Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Az Oláh–Bodó tandem futhat be

Kampányfőnöke már van a Fidesz-MPSZ szegedi polgármesterjelöltjének, de hogy kinek kampányol, az csak kedden dől el.
Ma délután négy óráig tehet javaslatot szegedi polgármesterjelöltre a Fidesz-MPSZ helyi csoportjának mintegy 450 tagja. Hogy végül hivatalosan ki lesz a jelölt, arról a párt szegedi csoportjának hattagú elnöksége javaslata alapján a jövő hét keddre összehívott csoportülésen döntenek egyszerű többséggel.

A párt országos választmánya még az országgyűlési választások első fordulója előtt határozott arról, hogy a helyi Fidesz-csoportoknak legkésőbb május 10-éig el kell dönteni, kit támogatnak polgármesterjelöltként az őszi önkormányzati választásokon. Legutóbb pártonkívülire esett a választás, Balogh Elemér jogászprofesszor négy éve alulmaradt Botka Lászlóval szemben. A szocialista politikus egyébként hétfőn jelentette be, hogy polgármesterjelöltként indul az őszi önkormányzati választásokon.

Információink szerint eddig Oláh János városi elnököt, Dux László elnökségi tagot, Bartha László volt polgármestert, Szőllősi Béla frakcióvezetőt, Farkasné Pócsai Blanka és Hűvös László önkormányzati képviselőt, Rákos Tibor és Gyimesi László volt városi elnököket, valamint Póda Jenő egykori miniszterelnöki tanácsadót javasolták polgármesterjelöltnek.

Az elnökség a legutóbbi, a múlt héten megtartott ülésén már tárgyalt a témáról és Dux László Oláh Jánost polgármesterjelöltnek, Bodó Imrétkampányfőnöknek javasolta, ám 3-2 arányban leszavazták. Sándor János, Farkasné Pócsai Blanka és Gyimesi László szerint „erről a párt alapszabályának megfelelően, demokratikus úton, csak a tagság megkérdezése után lehet dönteni".

Az elnökségi után zárt csoportülést is tartottak, amelyen a 450 tagból 164-en vettek részt, köztük Nógrádi Zoltán mórahalmi polgármester. Sokan nem várták meg az ülés végét, hanem feldúltan távoztak.
A jelenlévők közül sokakat meglepett, hogy a párt elnöke helyben sikeresnek ítélte meg az országgyűlési választások eredményét. Oláh János és néhány szimpatizánsa visszamutogatott a korábbi elnökök munkájára és a 4-8 évvel ezelőtti időszakra. Akik nem értettek egyet velük, azok nem kaptak szót, ha mégis megpróbáltak reagálni az elhangzottakra, lehurrogták, kitapsolták, kifütyülték őket; legtöbben közülük távoztak idő előtt.

Az ülésen Bodó Imrét megválasztották a leendő polgármesterjelölt kampányfőnökének. Információink szerint a polgármester-jelöltségre jelenleg Oláh Jánosnak van a legnagyobb esélye, amit többek között annak köszönhet, hogy szövetséget kötött Bodó Imrével. Oláh és Bodó híveinek száma mintegy 150-200-ra tehető. A tagság megosztottsága miatt minden döntést számukra kedvezően hozhatnak meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentősök vizsgálata

Belső vizsgálat lett a vége a mentőszolgálatnál annak a történetnek, amelyről lapunk keddi számában… Tovább olvasom