Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Az MSZP szerint visszatartották az önkormányzati dolgozók bérét

Az MSZP szerint a Csongrád megyei önkormányzat fideszes elnöke előre megfontolt szándékkal visszatartotta a dolgozók decemberi illetményét karácsony előtt, hogy ezzel hergelje a kormányzat ellen az embereket - közölte Szabó Zoltán szocialista országgyűlési képviselő szombaton Budapesten.
A szocialista politikus az "Így kormányoztok ti" sorozatának 24. sajtótájékoztatóján azt mondta, a kincstár december 21-22-én átutalta az ehhez szükséges pénzt az önkormányzatnak. Magyar Anna közgyűlési elnök azonban megtévesztette a megyei közgyűlést, az önkormányzati dolgozókat és a nyilvánosságot is, amikor levelet írt az alkalmazottaknak, amelyben sajnálattal közölte, hogy jogos járandóságukat a kormányzat késlekedése miatt csak január 6-án tudják utalni. Ez hazugság, és még az sem volt túl nagy ár a közgyűlési elnöknek, hogy "sok száz ember karácsonyát tette ezzel tönkre" - jelentette ki.

Szabó Zoltán a történteket rosszindulatú politikai akciónak nevezte. Hozzátette: Magyar Anna úgy magyarázta a helyzetet, hogy felidézte, a Csongrád Megyei Közgyűlés az előzetes pénzügyminisztériumi tájékoztató alapján tavaly december 17-én ellenszavazat nélkül elfogadta, hogy 2010. január 6-án fizessék ki a decemberi béreket. Szabó Zoltán erre azt mondta: decemberben minden önkormányzat egy, az átmeneti gazdálkodásról szóló rendeletet szokott elfogadni, amely az új pénzügyi év január 1-jei kezdete, és az önkormányzat költségvetéséről szóló, rendszerint csak februárban megszülető rendelet hatályba lépése közti másfél-két hónap gazdálkodását szabályozza. Minthogy enélkül az önkormányzat hosszú heteken át működésképtelen lenne, ezt a rendeletet, a költségvetéssel ellentétben, többnyire az ellenzék is megszavazza.

Hangsúlyozta: ezt a rendeletet fogadta el december 17-én ellenszavazat nélkül a közgyűlés, és ebbe a rendeletbe vetette bele Magyar Anna a pénzügyminisztérium előzetes tájékoztatására hivatkozva a január 6-i bérfizetési határnapot. "Csakhogy az elnök asszony kijelentésével ellentétben semmiféle előzetes pénzügyminisztériumi tájékoztató nem volt, azaz Magyar Anna félrevezette az önkormányzat képviselőit, megtévesztéssel csikarta ki hozzájárulásukat a bérfizetés halasztásához" - közölte. A szocialista politikus emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke korábban úgy nyilatkozott,"politikusként még sohasem hazudtam, egy politikus számára ez jelenti az egyetlen alapot, hogy a közéletben maradhasson".

Szabó Zoltán közölte: az MSZP elvárja, hogy a hazugságon ért közgyűlési vezető igazodva pártelnöke szigorú morális elvárásaihoz, távozon a közéletből. Elvárja továbbá Orbán Viktortól, hogy amennyiben ezt nem hajlandó önként távozni, a maga szabta erkölcsi követelményt vele szemben is juttassa érvényre - hangoztatta.

