Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

Az ország legnagyobb Lipóti Péksége nyílt Szegeden

A szegedi Széchenyi téren szerdán megnyílt a Lipóti Pékség eddigi legnagyobb referenciaüzlete: 220 négyzetméteren tejivó és kávézó is várja a vevőket.
Az 1992-ben útjára indított vállalkozás ma már cégcsoport, és az országban 180 üzlettel, 400 munkatárssal rendelkezik. Minden alvállalkozót, a szállításban közreműködő munkatársakat is figyelembe véve közel 1000 embernek adnak munkát. Az új belvárosi üzlet hétköznap reggel 6-tól 21 óráig, vasárnap 8-tól 19 óráig tart nyitva.

 Fotó: Frank Yvette
Fotó: Frank Yvette


Olvasóink írták

43 hozzászólás
  • 43. tavimaszlag 2013. április 19. 18:19
    „39: akkor te még nem ettél igazi bureket, ezerszer jobbak az albán és szerb pékségek! Nekem is van róluk véleményem: nagyon finomak! Nézd csak meg mennyi vendég, vásárló van a Centrum mellettiben, a Csigában, a Mars téren! vagy ugorj át Szabadkára, ott kóstolj!”
  • 42. allegro 2013. április 19. 12:22
    „33. Grabowsky 2013.04.18. 15:13

    Amikor én sütőiparban dolgoztam, igaz másfél évtizede volt az, akkor még 73-76 kg liszt kellett 1 kg kenyérhez.
    Adalékanyaggal (amit ritkán használtak) 70 kg is elég volt. Egyedüli adalék az aszkorbinsav volt, de az csak a tartósságot befolyásolta.

    Nem tudom miféle adalékanyagokat találhattak ki azóta, hogy már szerinted 15 kg liszt is spórolható!
    A víztartalmat ennyire megkötő cuccok lehetnek? Azt el tudom képzelni, különben meg nem tartom reálisnak.

    Az állandó költségek pedig manapság a költségek nagy részét teszik ki, közüzemitől a bérköltségen át, a szállítás, szolgáltatások, termékfejlesztés, beruházás, minőségköltség, marketing és az adókig.

    Szerencséjük a pékeknek, hogy a péksütemény ilyen kelendő, azt többért lehet eladni, és többet lehet egyszerre megsütni is belőle, és alig kell hozzá alapanyag..
    A kenyér árának lélektani határa van mindig (ezt a multiáruházak ki is használják vevőcsalogatónak), sosem lehetett az általános inflációval növelni - a 90-es években 26-30% infláció volt, ebbe tönkre is mentek a régi nagyok többsége, a sütőipar nem volt túl jövedelmező régen, főleg amikor nagyon alapanyaagigényes volt, amikor még több kenyeret fogyasztottak az emberek.
    Talán a péksütemények előtérbe hozásával és egyéb kiegészítő szolgáltatásokkal, mint a Lipóti tud keresletet generálni portékájára, és így tud eredményes lenni. Ennek a viszonylag kordában tartott infláció is pozitívum.

    De mi keresnivalója egy péküzletben a hazai húsárunak, amint a DM reklámjában látom ma? Nem túlzás ez az árukapcsolás? Akkor már nem pékboltnak kellene nevezni.”
  • 41. Tambitoma 2013. április 19. 07:35
    „Akkor a Kerek Perec Game Over?
    A nagy eszi a kicsit?
    Vagy a kicsi a nagyot?

    A Kerek Perec egyébként sajnos leépítette a hagyományos Régi Sthümmert!
    Ez lett a vége.

    Azért a Virág is szégyen! A Klauzár téri soha nem nő fel a hagyományhoz! SZÉGYEN A VIRÁG PROBLÉMÁJA!”
  • 40. haresz 2013. április 18. 23:55
    „Én meg inkább otthon megsütöm a saját kenyeremet. Legalább nem lesz penészes, mint amit ti vesztek a boltban. :D”
  • 39. Ókupa 2013. április 18. 23:18
    „Hát én maradok a Magyar pékségeknél
    Nem kell A Szerb vagy az Albán, egye az aki szereti és süti, nincs jó véleményem róluk!
    Nekem jó a Félegyházi a Pusztamérgesi ez igazán finom! A Szegedi Sütődék is nagyon jó minőség. Én ettem Lipóti kenyeret is jónak tartom az ára egy kicsit durva!!!
    Sajnos ez a kenyér már ne az a kenyér, amit a nagyanyáink sütöttek LISZTBŐL különbözőadalékok nélkül!
    Ezek a kenyerek nagyon kevés lisztet tartalmaznak, csak adalékot! Jó étvágyat!”
  • 38. Zotya100 2013. április 18. 21:59
    „Spitz.”
  • 37. villach 2013. április 18. 20:12
    „Spitz vagy pitz?”
  • 36. tavimaszlag 2013. április 18. 18:38
    „kipróbáltuk: kornpitz péksüteményt vettünk, egész jó volt.A gyereknek meg valami édeset vettünk, a fehér kenyeret nem kóstoltuk, nem esszük. Jó a sok pékség, így mindegyikből kiválasztjuk ami ízlik! :-)”
  • 35. IVY 2013. április 18. 16:13
    „Lipóti, Félegyházi.....
    Sorban nyitják az üzleteket Szegeden. Nem rossz biccnissz ez a pékipar! Közben meg folyton sírnak.....”
  • 34. roxper 2013. április 18. 15:16
    „31.
    A lipótiak pont felfújt péksütik, rossz töltelékkel, arany árban mérve, a szegedi sütődék például folyamatosan fejlődött, ezeknél nem látni a tendenciát...”
  • 33. Grabowsky 2013. április 18. 15:13
    „"21. grafika88 2013.04.18. 10:14
    Más alapanyagokból, más minőségben készül mint az olcsó fehér kenyér amit például egy CBA-ban megvehetsz. Nyilván jóval többe kerül így. Ha ezt nem fogadod el, ne vedd meg, maradj az olcsó kenyérnél."

