Délmagyar logó

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -1°C | 7°C Még több cikk.

Az SZTE rektora a Rektori Konferencia elnöke

Szeged - Szabó Gábort választották a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnökévé. A Szegedi Tudományegyetem rektora tavaly óta a szervezet társelnöke volt és július elsejétől tölti majd be a tisztséget.
Az új társelnök Sándorné Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora lett, aki egyhangúlag választott meg a testület szerdai, kaposvári ülésén - közölte a Független Hírügynökséggel Rudas Imre, a MRK leköszönő elnöke.

A Rektori Konferencia a közelmúltban elnöki klubot hozott létre, amely csütörtökön tartotta alakuló ülését a fővárosban. A cél az, hogy a felsőoktatásban érdekelt, volt érdekképviseleti vezetők és elnökök szervezett formában találkozzanak, lehetőségük legyen megosztani a felsőoktatással kapcsolatos véleményüket, javaslataikat a hivatalban lévő vezetőkkel - olvasható a MRK honlapján.

Az elnöki klub tagja lesz a Magyar Rektori Konferencia Elnöksége, a Felsőoktatási Konferenciák Szövetsége (FKSZ), a Magyar Egyetemek Egyesülete (MEE), a Főiskolai Főigazgatói Konferencia (FFK), a Művészeti Egyetemek Rektori Széke (MERSZ), valamint a Magyar Rektori Konferencia volt és jelenlegi elnökei.

A testület mindenkori vezetője az MRK tiszteletbeli elnöke. A Rektori Konferencia idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. A felsőoktatási érdekképviselet szervezetei korábban különböző szervezeti formákban, különböző neveken és csoportokban működtek. 2006. március 1-je óta az MRK látja el minden felsőoktatási intézmény képviseletét.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi Fidesz: pártállami időket élünk

Nem részesülnek pályázati és önkormányzati forrásokból az ellenzék választókerületei - mondta a… Tovább olvasom