Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Az RHF Zrt. rendelt el ellenőrzést Dél-alföldi Regionális Zrt.-nél

Szeged - A többségi tulajdonos Regionális Fejlesztési Holding (RFH) Zrt. rendelte el a pénzügyi és számviteli szabálytalanságokat feltáró belső ellenőrzést a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési (DARF) Zrt.-nél - közölte az állami tulajdonú cég szerdán.
Nagy Sándor, a Szabad Város Egyesület szegedi önkormányzati képviselője kedden tartott sajtótájékoztatót arról, hogy a DARF Zrt. decemberben kinevezett, korábban fideszes országgyűlési képviselőként dolgozó vezetője több millió forintot vett fel a cég kasszájából anélkül, hogy megindokolta volna a pénzfelvétel célját és visszafizetésének határidejét.

A RFH Zrt. közleménye szerint a szabálytalanságok felfedezése után elindították a szükséges eljárásokat: a DARF Zrt. két vezető tisztségviselője lemondott, a kérdéses összegeket, kamataival együtt visszafizette. A céget így nem érte anyagi kár.

A DARF Zrt. felügyelőbizottsága kezdeményezte a cég közgyűlésének összehívását, amely következő ülésén megtárgyalja a belső ellenőri jelentést. Az RFH Zrt. emellett független büntetőjogászt bízott meg a történtek esetleges büntetőjogi vonatkozásainak kivizsgálására.

A közlemény szerint a RFH Zrt. sajnálatosnak tartja, hogy "politikai hangulatkeltés zajlik egy olyan ügyben, amelyben a hivatalos és jogszerű intézkedések megtörténtek és meg is fognak történni".

Nagy Sándor - aki korábban több cikluson át az SZDSZ városfejlesztési alpolgármestere volt - keddi sajtótájékoztatóján közölte, a DARF Zrt.-t december 18-a óta Dobó László volt fideszes országgyűlési és önkormányzati képviselő vezette. A cégnél végzett ellenőrzés megállapította, hogy Dobó László vezérigazgató 2011. február 4-e és március 28-a között 11 tételben 6 millió 691 ezer forintot, a cég befektetési igazgatója, Molnár Levente pedig januárban - két tételben - 1 millió 500 ezer forintot vett fel a DARF Zrt. kasszájából. Ezeket az összegeket magyarázatuk szerint munkabérelőlegként vették fel, bár a pénztárbizonylatokon nem szerepel az előleg konkrét célja és a visszafizetés határideje.

Az MTI az üggyel kapcsolatban többször is kereste Dobó Lászlót, hogy reagálást kérjen tőle, de szerda délutánig nem sikerült őt elérni.

Olvasóink írták

 • 5. DMagóg 2011. április 24. 11:17
  „"...hivatalos és jogszerű intézkedések megtörténtek és meg is fognak történni".
  Csak addig ugye a lehetséges tanúk esetleges befolyásolására, az összejátszásra adott a lehetőség.
  A feljelentés nem testületi döntést igénylő jog, hanem állampolgári kötelessége bárkinek, aki megalapozott információkkal rendelkezik. Látványosan őrizetbe vették volna már, ha nem a mi kutyánk kölyke volna?”
 • 4. Parttalan 2011. április 21. 23:00
  „3. sügér63 2011.04.21. 13:30

  Ha jól értelek ez akarta megbosszulni Dobó?
  Vagy látsz valamilyen egyéb összefüggést is?”
 • 3. sügér63 2011. április 21. 13:30
  „Ez az a Nagy Sándor, aki magántulajdonú ingatlanokat , és önkormányzati ingatlanokat játszott át gazdag roma embereknek önkormányzati vezetők és beosztottak segitségével, mert tudták, hogy a károsult embereknek nincs elég pénzük arra,hogy perre menjenek,ha pedig az önkormányzathoz fordultak elárulták az ügyüket,hiszen pont ők voltak a csalók csicskái.”
 • 2. zoltanszabo 2011. április 20. 16:31
  „Febr. 4--márc. 28. között ,csak úgy felvett a kasszából 6millió 691 ezer Ft.
  Dec. 18-tól volt igazgató !
  Ha még sokáig marad--vajon mennyi lóvét lopott volna el, ha ezt a pénzt 1,5 hónap alatt tette.
  Képzeljétek el--ha ez a jó ember még éveket marad, a végén több száz millióra is rughatott volna ez a pénz. Még időben kiderült. !
  A kirugáson kívül, remélem jó nagy büntit kap még. / v. nem ?/”
 • 1. deszkás 2011. április 20. 15:45
  „Apukám. Vezérigazgató.Ekkora húzás egy TSZ elnöknek is a "becsületére" vált volna. Nem érték el? A43-ason ünnepel a többi cimbivel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Van aki rejtegeti, van aki bejelenti a határsértőket

Szeged - A sokat látott rendőröket is meglepte, hogy egy újszentiváni férfi határsértőket… Tovább olvasom