    1 Kg kenyér 60 dkg lisztből, némi sóból, kovászból áll. energia költségek nélkül, körülbelül 80 Ft...”
  • 32. vmagdi 2013. április 18. 15:00
    „végre. úgy tudom, az engedélyek jöttek túl soká. Én nagyon szeretem a kenyerüket, nagyon jó megoldás volt, hogy kizacsiztak szelet kenyereket is, 4-5-6 szelet, így mindenki csak annyit vitt, amennyire szüksége van. Mellesleg: a kenyerük napokig megőrzi a minőséget, már csak ezért is szeretem, túl azon, hogy kenyér ízű kenyeret árul. Úg ytudom, a tulaj valamelyik évben az év vállalkozója címet is elnyerte, meg is érdemelte”
  • 31. kokorcsin 2013. április 18. 14:34
    „Jó hallani egy ilyen vállalkozás sikeréről, aki egymaga kicsiben kezdte és a kitartással, szorgalommal, hozzáértéssel idáig fejlődött. Már régebben olvastam a vállalkozás indulásának történetét. Gratulálok ! Biztos nem volt könnyű eljutni idáig. Nekem szimpatikus az egész dolog, egyébként 310 Ft-ért is van kenyér, és jó . Néha járok csak arra, de a tökmagos bucit nem szoktam kihagyni. Egyébként a péksütemény sehol sem olcsó, viszont minőségbeli különbségek azért bőven vannak. Nem mindegy, hogy van-e tartalma a kenyérnek, vagy a péksütinek, vagy egy felfújt valami. Hiába olcsó, ha tele van levegővel.”
  • 30. tavimaszlag 2013. április 18. 14:04
    „350-éer egy kapcsi nem drága!!! Hol élsz te? Ennél drágábban szoktunk kávézni.”
  • 29. tavimaszlag 2013. április 18. 14:00
    „Maradunk továbbra is az albán, szerb pékségeknél! Finomabb!”
  • 28. dondongó 2013. április 18. 13:36
    „21. grafika88 2013.04.18. 10:14
    Így van. Lehetne 3 forint 60 fillér is, mint az átkosban. A fizetésed meg 2 ezer forint...:-)”
  • 27. nyomdasz63 2013. április 18. 13:12
    „26. vovozs 2013.04.18. 13:07
    Csak a helyet adja a multi(drága pénzért),amúgy semmi köze a péksüteményeshez!”
  • 26. vovozs 2013. április 18. 13:07
    „Senki ne hurrogja le a multikat, mert múltkor az Auchanba egy nagyon kedves dolog ért a családommal, a pénztárak végén lévő pékségnél. Vásárlás végén beálltunk valami kis harapnivalóért, előttünk vitték el a fánkot amit a gyerek kinézett magának, erre a Kedves kiszolgáló hölgy cserébe azt mondta kedvezményt ad. Amit vettünk 1et fizet kettőt vihet akciót kaptunk, a gyerekeknek nagyon jól esett a potya nassolni való , mi meg örültünk a gesztusnak. Köszönjük mégegyszer jól esett. Mert más mikor valami ki van írva és úgy kedvezményes.”
  • 25. Zka 2013. április 18. 12:41
    „20: na most akkor a multik gonoszak vagy a magyar vállalkozások, vagy mindenki aki mukahelyet teremt? :)
    23: Cserpes? Szegeden? Hol?”
  • 24. kilo 2013. április 18. 12:40
    „A lipoti kenyer az jo! A gazdaja ert hozza!”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszi lazulás a téren

Visszavonhatatlanul megérkezett a tavasz, megtelt élettel a város. Szerda délután a Sajtóház hőmérője 27 fokot mutatott. (Belvárosi képgaléria) Tovább olvasom