szokták játszani, akik a pályájuk végén vannak, ezzel szemben én 29 évesen mondhatni, hogy erőm teljében vagyok – mesélte lapunknak Klem Viktor színész, akit szerdán láthat majd a szegedi közönség a Reök-palotában A nagybőgő című monodrámában, amit Kovács Ádámrendezett.
 
Klem Viktor.
Klem Viktor.

Korábban a szabadtérin láthattuk őt a Keró rendezte Tévedések vígjátékában, amellyel idén nyáron is visszatér Szegedre. Hangsúlyozta: nem kell idősnek lenni ahhoz, hogy meggyőző legyen az előadás, hiszen azok a problémák, élethelyeztek, amelyhez a darab nyúl, éppúgy érvényesek a fiatalokra is.

– A budapesti előadásokon úgy vettük észre, hogy azok is magukra ismernek, akik nem zenészek, hiszen a nagybőgős lét egy szimbólum – osztotta meg velünk a színész, aki egyedül lesz a színpadon, egyoldalú, közvetlen társalgást folytat majd a nézőkkel, hiszen a nagybőgős mesél az életéről, gondolatairól, és néha játszik is a hangszerén. A szöveget Ivanyos Ambrus formálta maira.

– A darab magyarországi ősbemutatója a nyolcvanas években volt Darvas Iván főszereplésével, így egy kicsit modernizálni kellett a szöveget. Van egy rész a monodrámában, amit mi írtunk. Ez a saját nagybőgőtanárom történeteiből építkezik, de nem lehet észrevenni, hogy nem az eredeti része. Az egész színdarab egy nagyon kellemes és humoros szövegen keresztül mutatja be egy zenész elszánt és szenvedélyes hétköznapjainak egy szeletét – mesélte Klem Viktor.

Az előadást szerda este 7-kor láthatja a szegedi közönség a Reök-palotában.

Klem Viktor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ELI-re hivatkozva csaptak be lézeres eszközzel egy idős nőt

Az ELI-re hivatkozva csaptak be lézeres eszközzel egy idős nőt
Visszaéltek a szegedi lézeres kutatóközpont hírnevével a társaság értesülése szerint. Tovább olvasom