Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Az SZTE a legnépszerűbb vidéki egyetem

Szeged - Az Eötvös Loránd Tudományegyetem mögött második helyen a Szegedi Tudományegyetemre (SZTE) adták be legtöbben a jelentkezésüket az idén. Előbbi intézmény első félévére 16 ezer 600, utóbbiéra 13 ezer 874 diák szeretne bejutni.
A harmadik legnépszerűbb intézmény a pécsi, a negyedik a debreceni egyetem lett, szintén 13 ezer feletti jelentkezéssel. 10 ezernél több hallgató ezeken kívül csak a Budapesti Gazdasági Főiskolára pályázott.

Az Országos Felsőoktatási Információs Központ adatai alapján a legnépszerűbb képzési terület a gazdasági, csaknem 30 ezren pályáznak ilyen szakokra. A keretszám csökkenése ellenére továbbra is népszerűek a bölcsészkarok (18 ezer jelentkező) és a társadalomtudományi terület (17 ezer), illetve a műszaki képzések (16 ezer). Felsőfokú szakképzést valamivel több mint 13 ezer diák választott.

A 2008–2009-es tanévben a diplomás jelentkezőkkel együtt összesen 96 ezer 302-en akarnak továbbtanulni, közülük 5200-an a diplomások számára meghirdetett mesterképzéseken. Akik hiányosan adták be felvételi lapjukat, július 10-éig pótolhatják a dokumentumokat. A ponthatárokat július 24-én hozzák nyilvánosságra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy amerikai Bordányban

Bordány - Dolgozott szusiétteremben, raktárban, szőnyegtisztítóként, tehénfarmon, úszómesterként. Japánban angolt tanított, de hazatérve még mindig nem tudta, mivel szeretne foglalkozni Charles Carroll Horton. Tovább olvasom