Olvasóink írták

218 hozzászólás
 • 218. toxi-2 2010. január 18. 18:33
  „őrgróf, ahogy meg tetszettél fogalmazni a mondanivalódat a politikával kapcsolatban csak dícséretet érdemel, ugyanis azt hiszem minden benne van, ami mostanában a lényeg. És a meglepi része is bejöhet még (megjegyzem nagyon sokszor elmondtam, hogy meggyőződésem, hogy 2002-ben OV szándékosan veszített, mert fogalma sem volt, hogyan tegye rendbe a dolgokat, kritizálni meg mindig is jobban értett, mint cselekedni), viszont az azért lenne rossz, mert akkor még 4 évig hallgathatnánk, hogy semmi sem jó, így viszont 4 évig azt fogjuk hallgatni, hogy azért nem sikerül semmit sem elérni, mert annyira rossz helyzetben van az ország. Magyarul semmi sem fog változni, csupán a duma része :(((”
 • 217. őrgróf 2010. január 18. 16:02
  „asztenossz úgy sajnállak! Írásaidból az süt ki, hogy igen-igen szegényes volt eddigi életed, csak a tanulás, a munka meg a család...és sehol semmi jó? Egy kis szórakozás, vagy valami? Nos az ártalad olyannyira pártolt FIDESZnél pont fordított a dolog: semmi tanulás (D.F.T.) és főleg semmi munka, csak a politika rögtön, a hatalom és némi szórakozás:, úgymint utazgatás, mások izélgetése, stb. Melyik párt tagjai vonultak Botka lakása elé? Melyik párt készített gúnyos portrékat Botkáról? ( mint másutt jeleztem, nem szeretem Botkát, nagyképű és kicsit egy régi orosz dalra emlékeztet.) Azt hiszem (borítékold!) hogy komoly meglepetések fogják érni kedvenc pártodat, ha továbbra is megmarad a gyűlölködő, csak a másik ócsárlásában kimerülő kampányánál.
  Engem (és sok-tízezer embert ) nem az érdekel, hogy az MSZP így szar meg úgy szar. Tudjuk. Engem az érdekel, hogy mit lehet helyette jobban csinálni: KONKRÉTAN!!! Nem az a duma érdekel, hogy munkahelyket kell teremteni, ( tudjuk) hanem az, hogy hogyan! ( csak egy példa: visszavásároljuk és újra termelésbe állítjuk a cukor és konzervgyárakat, ahol a magyar paraszt által termelt árut fogjuk földogozni, és a fölösleget eladjuk Tajvannak. Na ez így már konkrét - lenne.
  Az olyan, nagyképűen és fölényesen mosolygó arcokat is háttérbe kellene vinni, mint az xy szóvivőét, mert ő sem tud csak ócsárlásokat, közhelyeket mondani és mindezt mintegy kinyilatkoztatás formájában...
  A diplomáiddal meg ne kérkedj, nekem is van több mint három, pedig 14 éves korom óta mindig dolgoztam, még az egyetem elvégzése mellett is...
  Mellesleg 20 milláért egy jobb autót se igen kapsz, kedves frakk! ( amúgy igazad van.)”
 • 216. Hugó 2010. január 18. 08:27
  „180/ Hunvald bűntársa CZ.Cs. érdekes ő róla nem igen nyilatkoznak sehol. Mexikóba a bujdosik a
  ő vele miért nem foglalkozik NNYI ? BKV és MÁV szakszervezeti vezetői azt csinálják, amit a FIDESZ mond nekik ők irányitanak. Szemétség, hogy a dolgozó embereket használják fel politikai céljukra. A 40 év alatt pedig azokat a sokat szidott komunisták építették fel az országot, hogy most te a készbe beülhettél.Te mit tettél ezért az országért?”
 • 215. Hugó 2010. január 18. 08:14
  „197/ Te hol élsz? Mást sem hallani a TV-be, vagy újságokba olvasni, hogy a FIDESZ a hatolomért, mindenkit ócsárol, meggyanúsit és hazudik.”
 • 214. asztenoszsz 2010. január 17. 20:40
  „206....bagoly mondja a verébnek...”
 • 213. Parttalan 2010. január 17. 20:32
  „201. nagyzsuzsa 2010.01.17. 15:42

  Telitalálat. 100 %-ig egyetértek.”
 • 212. Natasa 2010. január 17. 19:40
  „moderálva”
 • 211. rozator 2010. január 17. 19:38
  „A lényeg az , hogy a bunyós HAZUDOTT! Megkapták a lóvét karácsony előtt, csak nem fizette ki! (szerintem nem is kellene , más sem kapta meg decemberben a januári fizuját) De ne kenjen már minden sz@rt másra! Magyar Anna helyében kussolnák!(pl. Pick kipucolás, mint főkönyvelő)”
 • 210. Power 2010. január 17. 19:30
  „Nem érnek annyit az kormánypárti képviselők (állítólag politikusok), hogy összevesszetek rajtuk.
  Sokra vitte Magyarország a sok kormánypárti képviselővel/politikussal...”
 • 209. toxi-2 2010. január 17. 19:16
  „troppauerhummer

  ´toxi-2! menjél MSZP gyűlésre oda vagy!´ --- amúgy beszélsz (írsz) magyarul is???

  Bocs, az ilyen pártizék olyanoknak valók, mint te, aki máshoz nem ért. Én maradok a saját dolgaimnál.”
 • 208. rozator 2010. január 17. 19:09
  „jha! Ne törd magad, nem érdemes!”
 • 207. jha 2010. január 17. 19:03
  „195. hozzászólás asztenoszsz 2010.01.17. 14:44

  Kedves asztenoszsz!

