Délmagyar logó

2018. 10. 16. kedd - Gál 10°C | 22°C Még több cikk.

Az RTL Klub új híradósa Szegeden kezdte a televíziózást

Szeged - Az RTL-Híradó új arca, Ignáth Márk Szegeden kezdte a televíziózást. Három évet töltött a városban, és a média szinte minden területén kipróbálhatta tudását. A kereskedelmi csatorna legújabb munkatársa reméli, hogy most majd rendeződik az élete, és a hobbijaira is jut ideje.
– Öt évig énekkari tag voltam a debreceni színházban, majd az egyetemi évek alatt egy kereskedelmi rádióban dolgoztam. Szórakoztatott, és egy kis pluszpénzhez is jutottam, de nem voltak konkrét elképzeléseim a jövőmről. Filozófiát és magyart tanultam – mesélt a kezdetekről Ignáth Márk, az RTL-Híradó új arca. Nyolc jelentkező közül választották ki, szeptember óta láthatjuk a képernyőn.

A televíziózást Szegeden kezdte, a városi tévénél. Híradózott, magazinműsoroknak készített riportokat. Eközben a vásárhelyi Régió rádióban is műsort vezetett, a Partiscum rádióban és a Magyar rádióban pedig reklámszövegeket olvasott. A műsorvezetést még a szentesi Rádió 6-nál is gyakorolta – már maga sem emlékszik pontosan, mi mindent csinált egyszerre.

Pókerezni is szeret Ignáth Márk, az új Híradós. Fotó: RTL Klub
Pókerezni is szeret Ignáth Márk, az új Híradós. Fotó: RTL Klub

– Tudjátok, hogy fegyveresek kiraboltak egy ruzsai takarékszövetkezetet? – kérdezte első munkanapján az Magyar Televízió Szegedi Körzeti Stúdiójában. Az információval meg is szervezte magának első forgatását. 1999-ben költözött Budapestre. A szegedi évek után még két évig a Magyar Televíziónál híradózott, és hat évig vezette a Duna Tv hajnali műsorát, miközben az Info rádiónál is dolgozott.

– Bár ritkán, de azóta is összejárunk Szegeden élő barátaimmal. Nyáron is motorra pattantam, hogy meglátogassam őket, és a napokban terveztük, hogy eszünk egy halászlét – mesélte a 39 éves híradós, aki négy gyermek édesapja. A legfiatalabbak ikerlányok, és még csak ötévesek. Igyekszik velük lenni, amennyit csak lehet. A felesége is szakmabeli, ezért nagyon toleránsak egymás munkájával.

– Remélem, hogy az új feladattal rendeződik az életem, és több időm lesz a hobbijaimra is. Nagyon szeretek például pókerezni. Egy állandó asztaltársasággal játszom. Régebben kungfuztam, de mostanában arra sem jutott idő – tervezgette a jövőt a kereskedelmi csatorna új munkatársa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pszichothrillert hozna Szegedre Réti Barnabás

Szeged - Réti Barnabás jövő év elején távozik a Barátok köztből, sorozatbeli szerelmével, Szabó… Tovább olvasom