Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Az LMP munkahelyteremtéssel folytatná az épületkorszerűsítést

"Ha a Fideszen múlik, nagy mértékű épületenergetikai fejlesztés nem valósul meg az országban."
- A panelfelújításba 2009 után beragadt társasházak közül többen visszamondták a korszerűsítést, mert csak irreálisan magas önerővel lett volna lehetséges, ez a szocialisták hibája. A Fidesz, bár önerő nélküli panelprogrammal kampányol, évekig jegelte a pályázatok elbírálását, csak a választási kampányban gyorsították fel - jellemezte a szegedi panelprogramot Szentistványi István LMP-s önkormányzati képviselő és képviselőjelölt hétfői sajtótájékoztatóján a Felső Tisza-parton.

A sajtótájékoztató résztvevői. Fotó: DM
A sajtótájékoztató résztvevői.
Fotó: DM

Szél Bernadett, a párt társelnöke hozzátette, valódi épületenergetikai fejlesztésekre van szükség. Az épületek szigetelésével valódi és tartós rezsicsökkentés érhető el, érdemben mérsékelhető lenne az ország függősége az orosz gáztól és a beruházások munkahelyeket is teremtenének. A politikus azt mondta, ha a Fideszen múlik, nagy mértékű épületenergetikai fejlesztés nem valósul meg az országban. Bár a kormányprogramban 2010-ben még az szerepelt, hogy évente a lakásállomány 10 százalékának felújítása történik majd meg, az idén zárult ciklusban csupán néhány ezer magánlakás korszerűsítése kapott támogatást.

Istvánffy András, a 4K! elnöke megismételte,az épületenergetikai fejlesztéssel csökkenthetők a megélhetési költségek, kihasználja a helyi megújuló energiaforrásokat, és munkahelyeket teremt, valamint helyben képez profitot, élénkítve ezzel a gazdaságot.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hevesi Tamás sajátos étrendje

Az énekesről megtudjuk: rengeteget ad az egészséges táplálkozásra és a sportra. Tovább olvasom