Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Az SZTE Alma Matere számos lehetőséget kínál a találkozásra

Másodszor tartottak Alma-weekendet Szegeden. A családi sportnapon az SZTE Alma Materének régi és új tagjai, rég nem látott ismerősök, barátok találkozhattak. A szegedi „diplomás klub" évfolyamtalálkozók és egyéb programok szervezésével is erősíteni kívánja az egyetem és egykori diákjai közti kapcsolatot.
Az SZTE Alma Mater azért jött létre 2005 decemberében, hogy az egyetem és az egykori hallgatók – akik közben akár már egyetemi professzorrá is válhattak – közti kapcsolatot erősítse, új közösséget kovácsoljon a veterán diákokból. Szabó Gábor rektor – a program elindítója – és az egyetem vezető tisztségviselői ennek jegyében elsőként regisztrálták magukat másfél évvel ezelőtt a szegedi „diplomás klubba". Hasonló „öregdiák-körök" kialakítására már korábban is voltak kísérletek, azok viszont megmaradtak az integráció előtti, széttagolt kari keretek között.

Mint Görög Márta, az SZTE Alma Materének vezetője, hallgatói és közkapcsolati igazgató elmondta: a körrel jelenleg több ezer Szegeden végzett egykori hallgató áll kapcsolatban, jelentős részük csatlakozott is a kezdeményezéshez. A hétvégi rendezvényen óriási számban jelentek meg a különféle karok egykori diákjai, köztük nyolcvan fölöttiek is. Közös programokra persze emelett is van lehetőségük, hiszen az Alma Mater eseménynaptára szinte minden hónapra kínál valamit.

Ősszel tartották a friss diplomásoknak a végzősök éjszakáját, később a tudomány napján találkozhattak az öregdiákok, majd az Alma Mikuláson várta százötven egykori hallgató gyermeke az ajándékokkal érkező egyetemi fehérszkállút. Görög Márta elmondta: egyetemi évfolyamtalálkozók szervezésére is egyre gyakrabban kérik őket: legutóbb az 1996-ban kezdő jogászokat, hamarosan pedig a ’70-es években végzett orvosokat hozzák össze. A klubba ingyenesen jelentkezhetnek a Szegeden végzett egykori hallgatók – a vezető bízik benne, hogy hamarosan még többen csatlakoznak a kötetelen kezdeményezéshez.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárman még Orbán levelét várják

Lázár János tegnap közleményben tudatta szerkesztőségünkkel, hogy a Fidesz vezetése… Tovább olvasom