Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Az ítélőtáblára látogattak a deákos diákok

Az ítélőtáblára látogattak a deákos diákok
A Nyitott bíróságok program keretében közel 50-en látogattak el hétfőn a Szegedi Ítélőtáblára.
A Nyitott bíróságok program keretében Szeged egyik legnagyobb középiskolájának, a Deák Ferenc Gimnáziumnak közel ötven diákja látogatott el tegnap, hétfőn a Szegedi Ítélőtáblára. A rendezvény a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara és a Szegedi Ítélőtábla közös szervezésében valósult meg.

A továbbtanulás, egyben pályaválasztás előtt álló fiatalokat az ítélőtábla dísztermében Matijevic Rita, az ÁJTK tanulmányi osztályának vezetője köszöntötte, majd dr. Harangozó Attila, a Szegedi Ítélőtábla elnöke tartott előadást a jogászképzésről, a jogi pálya kihívásairól és szépségeiről, a bíróságok szervezeti felépítéséről.

Egyebek mellett elmondta: a Szegedi Ítélőtábla aktívan bekapcsolódik a képzésbe, a gyakornoki program keretében már eddig is számos joghallgató ismerkedhetett meg a táblabíróság napi munkájával, és a jövőben is várják azon jogra járó diákok jelentkezését a gyakornoki programba, akik érdeklődnek a bírói pálya iránt.

Ezt követően a diákok megtekintették az ítélőtábla épületét, tájékoztatást kaptak az ítélőtáblán folyó ítélkezési tevékenységről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

20 négyzetmétert terített be illegálisan építési törmelékkel

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki 2015-ben… Tovább olvasom