  Hozzászólásoddal saját magadat minősíted, nem engem.
  Mérnök- és közgazdász tanár vagyok, több éves versenyszféra-tapasztalattal. Nem művelődésszervező vagy tanító...
  Mérnöki, közgazdasági és pedagógusi végzettségem van, ez a 3 (általad ismeretek nélkül lesajnált) diplomám.
  És nem tartottak el az adófizetők, a második és harmadik végzettségemet már munka mellett szereztem.
  És mielőtt megkérdeznéd, akkor miért dolgozom tanárként: magánéleti okokból sajnos nem tudom vállalni a multik világa által követelt napi 12 óra munkát.
  De egy szóval nem panaszkodtam a fizetésem mértékére, ez van, elfogadom, ezt választottam.

  Viszont kikérem magamnak azt a hangnemet, amellyel engem, ismeretlenül minősítettél!
  Pont ugyanolyan módon tetted ezt, mint azok a politikusok, akiknek sürgősen el kellene tűnni a magyar politikai életből.

  Javaslom, a stílusod és hozzászólásodból tükröződő intelligencia alapján, jelentkezz valamelyik pártnál képviselőjelöltként, biztos befutó lennél!”
 • 206. Power 2010. január 17. 18:04
  „2006-ban is ehhez hasonlókat olvastam, pl.:

  "Gyurcsány lemondása teljesen a csőd szélére vinné az országot, mivel az ő nevéhez fűződnek az új reformok, ezáltal ő a biztosíték az egészhez. Lemondása esetén az ország még rosszabb helyzetbe kerülne. El kell viselni, azt ami van. Egyszer talán lesz még jobb is. A jelenlegi intézkedések mellett az elkövetkezendő 4 évben, nagyjából talpra tud állni Magyarország."

  "Ha marad Gyurcsány Ferenc, pár éven belül rendeződhet Magyarország sorsa! Amennyiben lemond, lesüllyed az ország Ukrajna, Románia és az egyéb keleti országok szintjére. Jelenleg Gyurcsány a "biztosítéka" az országnak. Nélküle elvesztünk. Röviden ezt közölte több külföldi politikus és vezető. Illetve a szocialisták európai szövetségének vezetője, nyilatkozatában kijelentette, h a jobboldali párt hatalomra kerülése, azt eredményezné, hogy szintén a gazdagoknak osztogatnák a pénzt, és a szegényebb réteg szociális igényeivel nem foglalkoznának. Ez így igaz. Gyurcsány bevállalta, kész tények elé állította a kormányt, és Ő tényleg helyre akarja rakni az elmúlt 16 év romlását. Ő a megfelelő ember, nélküle ez lehetetlen és lemondása esetén Magyarország mind gazdaságilag, mind politikailag, "csődbe" menne."”
 • 205. asztenoszsz 2010. január 17. 16:12
  „199. hozzászólás nagyzsuzsa 2010.01.17. 15:23
  "Akkoriban" a legkiválóbb 18 %-ot vették fel egyetemre, főiskolára együttvéve. És az én szüleim adóztak annyit, amibe az én taníttatásom került. Sőt, nekem sem derogált végig dolgozni a nyarakat (nagyrészt fizikai munka), ill. a tanév alatt ami adódott.Mi még OKTV-én értünk el jó eredményeket, avval szereztünk plusz pontokat. Ja, és úgy tanultam, hogy elég jó ösztöndíjat is kaptam. Nem bulizni jártam hajnalig, és most sem siránkozom, hogy milyen kevés a fizetésem. Ma középszintű, 2-es, 3-as érettségivel is be lehet jutni egyetemre,főiskolára, és bent van a mindenkori végzős korosztály közel 50 %-a...Persze a nívósabb szakokra most is tudni kell (orvosi, közgáz, jog), ezeken elvárják a teljesítményt, tudást. Olyanok járnak főiskolára, akik az érettségit is alig tudták letenni, pótvizsgáztak stb...Na, ezek a diplomák olyanok, amilyenek, ebből hiába van egy fióknyi..”
 • 204. troppauerhummer 2010. január 17. 16:04
  „toxi-2! menjél MSZP gyűlésre oda vagy!”
 • 203. toxi-2 2010. január 17. 15:44
  „föcsögni imádók, újabb hálás lehetőség, ne hagyjátok ki, mert még lemegy a vérnyomásotok.... :)))

  http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/benzinar_hol_a_hatar/2136458/”
 • 202. nagyzsuzsa 2010. január 17. 15:42
  „197. asztenoszsz 2010.01.17. 15:02
  Mivel engem egyik párt sem érdekel, ugyanis anno a FIDESZ alatt se lett jobb, sőt... Utána az MSZP alatt se lett jobb. Ugyanakkor a mocskolódásban egyik sem kivétel még a FIDESZ sem. Kisemberként egyik pártnál sem tapasztaltam, hogy én vagyok a fontos. Csak a saját zsebük illetve a hozzájuk közel álló emberek zsebének a megtömése. És ez vonatkozik MSZP-re FIDESZRE ugyanúgy. Ki hol van hatalmon országos szinten vagy városi, megyei szinten mind a két párt ott lop ahol tud. Ezért nem tartozok egyikhez sem, sőt a feltörekvő újabb pártocskákhoz sem mert sajnos ha a húsos fazék közelébe kerülnek ők is csak a saját zsebükre fognak dolgozni. Úgyhogy én inkább maradok pártatlan.”
 • 201. toxi-2 2010. január 17. 15:41
  „frakk, 1 busz=20 milla???”
 • 200. nagyzsuzsa 2010. január 17. 15:23
  „195. asztenoszsz 2010.01.17. 14:44
  "jha -anno, a mi időnkben egyszerre, 5 év alatt szereztük meg a 2-3 szakot" Ezek szerint Téged 5 évig tartottak el az adófizetők:)”
 • 199. frakk 2010. január 17. 15:17
  „BKV érettségi tételek

  Az első három kérdés Szalainé Szilágyi Eleonórával kapcsolatos.

  Minden helyes válasz 3 pontot ér.

  1,)Hány darab használt autóbuszt vásárolhatott volna a BKV, ha Szalainé 100
  milliós végkielégítését, 1,2 milliós fizetését, és az ehhez járó 120
  százalékos prémiumot, melyet közel 1 évig kapott, járműbeszerzésre költi, ha
  tudjuk, hogy egy ilyen busz ára 20 millió forint?

  2,)Hány darab vonaljegyet (és/vagy bérletet) kell eladni a BKV
  pénztárosainak, hogy kitermeljék Szalainé fizetését és végkielégítését?

  3,)Ki lehet a felelős azért, hogy Eleonóra az elbocsátást követően továbbra
  is a cégnél dolgozhatott? (Csak egy helyes válasz van):

  a,) Az akkori vezérigazgató, Balogh Zsolt
  b,) A BKV teljes vezetése. Mindenki, aki tudott erről, és nem szólt
  c,) Magyarországon vagyunk, így senki

  4,)Vajon hány másodperc alatt ég ki teljesen a Rákóczi úton az az Ikarus
  435-ös autóbusz, melynek a motorterében a karbantartás teljes hiánya miatt
  tűz keletkezett? A megoldáshoz függvénytáblázat használható. (10 pont)

  5,)A Moszkva tér felé közlekedő 22-es busz a Szent János korháznál fékhiba
  miatt elszabadult. Számítsa ki, hogy az autóbusz hány perc alatt ér a
  Moszkva térre. (Amennyiben lehetséges adja meg a "becsapódás" helyét is) (12 pont)

  Ön szerint ki lesz a hibás a balesetért?

  a,) A vezérigazgató
  b,) A karbantartó szolgálat
  c,) Természetesen a buszvezető

  6,)Ábrázolja koordináta-rendszerben a BKV jegy és bérletárainak növekedését
  2000-től napjainkig. Más színnel jelölje a szolgáltatás színvonalának
  csökkenését. Milyen arányosság figyelhető meg a jegyárnövekedés és a
  szolgáltatás színvonalának csökkenése között? (20 pont)

  7,)A BKV 5 színésszel kötött szerződést a Nagykörúti villamosok és a 7-es
  buszcsalád utas-tájékoztató szövegeinek felmondására. Vajon hány darab
  autóbuszt lehetett volna teljesen kitakarítani, ha tudjuk, hogy a
  tájékoztatás "fejlesztésére" 5 millió forintot költött a cég, és azt is
  tudjuk, hogy egy busz kitakarítása 50 ezer forint. (10 pont)

  8,)Tippelős feladat:
  Ön szerint hány embert foglalkoztatnak feleslegesen az Akácfa utcában?
  Tippelje meg azt is, ha ezeket kirúgnánk, mennyi plusz bevételhez jutna a BKV. (20 pont)

  +1 vicc:

  - Hogy köszönnek egymásnak az Akácfa utcában a BKV-sok?

  - Legyen Ön is milliomos!”
218 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díj a legjobb innovatív ötletekért

Szeged - A Biopolisz Szegedi Innovációs Szolgáltató Kft. és a Dél-alföldi Regionális Innovációs… Tovább olvasom